Pratite nas

Komentar

Tomislav Karamarko: Ne vjerujem da je Brkić otkucavao tajne istrage

Objavljeno

na

Tomislav Karamarko komentirao je najnovije tvrdnje Nacionala da je Milijan Brkić odavao informacije kriminalcima u slučaju lanca elitne prostitucije

Brkić i ja smo se politički i prijateljski razišli, njegova uloga u stranci u odnosu na mene prije dvije godine nije bila časna tako da ga nemam razloga štititi, ali ne vjerujem da je on otkucavao tajne istrage. Do mene kao tadašnjeg ministra unutarnjih poslova nije došao nikakav dokument koji bi upućivao na takvo što – rekao je večernjem listu  danas Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a i nekad Brkićev šef u HDZ-u, SOA-i i MUP-u.

Karamarko, kao i Brkić dan ranije, napominje kako bi prethodna SDP-ova Vlada, koja je došla na vlast nakon tadašnje HDZ-ove u kojoj je Karamarko bio ministar, sigurno iskoristila te informacije da su one točne. Osim toga, Karamarko dodaje kako se ovih dana pokazuje da se sve može falsificirati, razni dokumenti, SMS korespondencija i sl., pa poručuje da više ničemu ne vjeruje, odnosno sumnja u autentičnost objavljenih dokumenata.

 

Brkić se oglasio o optužbama: Riječ je o reciklaži starih tekstova, toliko nisu ni o drugu Titu pisali

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

´Diplomatskim djelovanjem pokušavamo upozoriti europske zemlje i svijet na zbivanja u BiH´

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ustvrdio je u srijedu da je saborska Deklaracija o položaju Hrvata u BiH dobro izbalansiran tekst koji ukazuje na pitanje položaja Hrvata u BiH te da kroz nju žele pokazati stav i poslati poruku i Hrvatima u BiH i međunarodnoj zajednici da se Hrvatska ne slaže s kršenjem daytonskog duha koje se dogodilo kada su Bošnjaci izabrali predstavnika Hrvata.

“Hrvati su konstitutivni narod u BiH, trebali bi biti jednakopravni s ostala dva naroda. Međutim, tijekom zadnjih izbora kada su Bošnjaci izabrali predstavnika Hrvata pokazalo se da je duh Daytona narušen i Hrvatska kroz deklaraciju Hrvatskog sabora želi pokazati stav, odnosno neslaganje s takvim kršenjem daytonskog duha”, kazao je Jandroković za RTL Danas.

Dodao je da je to poruka koju upućuju i Hrvatima u BiH i međunarodnoj zajednici. “Našim diplomatskim djelovanjem pokušavamo upozoriti europske zemlje i svijet o tome što se zbiva u BiH, da se na jedan neprimjeren način preglasavaju Hrvati i to Daytonom nije dogovoreno. Hrvati su egzistencijalno ugroženi u BiH, mi smo po Ustavu dužni brinuti o Hrvatima izvan domovine i to ćemo činiti”, naglasio je.

Vezano za kritike potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića da Deklaracija nema nikakav stav, Jandroković je kazao da je Brkić glasao za nju.

“To je njegovo mišljenje, on je na Odboru glasao za tu deklaraciju. Dogovorili smo se da će ovaj tekst biti osnova. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana možda će doći do korekcija unutar Deklaracije”, rekao je Jandroković.

Dodao je da su pozvali i druge saborske klubove, kako iz vladajuće većine, tako i iz oporbe da se priključe jer žele da taj dokument bude usvojen sa što većom većinom i da pošalju poruku da stoje iza Hrvata BiH, da poštuju teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali da im je itekako stalo da Hrvati tamo ostanu i da budu jednakopravni i konstitutivni.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zekanović: Treći entitet za Hrvatski narod u BiH jedina je šansa za opstanak!!!

Objavljeno

na

Objavio

Treći entitet za Hrvatski narod u BiH jedina je šansa za opstanak!!!
Dosta je bilo preglasavanja, dominacije i obespravljivanja od strane bošnjačke većine unutar Federacije BiH, kazao je Zekanović. Pogledajte video!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari