Connect with us

Komentar

Tomislav Karamarko: Vjera i predanost svojoj zemlji i idealima, moralu i pravdi, pobjeđuju mržnju i razaranja

Objavljeno

-

Poseban doživljaj za svakog kršćanina je posjet zemlji u kojoj je Isus živio i širio svoju vjeru.

Počašćen sam što sam imao priliku posjetiti franjevački samostan u jeruzalemskom Starom gradu u društvu fra Tomislava Vuka, koji je napustio našu zemlju prije 30 godina kako bi tu nastavio živjeti i svjedočiti svoju vjeru.

Prisjetio sam se i svih hrvatskih mučenika na mjestu na kojem je 1391. godine pogubljen prvi hrvatski svetac, sveti Nikola Tavelić, koji je služio Bogu u Jeruzalemu.

Moje putovanje u Izrael ne bi bilo potpuno bez posjeta memorijalnom spomeniku žrtvama holokausta u Yad Vashemu, gdje sam odao počast Židovima i svim žrtvama 2. svjetskog rata. Nijedna zemlja ne može istinski krenuti naprijed bez iskrenog suočavanja s tragedijama vlastite prošlosti.

U Yad Vashemu se susrećemo sa stravičnim posljedicama djelovanja zločinačke ideologije i
sustava. Dvadeseto stoljeće je žrtva takvih ideologija. Želim vjerovati da je svijet napokon izvukao pouke i da jedinstveni možemo reći – nikad više. Vjera i predanost svojoj zemlji i idealima, moralu i pravdi, pobjeđuju mržnju i razaranja.

Zato je naša obveza udružiti snage i suočiti se s izazovima u zemlji, Europi, ali i šire, uvijek čineći pravu stvar, bez obzira na posljedice.

 

Tomislav Karamarko: Nadahnjuje me posvećenost Izraelaca održavanju sigurne i prosperitetne zemlje

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari