Connect with us

Događaji

Tomislav Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a.

[ad id=”93788″]

Moja je dužnost da vas se obavijesti ono što je već nekoliko dana u zraku. Da, podnosim ostavku na mjestu predsjednika HDZ-a. Razlozi su jasni, oni su višeslojni ali obećao sam stranci da ću formirati saborsku većinu, to nisam uspio. Moralan sam čovjek i sasvim je normalno u civiliziranom svijetu da podnesem ostavku. Smatram da stranka mora pobjeđivati.

Ono što sam napravio u zadnje četiri godine za HDZ i Hrvatsku je dobro i ponosan sam na to. Od osnivanja HDZ-a je bilo uspona i padova i uvijek sam bio u funkciji domovine tako da nakon ove ostavke vjerujem da će doći do novih rješenja za koja želim da budu pozitivna vjetar u leđa naše stranke. Jučer nisam dao ostavku jer sam imao tehničkih problema.

Ne radim pod ničijim pritiskom. Mnogima će biti drago, mnogima krivo. Želio bih zahvaliti ponajprije običnim članovima HDZ-a, koji ne očekuju nikakav probitke osim probitka stanke, zahvaljujem onima koji su me izabrali, njih 92 tisuće koji su 19.4. glasovali za mene, na to sam ponosan, to je bio princip jedan glas jedan član. Zahvaljujem svima koji me zadnjih dana podržavaju, bodre i na neki način me pokušali spriječiti da dam ostavku. Hvala im lijepa i lijepo je biti predsjednik stanke i zato želim da se što prije konsolidiramo i želim našim nasljednicima, tko god oni bili da rade za narod. Bez jake stranke nema jake države. Ono što je važno sada jest borba za hrvatskog čovjeka, za gospodarstvo. Neki kažu da nas ima ispod četiri milijuna zbog iseljavanja, to je alarmantno.

Mnogi su me pitali zašto se rušila Vlada. Ovu Vladu je trebalo rušiti jer nije funkcionirala, bilo je najlakše sjediti u fotelji prvog potpredsjednika i šutiti, ali to nije u mojoj osobnosti”, objasnio je Karamarko.

Nakon toga, u 11 sati održat će se sjednica Predsjedništva HDZ-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari