Pratite nas

Lifestyle

Tomislav Karamarko priprema se za brak i ulogu budućeg hrvatskog premijera

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko priprema se za ulogu budućeg hrvatskog premijera. U Zagrebu je upravo održana poslovna konferencija “Hrvatska i EU – Razvojna politika 2015.-2020.” na kojoj se prvi put pojavio i predsjednik Ifo instituta iz Münchena koji za HDZ priprema nacrt gospodarskog programa, čiji je osnovni cilj izvući Hrvatsku iz teške gospodarske i socijalne krize.

karamarko_ana šarićTa bi konferencija trebala označiti i svojevrsni zaokret u retorici HDZ-a jer će sav fokus u izbornoj godini biti usmjeren isključivo na gospodarstvo. S ekonomskim programom Ifo instituta HDZ će pokušati osvojiti izbore, ali prije ulaska u službenu kampanju predsjednik HDZ-a odlučio je posložiti i neke stvari u svom privatnom životu. Kako tvrde dobro upućeni Nacionalovi izvori, Karamarko je odlučio ozakoniti svoju vezu s Anom Šarić, vlasnicom marketinške agencije Drimia i frizerskog salona Opium, koja je također bila prisutna na konferenciji održanoj u Westinu. Vjenčanje bi se trebalo održati ovog ljeta. Iako Karamarko jako čuva svoju intimnost i s partnericom Anom Šarić vrlo se rijetko pojavljuje u javnosti, njihovo vjenčanje najvjerojatnije će biti iznimka.

“Tomislav i Ana planiraju veliko vjenčanje na koje će biti pozvani brojni uzvanici”, tvrdi izvor blizak paru.

Drugim riječima, to bi se vjenčanje moglo pretvoriti u spektakl i društveni događaj godine. Osim javnih osoba iz svijeta politike, na tom bi se vjenčanju mogle pojaviti i brojne osobe s estrade jer je Ana Šarić kroz svoj nekadašnji posao direktorice marketinga EPH i sada kao vlasnica privatne marketinške agencije postala vrlo bliska s mnogim hrvatskim glumcima, pjevačima i TV voditeljima. Severina Vučković, Nina Badrić, Maja Vučić, Massimo Savić samo su neke od javnih osoba s kojima je surađivala.

O svom poslovnom, ali i privatnom životu Ana Šarić, za razliku od Karamarka, vrlo rado govori i za medije, a često objavljuje i razne fotografije na svom privatnom Facebook profilu, kao i na Facebook stranici svoje agencije i salona. Ona vrlo spretno kombinira privatnu i poslovnu sferu svog života pa je, primjerice, u rujnu 2013. Karamarkovu kćer Lanu angažirala kao model za liniju frizura Driade kojom je predstavila tada novootvoreni frizerski salon Opium.

U tekstu koji je objavio časopis Gloria tada je bilo diskretno naznačeno da je vlasnica salona Opium Ana Šarić, “životna partnerica Lanina oca”. Samo mjesec dana prije promocije salona Ana Šarić i Karamarko prvi su se put pojavili zajedno u javnosti. Bilo je to u kolovozu 2013. u Puli, na otvaranju manifestacije “Čarolija Izraela, ljeto u Istri”. Par je sjedio među VIP uzvanicima u prvom redu, a s njima u društvu bio je i bivši HDZ-ov ministar kulture Jasen Mesić. To je na neki način bila prva službena potvrda da su Karamarko i Ana Šarić u ljubavnoj vezi.

Ta je veza započela još dok je on bio u braku s bivšom suprugom Enisom Muftić Karamarko, s kojom ima dvoje djece, najvjerojatnije još 2007. dok je Karamarko bio šef SOA-e. Od supruge se razveo 2011., dok je još bio ministar unutarnjih poslova u vladi Jadranke Kosor, ali o tome nitko u Vladi nije ništa znao. Vijest da se razveo, Karamarko je medijima potvrdio tek godinu dana poslije, u svibnju 2012., neposredno prije svog izbora za predsjednika HDZ-a, piše Nacional u novom broju.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ornela Vištica: Ja sam ponosna Hercegovka

Objavljeno

na

Objavio

Glumica Ornela Vištica, članica ansambla satiričkog kazališta Kerempuh, inače rođena u Mostaru, oglasila se na Facebooku prije nekoliko dana o poprilično zanimljivoj temi.

Ornela Vištica je odlučila sa svima podijeliti zanimljiv osvrt o suvremenoj Hercegovki koji kola drušvenim mrežama već nekoliko dana.

‘Ovo mi je danas rodica poslala pa odlučih podjeliti, ne znam tko potpisuje tekst ali ima istine: Na njenom licu vidiš sve. Ne zna ti ona kriti osjećaje, niti želi. Kada je sretna, prepoznaje se ona po najglasnijem smijehu, kad je ljuta, reći će ti sve u facu.. Nema ti kod nje pretvaranja.

Ona ti jako voli voljeti, i kada zaslužiš tu ljubav, onda si najvoljeniji na svijetu.. Hercegovku ćeš prepoznati po njenom elegantnom hodu i ponosu, po karakteru.. Lažu vas kada kažu da se deremo i svađamo. Nismo, tipična Hercegovka nije svađalica s brda. Sve ono s filmova i serija, vam je laž.. Najveće dame svijeta vidjela sam ovdje. Žene koje uzdignute glave koračaju kroz život, usprkos svim problemima svijeta. Ona je borac, žena majka kraljica.

Za svoju obitelj će uraditi sve, i ništa joj nije teško.. Voli i prihvaća sve kulture svijeta. To je žena koju u istom danu možeš vidjeti u trenirci s djecom i u svečanoj haljini na najvažnijem događaju u gradu. Hercegovka je žena koja će i u 70-toj godini razmišljati o tome jesu joj djeca i unučad gladni, i dat će im zadnji komad kruha.

Ponosna Hercegovka

Samo da su oni dobro! Hercegovka će te uvijek saslušati i dati zagrljaj, ona ti je najbolji prijatelj svijeta.. Hercegovku ćeš prepoznati po damskim manirima i knjigama na polici, iako se nikada neće hvaliti.. .Uvijek miriše na ljubav, majčin zagrljaj, prijateljstvu i buru dok kuha rastiku i peče kruh..

Njena djeca su odgojana sa puno ljubavi, a kuća miriše na dječju sreću.Tipična Hercegovka je netko, tko je puno toga prošao kroz život, a svejedno raširenih ruku čeka sutra. Možda je ponekad oprezna, no kada te prihvati, onda imaš njeno srce do kraja zivota. Ne voli ti ona laži i licemjerne ljude, odmakne se samo jedno jutro od takvih, bez ružnih rijeci i mržnje.

Sve drugo što čujes je lažan marketinški trik ili si baš upoznao crne ovce, a i njih mora biti. Ps najmanje jedan muški član obitelji se zove Ivan/ Ante a sve češće ima barem jednu prijateljicu koja je Make up artist.’

Ja sam ponosna Hercegovka – zaključila je glumica na kraju

facebook komentari

Nastavi čitati

Lifestyle

Zabrana pušenja u zatvorenim prostorijama, radnim mjestima, javnom prijevozu…

Objavljeno

na

Objavio

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izjavio je danas da će novi zakon o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u Federaciji BiH do kraja godine biti upućen u proceduru razmatranja i usvajanja.

Zakon je u formi prednacrta trenutno upućen županijama, a predviđa potpunu zabranu pušenja u svim zatvorenim prostorijama, radnim mjestima, javnom prijevozu, skupovima, te u automobilima ako se u njima nalazi osoba mlađa od 18 godina – istaknuo je Mandić, javlja Fena.

S druge strane, pušenje će biti dozvoljeno u privatnim i otvorenim prostorima.

Zakonom se propisuje ograničena prodaja duhana i duhanskih proizvoda u smislu da je zabranjena prodaja maloljetnim osobama na udaljenosti manjoj od 100 metara od obrazovnih ustanova, kao i zabrana isticanja duhanskih proizvoda na vidnim mjestima i prodaja duhanskih proizvoda koji sadrže okuse, mirise, vitamine, kofein, boju i druge aditive.

Novost je da zakon obuhvaća duhanske i druge proizvode za pušenje poput nargile i elektronske cigarete. Svaka ograničenja koje se uvode za duhanske prerađevine odnose se i na ove proizvode – naglasio je Mandić.

U pogledu definiranja pakiranja i grafičkih upozorenja na duhanskim proizvodima uvodi se zabrana termina „light” i „superlight” , a zabranjuje se i sponzoriranje aktivnosti duhanske industrije.

Zakon je potreban da bi se uskladilo zakonodavstvo FBiH s Okvirnom konvencijom o kontroli duhana Svjetske zdravstvene organizacije i propisima Europske unije.

Da bi se ubrzala implementacija ratificirane Konvencije švicarska vlada sa Svjetskom bankom osigurala je podršku zdravstvenim autoritetima u zemlji – potvrdila je direktorica za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske u BiH Barbara Datwyler Scheuer.

U navedenom cilju resorno ministarstvo je potpisalo Memorandum o suradnji i razumijevanju s Udruženjem „Progresivni Razvoj Organizacija i Individua” (PROI), čiji predstavnici sudjeluju u radu ekspertne radne grupe za izradu novog zakona o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u Federaciji BiH.

Ovo je samo prvi korak, jer će do prave promjene doći kad se dogodi promjena u stavovima ponašanja građana FBiH – istaknula je predstavnica NVO sektora Uliana Bakh.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar očekuje da se strogim provođenjem zakona smanji broj pušača kojih ima 44 posto u Federaciji. Od tog broja 52 posto su muškarci i 37 posto žena, dok je 12,7 posto djece u školama, koja sebe ubrajaju u pušače.

Po ugledu na zemlje u EU, zakonom želimo ograničiti prostor za pušenje na način da se ne ugrožava zdravlje nepušača, te u ugostiteljskim objektima želimo uvesti zaštitu korisnika tih usluga – poručila je federalna koordinatorica za borbu protiv pušenja Aida Ramić.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari