Connect with us

Komentar

Tomislav Karamarko komentirao ostavku Anje Šovagović Despot

Objavljeno

on

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak u Kninu da mu je žao što je Anja Šovagović Despot dala ostavku na mjesto predsjednice Odbora za kulturu HDZ-a, nezadovoljna proračunskim izdvajanjem za kulturu, jer ju izuzetno cijeni, no da je ove godine proračun takav kakav jest, ali se nastojalo zaštiti one koji su potrebiti, tj. socijalno ugroženi.

[ad id=”93788″]

Na novinarski upit kako komentira pismo i ostavku Anje Šovagović Despot glavnog tajniku HDZ-a, Karamarko je odgovorio kako Šovagović Despot, izuzetno cijeni i kao glumicu i kulturnu djelatnicu koja je bila na čelu HDZ-ova Odbora, no da je ovogodišnji državni proračun, nažalost  takav kakav jest. 

 Ovo je godina odricanja i mnogi neće biti zadovoljni, dodao je.  Naglasio je da je u proračunu bilo potrebno ‘akcentirati na one koji su potrebiti, tj. socijalno ugroženi’,  i da je bilo bitno da se njih dodatno ne ugrozi mjerama štednje”. Napomenuo je da će HDZ-ov Odbor za kulturu i dalje raditi.

 Karamarko je rekao i da će iduće godine doći do rasta BDP-a i investicija i proračuna, naglasivši kako ne treba odmah na prvoj prepreci padati.

 Upitan koliko je snaga HDZ-a Karamarko je podsjetio da stranka pobjeđuju već četiri godine na svim izborima, dodavši kako je HDZ najjača hrvatska stranka.

 Vezano za budućnosti Knina rekao je da je to ujedno i budućnost Hrvatske te da se za Knin treba boriti, posebice za ostanak mladih ljudi. Investicije i otvaranje novih radnih mjesta, to je ono za što moramo imati za svaku županiju, dodao je.

 Govoreći o poreznoj politici Karamarko je rekao da je ona još uvijek na “ispitivanju” i   mora biti stimulativna za poduzetnike jer oni stvaraju novu vrijednost.  Ako poduzetnici budu stvarali novu vrijednost neće biti problema ni za lokalnu upravu i samoupravu i državni proračun, dodao je. Rekao je i da su reforme spremne nakon prihvaćanja proračuna i kako vjeruje da će to donijeti plodove,

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari