Connect with us

Politika

Tomislav Karamarko: Riječki HNK je postao mjesto izrugivanja hrvatskoj kulturi i narodu (VIDEO)

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamrako u nedjelju je na programskom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije u Rijeci predstavio program Domoljubne koalicije “5+ Hrvatska”.

[ad id=”68099″]

HNK u Rijeci nije nije ni hrvatsko ni narodno kazalište nego prostor kulturne okupacije

Govoreći o velikanu hrvatske glazbe Ivanu pl. Zajcu, Karamarko je rekao kako ”to časno ime ponosno nosi HNK, ali da nažalost u posljednje vrijeme to kazalište svojim programom nije ni hrvatsko ni narodno, nego je postalo prostorom jedne nove kulturne okupacije, mjesto izrugivanja hrvatskoj kuturi i samom hrvatskom narodu.”

“Ali, bliži se čas kada ćemo i to sigurno promijeniti”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Naglasio je kako iz SDP-a u posljednje vrijeme plaše narod da HDZ želi dobiti izbore na silu. “Volju hrvatskog naroda izraženu na izborima, premijer na odlasku Zoran Milanović naziva silom”, rekao je Karamarko, istaknuvši da “oni koji volju svog naroda nazivaju silom, ne mogu služiti svom narodu.”

Vladajući obmanjuju narod kvazi programom

Predstavljajući , kao najvažniji zadatak Karamarko je naveo snažno pokretanje gospodarstva, a s tim u vezi osiguravanje veće pravednosti u oporezivanju, izradu karte investicija, nove investicije, obnovu industrije i bolje povezivanje obrazovnog sustava s gospodarstvom. Podsjetio je na važnost gradnje Pelješkog mosta, kazavši da Hrvatsku treba prometno povezati, bez prolaska kroz druge države.

Plan 21 Kukuriku koalicije bio plan lažnih obećanja

Aktualna vlast “najteže godine Domovinskog rata nazvala je mračnim 90-tima, a hrvatsku državu slučajnom državom, u Vukovaru su nasilno uvodili ćirilicu, a za vukovarske branitelje govorili da su sramota” , kazao je Karamarko, dodavši: “Oni su sramota.”

Predsjednik HDZ-a također je naveo da vladajući obmanjuju narod kvazi programom te da je “takva politika sada na siljepom kolosjeku, kao i vlak koji su prije dva dana vratili Mađari”. Pri tom je upitao “kakva je to Vlada i premijer i ministar unutranjih poslova kojima druga država zaplijeni vlak i zarobi 40 policajaca, a premijer je posvađan s pola Europe.”

Milanovićeva Vlada imala tri neuspješna ministra iz Rijeke

Član predsjedništva HDZ-a Oleg Butković rekao je da je sadašnja Vlada imala tri neuspješna ministra iz Rijeke, “Zlatka Komadinu, koji sada ne želi ići na izbore, Slavka Linića, koji samostalno izlazi na izbore, i najgoreg ministra u hrvatskoj povijesti Željka Jovanovića.”

Poručio je da Hrvatska pada, a Rijeka spava, da su u Hrvatskoj potrebne promjene te je među ostalim najavio nove prometne projekte i smanjene parafiskalnih nemata u turizmu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari