Pratite nas

Komentar

Tomislav Karamarko: Vjera i predanost svojoj zemlji i idealima, moralu i pravdi, pobjeđuju mržnju i razaranja

Objavljeno

na

Poseban doživljaj za svakog kršćanina je posjet zemlji u kojoj je Isus živio i širio svoju vjeru.

Počašćen sam što sam imao priliku posjetiti franjevački samostan u jeruzalemskom Starom gradu u društvu fra Tomislava Vuka, koji je napustio našu zemlju prije 30 godina kako bi tu nastavio živjeti i svjedočiti svoju vjeru.

Prisjetio sam se i svih hrvatskih mučenika na mjestu na kojem je 1391. godine pogubljen prvi hrvatski svetac, sveti Nikola Tavelić, koji je služio Bogu u Jeruzalemu.

Moje putovanje u Izrael ne bi bilo potpuno bez posjeta memorijalnom spomeniku žrtvama holokausta u Yad Vashemu, gdje sam odao počast Židovima i svim žrtvama 2. svjetskog rata. Nijedna zemlja ne može istinski krenuti naprijed bez iskrenog suočavanja s tragedijama vlastite prošlosti.

U Yad Vashemu se susrećemo sa stravičnim posljedicama djelovanja zločinačke ideologije i
sustava. Dvadeseto stoljeće je žrtva takvih ideologija. Želim vjerovati da je svijet napokon izvukao pouke i da jedinstveni možemo reći – nikad više. Vjera i predanost svojoj zemlji i idealima, moralu i pravdi, pobjeđuju mržnju i razaranja.

Zato je naša obveza udružiti snage i suočiti se s izazovima u zemlji, Europi, ali i šire, uvijek čineći pravu stvar, bez obzira na posljedice.

 

Tomislav Karamarko: Nadahnjuje me posvećenost Izraelaca održavanju sigurne i prosperitetne zemlje

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Objavljeno

na

Objavio

Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića? Pa tko tu koga u zdrav mozak..?

Kakvo ograđivanje, ako su Stankovićevi stavovi u suprotnosti s temeljima ove države, onda treba dobiti otkaz.

Čak štoviše, proglasiti Domovinski rat građanskim je teška kleveta, veleizdaja Republike Hrvatske i govor mržnje prema svim onima koji su sudjelovali u tom ratu braneći Hrvatsku od agresije.

Stoga bi Agencija za elektroničke medije trebala zabraniti emitiranje programa HRT-a, barem na tri dana.

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari