Connect with us

Događaji

Tomislav Karamarko u Vodicama: Županije nećemo ukidati, treba ih učiniti efikasnijima!

Objavljeno

-

U vodičkom hotelu Olympia okupilo se preko 80 HDZ-ovih župana, gradonačelnika i načelnika koji borave na seminaru “EU i lokalna uprava – kako dalje?
Nakon što dođe na vlast na parlamentarnim izborima, HDZ neće ukidati županije, poručio je u četvrtak sa skupa HDZ-ovih župana, gradonačelnika i načelnika iz čitave Hrvatske čelnik te stranke Tomislav Karamarko.

– HDZ je hrvatski orijentirana stranka, koja ne želi Hrvatsku razbijati na regije – kazao je Karamarko, te ustvrdio kako većina županija radi dobro, a stanovništvo se identificira sa županijama.

Čelnik HDZ-a najavio je racionalizaciju poslovanja županija gdje je to potrebno, ali i istaknuo kako županije iz državnog proračuna troše samo dva posto sredstava.

Iako broj županija HDZ nema namjeru smanjivati, ipak će se, kazao je, analizirati broj gradova i općina te vidjeti ima li prostora za smanjivanje broja tih manjih teritorijalnih jedinica.

Karamarko je u Vodicama komentirao i Vladino povećanje trošarina na cigarete i gorivo te nagađanja o prodaji dijela HEP-a i HC-a, ocijenivši to još jednim dokazom da je Vlada svojim postupcima samo pokazala da – ne zna.

[ad id=”68099″]

Sve dok se ne pokrene proizvodnja te dok ne krenu prave investicije koje će otvoriti radna mjesta, neće se promijeniti ništa, naglasio je Karamarko, koji je vladajuće prozvao da stalno pričaju o uštedama i uzimanju iz džepa drugima, umjesto da razgovor usmjere na teme koje bi izvele Hrvatsku iz krize.

U vodičkom hotelu Olympia okupilo se preko 80 HDZ-ovih župana, gradonačelnika i načelnika koji borave na seminaru “EU i lokalna uprava – kako dalje?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari