Connect with us

Događaji

Tomislav Karamarko: Mislim da je odluka Povjerenstva isforsirana pritiskom

Objavljeno

-

U središnjici HDZ-a  održana je konferencija za medije prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

 [ad id=”93788″]

Zadovoljan sam i nezadovoljan sam s odlukom Povjerenstva. nezadovoljan jer su utvrdili sukob interese, a zadovoljan jer je sukob utvrđen na Vladi na kojoj nije vođen zapisnik. Utvrdili su ustvari da imam stav o nekim problemima. Mislim da je ta odluka isforsirana nekim pritiskom i da ću na Ustavnom sudu odluku pobiti. Rekao je to na konferenciji za novinare prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je jučer najavio da odstupa s dužnosti u Vladi. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa većinom glasova danas je odlučilo da je Karamarko bio u sukobu interesa.

Važniji je sutrašnji dan kada ćemo u Saboru odlučivati o opozivu premijera Tihomira Oreškovića. Ovaj folkor koji se događa zadnjih mjesec dana morao se prekinuti. Najavio sam, stoga ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade RH i to sam danas učinio. Sutra idemo na preslagivanje i vjerujem da će RH u parlamentu dobiti većinu koju zaslužuje. Pozivan gospodu Oreškovića i Petrova da i oni daju ostavke, rekao je Karamarko.

Odluka o mojoj ostavci je donesena prije tjedan dana i nema veze s današnjom odlukom Povjerenstva, jednostavno se poklopilo. Pravni stručnjaci kažu da je odluka Povjerenstva vrlo neozbiljna. Uvijek ću govoriti ono što mislim i Povjerenstvo je jednostavno odlučilo da sam učinio verbalni delikt, rekao je Karamarko.

Već tjedan dana razgovaramo s potencijalnim suradnicima. Pozivam sve političke faktore u državi da nađemo 5-6 stvari oko kojih možemo imati konsenzus. Duboko sam uvjeren da ćemo u tome uspjeti, tvrdi Karamarko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari