Connect with us

Politika

Tomislav Karamarko najbolje je što se HDZ-u dogodilo nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana

Objavljeno

-

hdz_karamarko652_485506S1

Zašto je važno za Hrvatsku da Tomislav Karamarko bude ponovno izabran na čelo HDZ-a?

[ad id=”93788″]

Tomislav Karamarko četvrti je predsjednik HDZ-a koji je stranku podigao iz pepela i stabilizirao je nakon što je dovedena na stup srama zbog dijela vlastitih pojedinaca, te nakon što je izgledala poput razbijene vojske koja je bila ozbiljno destabilizirana gubitkom parlamentarniih izbora 2011.

Piše: Sanjin Baković

Uspio je prekinuti gubitnički niz i vratiti je na pobjedničke staze s pet pobjeda u nizu. Recept za uspjeh primjenio je kroz jednostavnu formulu gdje je izbacio njegovanje kulta ličnosti a stranku je otvorio prema svakom članu. Vratio je vrijednost i nadu u običnog čovjeka, te je pokazao da je čovjek iz naroda koji ima namjeru služiti istom tom narodu za razliku od bahatih političara koji su dovoljni sami sebi, jer od veličine u ogledalu  ne vide ljude oko sebe. To se najbolje vidjelo kroz primjer gdje je za razliku od svojih prethodnika prešao na stotine tisuća kilometara  i obišao najmanja mjesta diljem Lijepe naše kako bi osjetio puls naroda. Dok je nizao uspjehe mediji ga nisu štedjeli već su ga prikazivali kroz negativnu prizmu od trenutka kada je preuzeo stranku.

Tijekom 4 godine bio je najneomiljeniji političar u Hrvatskoj prema svim medijskim anketama što je kontradiktorno rezultatima stranke od kada je on na čelu, jer nigdje u svijetu nema da jedna politička opcija pobjeđuje na svim izborima, a predsjednik te stranke je najveći negativac u povijesti novinarstva. Tek danas tu titulu preuzeo je Zoran Milanović iako je gubio sve izbore i prepotentno se ponašao. Uza sve medijske podvale i opstrukcije unutar vlastitih redova nakon 15 godina uspio je vratiti HDZ-u instituciju predsjednika RH nakon prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana. U suštini uz jaku stranačku infrastrukturu koja više nije bila razbijena poput posrnule vojske, vraćanje načelima prvog hrvatskog predsjednik dr.Franje Tuđmanu, izvrsne operativne sposobnosti glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkićakoji mora biti doljedan svojem šefu, brušenjem programa u IFO insitutu, uključivanjem hrvatskih branitelja u tijela stranke koji su marginalizirani nakon smrti dr.Franje Tuđmana uspjeli su pretvoriti predivnu sliku u ton tj. Kolinda Grabar Kitarović postala je prva hrvatska predsjednica. Nemojmo zaboraviti da je misija Tomislava Karamarka okupljanje što je najbolje pokazao potpisivanjem koalicijskog sporazuma Domoljubne koalicije što prije nije bio slučaj.

Zbog verbalnog delikta 1982. protiv komunističkog režima jugoslavenske vlasti oduzele su mu putovnicu, zadrživši je čak do 1989. godine. Jedna je od rijetkih odgovornih osoba koja je pokrenula prve istrage protiv gospodarskog kriminala u Hrvatskoj 1995. Kao ministar policije ostati će zapamćen po ozbiljnoj borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te se obračunao s gospodarskim kriminalom. Jedan je od rijetkih koji je pokrenuo istragu protiv počinitelja komunističkog zločina nakon završetka Drugog svjetskog rata. Kada vidimo dio puta predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka možemo zaključiti da je njegovim radom i djelima stranka prepoznata od hrvatskog naroda kojoj je vraćen obraz od istog tog naroda.

Uza sve navedeno u pogledu stradavanja u bivšoj državi kao i da mu je bio otac sudionik Križnog puta gdje se moglo vidjeti prošle godine na obilježavanju 70. obljetnice stradavanja hrvatskog naroda u Bleiburg-u kada je Tomislav Karamarko poveo svojeg sina kako bi mu pokazao što je njegov djed preživio prilikom posljednje bitke dok su mediji pokušali ga prikazati suradnikom UDBE uz pomoć intervju-a Josipa Manolića i Stipe Mesića. Uz pokušaj svih medijskih konstrukcija Tomislav Karamarko pokazao im je kako nisu uspili srušiti HDZ. U  manirima pobjednika svih izbora pokazao je kako naizgled poraz ponovno pretvoriti u pobjedu pobjedivši Nacional na sudu gdje je donesena nepravomoćna presuda a u odluci stoji da je Nacional dužan platiti mu 70.000 kn odštetu kao i ukloniti sve članke u kojima su ga javno blatili podmetanjima.

Umjesto da mu svi budu potpora prilikom slaganja kadrovskih križaljki nakon što je uspio sastaviti Vladu RH i izbjeći javni linč medija iz izborne noći koji traje dan danas kroz slučaj Hasanbegović odaslane su otrovne strelice HDZ-ova veteran Vladimira Šeksa: “Ako se Vlada ne posloži, Karamarko će imati protukandidata”. Izgleda da se najdugovječniji političar iz moderne hrvatske političke povijesti ne može pomiriti kako je izgubio parlamentarne izbore sa Jadrankom Kosor 2011. godine uz suzu na licu, a zatim unutarstranačke izbore 2012. godine sa najdražom mu šeficom. Tomislav Karamarko zahvalio mu se na uslugama nakon unutarstranačkih izbora u 2012. godine, a predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u 2016. godini nakon skandala u slučaju “pomilovanja” gdje je utjecao na odluku komisije u pogledu oslobođenje dilera.

Pitamo se zašto je suze ronio uz voljenu drugaricu sa partijskom knjižicom i izlaze li danas te suze na površinu gdje uz pomoć medijskog javnog linča, SDP-ova folklora u Saboru, opreznosti odnosno nesigurnosti Mosta želi srušiti Tomislava Karamarka najavom da će imati protukandidata iako je HDZ pobjednik svih izbora? Je li vam sada jasnije zašto su određene sredine doživile debakl a HDZ je na vlasti?  Upravo da bi se srušilo Tomislava Karamarka već u izbornoj noći.

Da li je ovo labuđi pjev HDZ-ova veterana koji će pokušati sve da bi Hrvatska izbjegla pročišćavanje društva u najavljenom napadu na tron HDZ-a preko Andreja Plenkovića ili Davora Ive Stiera ostaje nam tek za vidjeti, ali ono što je sigurno nakon stigme koja ga prati u slučaju “pomilovanja” unazaditi će Andreja Plenkovića koji se povukao nakon neuspjelog medijskog linča na Tomislava karamarka, a za kojeg sam očekivao da će poput pravog gospodina demantirati sva medijska događanje ne dozvoleći da koriste nejgovo ime u prljave svrhe i pružiti potporu Tomislavu Karamarku ili u slučaju drugog disidenta Davora Ive Stiera koji je nakon neuspjela udara u Šibeniku na Klauziri u Vodicama pokušajem nametanja Manolićevih kadrova kroz dijelo i lik Tomislava Karamarka odnosno Milijana Brkića, a bivša šefica hoda okolo diljem Lijepe naše sa spomenutim rekao sve o sebi, jer ljudi će se s razlogom pitati što će nam Vladimir Šeks pokušati ponovno  podmetnuti nakon što su mu namjere izašle na površinu.

Ako ste se ikada dvoumili u izbor Tomislava Karamarka vrijeme je da budete odlučniji, jer kada se na nekome vrši ovakva medijska hajka ispod pojasa i pokušavaju ga srušiti umanjivši sve njegove uspjehe prikazavši ga najvećim zlom hrvatskog naroda to onda znači da je čovjek ispravan i da posjeduje vrijednost s misijom. Ovo što se danas događa u Hrvatskoj nije se događalo nikada kroz povijest da je nad vlasti izvršen ovakav javni linč a nisu sjeli u fotelje i ozbiljno počeli raditi. Ne zaboravite da se za dobrim konjem uvijek prašina diže. Stoga nastavimo zajedno pobjednički niz uz poruku neka i Vaš izbor bude Tomislav Karamarko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas