Connect with us

Komentar

TOMISLAV KARAMARKO: PRESUDA KARADŽIĆU OČEKIVANA JE I PRAVEDNA

Objavljeno

on

Presuda Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije koja je izrečena Radovanu Karadžiću doprinos je pravdi koju stotine žrtava srpske agresije već dva desetljeća očekuju.

[ad id=”93788″]

Ova presuda neće oživiti mrtve, neće vratiti dostojanstvo poniženima i neće izgraditi porušene domove i drugu razorenu imovinu, ali svakako je opomena svima koji se još uvijek zanose idejama o tome da je moguće ostvariti ciljeve iz ideološke podloge o stvaranju velike Srbije.
Hrvati u BiH su zaustavljanjem tenkovske kolone između Mostara i Širokog Brijega prvi se suprotstavili planiranoj velikosrpskoj agresiji na BiH. Kad su počela otvorena agresivna ratna djelovanja Hrvati su krenuli u obranu svojih domova zbog čega su podnijeli najveću žrtvu u obrani BiH. Na koncu su temeljem Splitske deklaracije, te Washingtonskih i Bečkih sporazuma Hrvati dali najveći doprinos u slamanju velikosrpske agresije i vojnom porazu agresora. To su razlozi zbog kojih Hrvati imaju razlog ovu presudu smatrati priznanjem za svoj doprinos u očuvanju suvereniteta BiH čiji su konstitutivni narod.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari