Pratite nas

Komentar

Tomislav Karamarko o podršci manjinaca Milanoviću: To je mala obmana

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako je tvrdnja da je sedam od osam manjinskih zastupnika potpisalo podršku Zoranu Milanoviću “mala obmana”.

[ad id=”68099″]

To je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe. I još jedna stvar koja mi se nije dopala u njegovoj izjavi – da su diskriminirane nacionalne manjine ako ne sudjeluju u kreaciji. Nacionalne manjine nisu stranka. To je klub od kojeg se očekuje da bude konstruktivan prije svega prema interesima svojih nacionalnih manjina – rekao je Karamarko ispred središnjice stranke.

Novinarima je potvrdio da će na današnjim pregovorima s Mostom podržati njihov zahtjev za proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa koji Most postavlja kao uvjet za podršku novoj vladi.

Mi već tri godine o tome pričamo u stranci i to je bila i naša ideja s kojom smo htjeli ići nakon izbora – rekao je Karamarko.

Veseli se, kaže i današnjim pregovorima s Mostom jer “svako daljnje odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku , gospodarstvo i sigurnost”.

Veseli se, ističe, i poslijepodnevnim konzultacijama s predsjednicom o davanju mandata za sastavljanje vlade. “Vjerujem da će uskoro doći do raspleta pozitivnog za nas”, ustvrdio je.

Komentirajući sinoćnju izjavu nekadašnjeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera kako je njegov politički progon počeo tek kada je pokušao doći na mjesto počasnog predsjednika HDZ-a, Karamarko je kazao kako mu je to teško komentirati jer “nije bio akter u stranci” u smislu da je imao nekakvu dužnost. “Ne znam te detalje, pratio sam medijski isto kao i svi ostali”, rekao je Karamarko.

Za najnovije rezultate istraživanja agencije Ipsos prema kojem je HDZ sada druga stranka po jačini kazao je kako je to “komedija”.

Hajdemo ukinuti izbore, neka Ipsos puls određuje tko će pobjeđivati i tko će biti u parlamentu većina, neka kreira vladu. Mi smo pobijedili na izborima i tjedan dana nakon toga gledamo kako baš i nismo mi pobijedili i cijelo vrijeme se neki upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, a nas dobitnike gubitnicima – rekao je Karamarko. Dodao je također i kako “narod ne treba zavaravati”.

facebook komentari

Komentar

Luka Mišetić: Rat u Hrvatskoj prije 8.10.’91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”

Objavljeno

na

Objavio

Ugledni američki odvjetnik, Luka Mišetić, na društvenim je mrežama pojasnio zbog čega se oružani sukob u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob” a ne građanski rat, kako je to ocijenio Aleksandar Stanković.

-Rat u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”, ali to ne znači da je riječ o Građanskom Ratu(“GR”). Znanstvenici nemaju zajedničku definiciju GR. Npr, po Lieberovoj definiciji rat u RH nije bio GR jer se RH nije borila da preuzme kontrolu nad SFRJ – napisao je odvjetnik Luka Mišetić u komentaru na društvenim mrežama.

 

Nakon presude Ratku Mladiću, Mišetić se narugao i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Objavivši status na Twitteru bez ikakvog komentara, uz fotografiju Aleksandra Vučića s natpisom ‘Sigurna kuća za Ratka Mladića’, Mišetić se referirao na ranije izjave današnjeg predsjednika Srbije, koji je javno zagovarao da Ratko Mladić treba dobiti bulevar u Beogradu.

Podsjetimo,  Aleksandar Vučić je kao glavni tajnik Srpske radikalne stranke (SRS) 26. svibnja 2007. godine zalijepio na zgradi televizije B92 na novobeogradskom Bulevaru AVNOJ-a plakat na kojem je pisalo “Bulevar Ratka Mladića”.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Objavljeno

na

Objavio

‘Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju’, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković uoči početka summita EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi. Samo naivni ljudi mogu misliti da Hrvatska nije dio toga procesa”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarsko pitanje vodi li se u Hrvatskoj medijski rat.

Plenković je rekao da nije detaljno upoznat s medijskim prepucavanjem u vezi s izvješćem Sigurnosno-obavještajne agencije o mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti zbog stanja u Agrokoru, što je bio temelj za jučerašnju raspravu na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“SOA podnosi izvješća o svim pitanjima koja se releventna za Hrvatsku, bilo da je riječ o sigurnosnom aspektu u doslovnom smislu, bilo s aspekata gospodarske i financijskeu ugroze. Stanje u Agrokoru početkom godine bilo je takvo da je zahtijevalo posebni zakon i posebni angažman. Prema tome, sve što se radi u ovom trenutku jest dugoročno restrukturiranje i održivost radnih mjesta, funkcioniranje kompanija, generiranje novih prihoda i naravno nagodba s vjerovnicima, to je ono što je najbitnije”, rekao je Plenković.

Na konstataciju da i Europska komisija navodi stanje u Agrokoru kao jedan od rizika za ekonomske prognoze, Plenković je rekao da su to bitno različite stvari.

“Ovo je bio sastanak Odbora sazvan na inicijativu oporbenih zastlupnika, gdje su htjeli malo držati temu u fokusu, kao što to i inače rade u posljednje vrijeme. Vlada, za razliku od njih, ima vrlo kontinuiran, konzistentan stav. Imali smo problem, našli smo način kako da ga rješavamo, držimo se te linije, postoje rokovi u zakonu i do tih rokova, bilo da je to u travnju ili srpnju nastajat ćemo postići nagodbu, imati održivost kompanija u budućnosti, održati radna mjesta i stabilnost hrvatske ekonomije. To je jedino zbog čega smo mi angažirani”, kaže premijer Plenković. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari