Connect with us

Komentar

Tomislav Karamarko: Moj stav je jasan – trgovina foteljama i ultimatumi ne dolaze u obzir! (VIDEO)

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ispred središnjice svoje stranke komentirao je za novinare aktualnu situaciju. Danas u 14 sati HDZ ima sastanak Predsjedništva, iako je bilo najavljeno za 12, nakon njega i koordinacijski sastanak, a u 16 sati istječe Mostov deadline.

[ad id=”68099″]

Možete li komentirati današnje napise u medijima da ste s Milanovićem dogovarali nove izbore?

“Gledajte, to su gluposti, moram tako reći, tih koji to objavljuju. Jer da sam ja s Milanovićem bilo što htio dogovarati, pa imali bi Bože dragi, veliku koaliciju prije mjesec dana i ne bi imali ovo što imamo, jel. To je pokušaj nekih djelova medija da me počnu uvlačiti u to blato, rekao bih, političke trgovine kojoj ja nisam sklon. Jer da sam ja sklon ja bih sasvim drugačije reagirao, i neki dan, i svih ovih mjesec i pol dana. Tako da to ne treba čak ni demantirati”, rekao je Karamarko.

Možete molim vas reći: u podne je sastanak Predsjedništva, a u četiri je deadline od Mosta. Postoji li šansa da se HDZ vrati u ovaj proces dogovaranja vlade i koliko je ona realna?

“Pa gledajte jednu stvar, mi smo ozbiljna i uvažena stranka. I rekao bih, na jedan, impuls poziv Mosta, mi moramo i pristojno odgovoriti. Mi ćemo to napraviti, ja ću danas opet sve prepustiti Predsjedništvu da demokratski odluči što god hoće kao što je to bilo i neki dan. Sigurno je jedno, da mi od ovih nekih principa nećemo odustati. Dakle, trgovina i rasprodaja fotelja ne dolazi u obzir, ultimatum je isto također nije dobro da postane praksa u našem političkom razgovoru jer se o svemu mora razgovarati. Ako možemo u ovom momentu bilo što učiniti da se izađe iz ovih problema, da počnemo rješavati krucijalne hrvatske probleme hrvatskog društva, gospodarstva, naših građana… Mi ćemo to svakako učiniti, nama je to sad prvi interes, a ne interes fotelja. Ponavljam, nema svetih imena, i nitko od nas se ne može vezati za niti jednu fotelju. Ovo je sad već došlo u, rekao bih, situaciju apsurda, ovo je jedan teatar apsurda u kojem mislim da pojedinci moraju zatomiti svoje taštine, egoizme i staviti interes hrvatskog društva i hrvatskog čovjeka kao takvog. Prema tome, evo da skratim, mi ćemo o tome razgovarati, mi ćemo sigurno kolegama odgovoriti, ali to će biti u okviru onog što smo i do sada predlagali. I vjerujem da mi moramo sačuvati svoj dignitet, ali i moramo u konačnici biti pragmatični i naći što brža rješenja, dakle za ovu situaciju”, naglasio je.

Dakle, drugim riječima još uvijek niste skroz odbili mogućnost za pregovore?

“Ja ne znam što će Most ponuditi za platformu za razgovor. To sigurno po meni i ne može biti ono što je bilo do sada. Sistem uzmi ili ostavi. Jer mi nismo naučili tako razgovarati, mislim da je ovo presedan. Zapravo, ne znam kad se ovako nešto događalo u hrvatskom političkom životu. Nemam namjeru ih dakle kritizirati u tom smislu, imam pravo izraziti svoje neslaganje sa tim načinom i tim stilom, ali evo. Dobro je, reagirali su, pozvali su nas natrag u igru, no moje Predsjedništvo će danas odlučiti. S time, ja kažem da onaj okvir koji mi imamo i koji je okvir našeg ponašanja i mog osobnog, mora biti očuvan i zadržan”, odgovorio je Kamarko.

Kojem ste vi stavu kao predsjednik HDZ-a bliži?

“Ja sam previše toga rekao i u onoj izjavi prije dva dana, i jučer. Moji stavovi su jasni, ja ih ne trebam ponavljati”, zaključio je Karamarko aludirajući na izjave i same intervjue koje je obavio za nacionalne televizije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari