Connect with us

Kolumne

Tomislav Karamarko: idemo u preslagivanje

Objavljeno

on

HDZ se odlučio za sastavljanje nove većine, a cilj je da ona bude kvalitetna, rekao je novinarima nakon sjednice Središnjeg odbora predsjednik stranke Tomislav Karamarko i otklonio mogućnost dalje suradnje s Mostom.

 [ad id=”93788″]

“Bilo je razgovora o tome da li da se povučem i zaključili smo da ne – previše je bilo ustupaka”, objasnio je Karamarko na pitanje o navodnim svađama na Predsjedništvu.

“Milijan Brkić me nije kritizirao, stavili smo na stol sve opcije”, objasnio je Karamarko.

Ako dođe do nove većine, gledat ćemo da bude kvalitetna.

” Zaključili smo da imamo dobre elemente za novo preslagivanje. Idemo u smjeru smjene Oreškovića, o tehnici ćemo se dogovoriti.”

“Nisam se čuo s Oreškovićem od kada je bio u SOA-i. Čut ćemo se večeras. Bilo je govora o mom povlačenju iz Vlade, ali već smo dosta ustupaka napravili. No, Orešković bez nas nema većinu, a mi imamo većinu, razgovaramo o tome.”

“Danas smo donijeli generalne odluke. Moguć je opoziv prije glasovanja o mom opozivu. Ovo je bio eksperiment koji ne bismo htjeli ponoviti. Nova većina će biti svedena na minimalan broj grupacija, pristupit ćemo ozbiljnim pregovorima. Velika koalicija nije opcija.”

“Ministri moraju nastaviti raditi, tako ću I ja raditi dok traje Vlada. Rad u Saboru ćemo sada razraditi.”

“Ne znam hoće li SDP podržati naš zahtjev za opoziv premijera. Pustite nas dan dvije kako bi razradili stvari. Preko ovog folklora se svašta prelama, ali mora se nastaviti raditi.”

“Gospodin Milošević je novi glavni tajnik HDZ-a. Popodne ću se čuti sa Oreškovićem. Situacija je osjetljiva, sa mnom na čelu se ide u preslagivanje. Nemamo vremena ovo unedogled vući. Nije bilo kritičkih tonova. Ovo je dosta zapletena situacija. Na nove izbore bi potrošili puno vremena. Uskoro nećemo razgovarati s Mostom.”

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari