Connect with us

Komentar

Tomislav Karamarko: Neće se ponoviti da Hrvatski sabor nema kvoruma!

Objavljeno

-

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) poručio je u srijedu kako se više neće ponoviti da Hrvatski sabor nema kvoruma, odnosno da zastupnici ne dolaze, te potvrdio kako se u parlament vraća Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i jedini kandidat za Karamarkova zamjenika na čelu HDZ-a.

[ad id=”93788″]

Karamarko je nakon sjednice Kluba Domoljubne koalicije izrazio nezadovstvo što je Sabor u petak izgubio kvorum, te tri puta za redom nije uspio glasovati.

“To je naprosto nemoguće, to su ljudi profesionalci koji moraju sjediti u Saboru i biti ovdje. To se više neće ponavljati, jer je to neogovorno prema biračima”, naglasio je Karamarko pred novinarima.

Potvrdio je da će se u HDZ-u razgovarati i o mogućnosti da se kažnjava zastupnike koji ne dolaze na saborske sjednice.

Sutra imamo Predsjedništvo, razgovarat ćemo i o tom momentu, rekao je predsjednik HDZ-a, pozivajući se na činjenicu da u nekim parlamentima postoji praksa kažnjavanja nedolazaka.

“To se dogodilo tri puta za redom, što je nesnosno, tako se ne može raditi”, rekao je Karamarko tumačeći kako Vladine reformske mjere neće imati učinka bez parlamentrane sinergije.

Potvrdio je i da će biti promjena u saborskom Klubu HDZ-a, koji je prošli petak ostao bez dvojice potpredsjednika, Davorin Mlakar i Goran Jandroković dali su, naime, ostavke na svoje dužnosti.

“Bit će sigurno nekih izmjena, radit će se življe, bolje i organiziranije”, najavio je Karamarko te potvrdio da će se u Sabor vratiti Milijan Brkić.

“On će se morati vratiti u Sabor, to smo on i ja dogovorili prije 15-20 dana i to će sigurno biti pojačanje u smislu organizacije, operativnosti”, rekao je Karamarko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari