Connect with us

Hrvatska

Tomislav Karamarko: Vlada nam je jako hitra jer su se nekih stvari sjetili nakon tri i pol godine

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u četvrtak da je odluka Vlade o uštedama u smanjenju broja agencija zakašnjela i potpuno stihijska, donesena u kontekstu imperativa Europske komisije, a za stanje u Zagrebu rekao je da se HDZ zbog dobrobiti građana neće koristiti konfuznom situacijom, nego će nastojati da grad funkcionira normalno i kvalitetno.

“Vlada nam je jako hitra jer su se nekih stvari sjetili nakon tri i pol godine”, rekao je Karamarko u Požegi prije svečanosti u povodu 25. obljetnice osnutka HDZ-a odgovarajući na pitanje o odluci Vlade da se smanjivanjem broja agencija uštedi do dvije milijarde kuna.

“To je stihijski potez u kojem se ne vidi koje bi se agencije smanjile i kojom logikom. Tu odluku gledam u kontekstu imperativa koji imaju prema Europskoj komisiji da definiraju i prezentiraju reformski paket. Po onome što smo danas čuli, kako su krenuli, može se reći da to ne ide u dobrom smjeru”, ocijenio je Karamako. Kako je rekao, u svibnju ćemo vidjeti što su uspjeli napraviti, ali, dodao je, “nakon tri i pol godine vlasti ne zna što može napraviti Vlada koja je u padajućoj i silazećoj putanji”.

Po njegovu mišljenju, imali su vremena, ali nisu napravili ništa. “Sada su se rastrčali po Hrvatskoj. Sada ih brine Petrokemija u Kutini, sada ih brine kako ljudi žive, sada pričaju o valutnoj klauzuli, donose odluke o opraštanju dugova, što je iskoristilo samo nekoliko stotina ljudi”, istaknuo je.

Ustvrdivši da se bave populističkim mjerama i u kampanju ulaze na ružan način, varajući ljude i baveći se ideološkim pitanjima, rekao je da HDZ napadaju na nekorektan način.

“I sve to je zadnji čin, ne znam bih li to nazvao komedijom ili tragedijom u kojoj oni definitivno gube. Sve što su imali su prokockali”, zaključio je Karamarko.

Na upit ima li HDZ svojeg kandidata za gradonačelnika Zagreba, odgovorio je da HDZ kao pojedinačno najjača stranka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini neće iskoristiti konfuznu situaciju i kapitalizirati je, nego će zbog dobrobiti građana nastojati osigurati da grad funkcionira normalno i kvalitetno.

“Građani previše plaćaju i prireza i poreza da bi živjeli u neorganiziranom gradu i zastupnici HDZ-a u zagrebačkoj skupštini učinit će sve da se osigura mir i organiziranost. HDZ će uvijek imati svojeg kandidata za zagrebačkoga gradonačelnika, ali pitanje je kada i u kojemu momentu. U ovom konfuznom momentu ne želimo ušićariti ili loviti u mutnom, želimo osigurati mir i da grad funkcionira”, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari