Connect with us

Tomislav Karamarko: Ne znam pada li Slavko Linić, ali znam da pada ova Vlada!

Objavljeno

-

‘Gori su nego sve dosadašnje vlade zajedno, ništa nisu napravili.’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je da je sadašnja Vlada napravila više štete nego sve dosadašnje hrvatske Vlade zajedno, a smatra da bi Državno odvjetništvo trebalo ozbiljno uzeti u obzir sve što je sudac Kolakušić rekao o predstečajnim nagodbama.

[dropcap][/dropcap]Mislim da su oni u ove dvije godine napravili više štete hrvatskom gospodarstvu i više štete standardu hrvatskih građana nego sve vlade prije njih rekao je Karamarko u Otoku, u blizini Sinja, odgovarajući na pitanje novinara kako komentira današnju izjavu ministra Željka Jovanovića, koji je rekao kako njega treba pitati zašto su učiteljske plaće tako male jer je, po Jovanoviću, HDZ-ova vlada potrošila novac. Karamarko je istaknuo kako je davati takve izjave nakon duže od dvije godine na vlasti neozbiljno, ali, dodao je, HDZ je navikao na takve izjave jer je sadašnja vlada “u potpunom delirijumu“.

Osnovno pitanje koje se postavlja, rekao je, jest: „A zašto su, zapravo, drugovi ili gospoda dolazili uopće na vlast ako ništa nisu kadri učiniti?“

Na pitanje kako komentira to što je njega i HDZ ministar financija Slavko Linić spomenuo u kontekstu pretvorbe tvrdeći kako je „pljačka stoljeća 45 milijarda neplaćenih računa“, što su „zatekli 2012.“, Karamarko je rekao kako se može referirati na ono što je rekao sudac zagrebačkoga Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, koji, kako se izrazio, nije ni diletant ni neznalica.

„Mislim da Državno odvjetništvo treba ozbiljno shvatiti, saslušati, poslušati i vidjeti što učiniti s onim što je rekao sudac Kolakušić“, istaknuo je Karamarko, dodajući da se sadašnja vlast „izvlači“ na pretvorbu.

„Možemo i o pretvorbi pričati pa ćemo vidjeti tko je najviše sudjelovao u njoj, danas među 200 najvećih dioničara u Hrvatskoj imate samo osam ili deset koji su članovi HDZ-a. Ali, o tom potom. Neka Državno odvjetništvo kaže nešto o tome, o predstečajnim nagodbama, sigurno će još biti riječi o tome“, rekao je Karamarko.

Novinare je zanimalo može li HDZ ponuditi nešto drugo umjesto zakona o predstečajnim nagodbama. „Naravno. Moramo naći neke druge načine naplate, ali sigurno ne na ovaj način“, odgovorio je.

„Osim toga, zašto sad povlače taj zakon? Neka se dogovore premijer i ministar (Linić) kad se povlači, da li se povlači, zašto se povlači. Očito su se neki namirili, a neki nisu. Dosta je tu kontroverzi i nedorečenosti“, dodao je.

„Ako je taj zakon na neki način prešao crtu kaznenog djela, i ako se radi, kao što kaže sudac Kolakušić, o pljački koja je veća nego što se dogodila u pretvorbi, onda smo doista u lošoj situaciji“, ocijenio je Karamarko.

Na pitanje hoće li „pasti“ ministar Linić, odgovorio je kako to ne može znati, ali zna da ova vlada polagano, ali sigurno pada.

„Ja znam da ova vlada pada, polagano, ali sigurno, od momenta kad je uopće kreirana počela je padati s obzirom na to da ništa nisu učinili“, istaknuo Karamarko i dodao kako je drugo pitanje koliko će „trajati agonija koja sve nas skupa košta“.

Zamoljen za komentar novinskih napisa u kojima su navedena imena budućih HDZ-ovih ministara, Karamarko je rekao kako su to spekulacije koje on ne bi komentirao, ali, dodao je, „mediji se imaju pravo igrati s takvim stvarima“.

„Naša vlada će biti stručna i neće biti ovisna samo o članstvu u stranci ili strankama pojedinih članova te vlade“, poručio je.

„Hrvatska je u teškoj situaciji, a HDZ će kada dođe na vlast afirmirati načelo po kojem ona zaslužuje najbolje stručnjake u vladi, istaknuo je Karamarko“, koji je sudjelovao na obilježavanju 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Otoku.

politika+/hrt.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari