Pratite nas

Komentar

TOMISLAV KARAMARKO: Vrlo brzo će se pokazati zašto je Milanović tako zapeo ostati na vlasti (VIDEO)

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je izjavu novinarima u povodu posljednjih izjava Zorana Milanovića i akutalne političke situacije u zemlji.

[ad id=”68099″]

Jeste li i dalje optimistični kao što ste bili jučer i jeste li već počeli razgovarati s Mostom oko mandatara oko buduće vlade?

Još nismo počeli, danas su počeli dogovori o sastanku, o terminu. Naravno da sam optimist jer to privodim kraju. I da eto najvažnije, uvijek kažem stavit ćemo u drugi plan sve naše interese. Mislim da je u interesu građana da se ovo prekine i da se napokon počnemo baviti gospodarstvom. Ponavljam, svaki tjedan dvije tisuće ljudi gubi posao. To su rezultati rada Milanovićeve vlade, to je tragično, to je pogubno.

Kad ste već spomenuli gospodina Milanovića, on se danas oglasio ponovno na facebooku. Zapravo je ponovnio ono što je rekao jučer na presici, dakle da mu sve ovo izgleda kao akcija spavašanja HDZ-a i da Most čini sve za povratak kriminalne organizacije na vlast.

To je njegov stil, rekao bih nekulturan, prostački. HDZ kriminalna organizacija? Time je uvrijedio 800 tisuća naših glasača, time je uvrijedio naše članove. Mnogi od naših članova zahvaljujući neradu i nesposobnosti istog gospodina izgubili su posao, mnogi su zbog njega iselili iz Hrvatske. Uvrijedio je na desetke tisuća branitelja koji su branili Hrvatsku, dok je on promatrao iz Bruxellesa što se događalo u Hrvatskoj. Prema tome, on je zadnji koji može razgovarati o kriminalnoj organizaciji, što je kriminalna organizacija? Može raditi na čelu takve organizacije on, ovim ne želim uvrijediti članove SDP-a za koje vjerujem da su velika većina ispravni ljudi. Ali Milanović i njegov krug je vrlo upitan i skoro vrijeme će pokazati zašto je toliko zapeo održati se na vlasti. Skoro vrijeme će to pokazati. Prema tome, u velikom je strahu. On je mogao biti i hrabar i pametan da je htio. Da je mogao, da to jest. Mogao je biti pametan ove četiri godine i imati neki rezultat. On je upropastio državu. Mogao je biti hrabar u Domovinskom ratu. I to nije bio, prema tome što on traži.

Jučer ste rekli da s Mostom imate više od 76 potrebnih potpisa. Čija je to još podrška?

Ne bih o tome, dakle to su dogovori s našim prijateljima koji su i potpisali i koji su spremni potpisati da o tome ne govorim, nemojte se ljutiti. Njihovo pravo ipak moram štititi.

direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Karolina Vidović Krišto – Vukovar je Hrvatska!

Objavljeno

na

Objavio

Na novinske naslove koji se odnose na aktualnu odluku Ustavnog Suda, a u kojima se suptilno ili pak otvoreno sugerira da se problem odnosi samo na Vukovarce, reagirala je novinarka Karolina Vidović Krišto, upozorivši da Vukovarci i Vukovar nisu sami. ‘Vukovar je Hrvatska‘, upozorila je Vidović Krišto.

Naslovi u medijima i primjer ove izjave ministra branitelja potpuno su krivi pristup i okretanje glave od biti problema.

Vukovar nisu branili samo Vukovarci, nego dragovoljci i branitelji različitih narodnosti iz svih djelova Hrvatske i svijeta.

U Vukovaru se nije branio samo grad nego cijela hrvatska država.

Žrtva Vukovara, velika, nepreboljena žrtva Vukovara Hrvatskoj je donijela pobjedu u obrambenom Domovinskom ratu.

Zbog svega toga, dragi prijatelji, pitanje Vukovara nije pitanje grada, nego države, komentirala je Karolina Vidović Krišto

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: Dugoročni cilj i dalje treba biti nabava 18 lovaca

Objavljeno

na

Objavio

Kako je u tijeku novi natječaj za višenamjenski borbeni avion, dobar je trenutak da se nešto detaljnije osvrnem na sam broj aviona. U taktičko-tehničkoj studiji definirana je potreba za 12 VBA.

Struka je zapravo tražila 24, što je broj koji je zadnje bio aktivan prije 20-ak godina. Tada je, da bi se to zadržalo, dogovorena modernizacija 24 MiG-a na izraelski standard 21-2000.

No promjenom vlasti 2000., među brojnim štetočinskim potezima prema HV-u, od modernizacije se odustaje i ide na mnogo jeftinij remont samo 12 aviona u Rumunjskoj, a druga serija od 12, i to mlađih MiG-ova, nikada nije upućena na isti, te je jedna od dvije lovačke eskadrile ugašena.

Zbog financijskih, tehničkih i ljudskih ograničenja aktualna T-T studija se zadovoljila s 12 borbenih aviona, iako se nije odustalo od dugoročne želje za većim brojem aviona.

S 12 se omogućava gradnja novog sustava, obuka mladih pilota, kojih se s 12 aviona godišnje može obučiti samo par, održavanje dežurstva, redovne trenaže, te razvoj borbenih sposobnosti.

Ako procijenimo 70% ispravnosti, računica kaže da će 3-4 aviona uvijek biti na održavanju. Od preostalih 8-9, 3 su rezervirana za dežurni borbeni dvojac, DBD, što ostavlja 5-6 aviona za obuku i trenažu.

Dugoročni cilj i dalje treba biti 18 lovaca, što je uvjetovano ne samo rastom kapaciteta i sposobnosti, već i geografijom Hrvatske.

Da bi se pravodobno mogao presresti svaki cilj u hrvatskom zračnom prostoru, uključujući i na krajnjem jugu zemlje, oko našeg jadranskog bisera Dubrovnika, potrebna su 2 DBD-a. Jedan na Plesu, i jedan u Zemuniku. Dakle 6 ispravnih aviona moralo bi biti uvijek na dežurstvu, što je neostvarivo s ukupno 12 aviona, ali je itekako izvedivo s njih 18.

Zato ideje poput 6 ili manje novih aviona nemaju svrhu: odbijanjem DBD-a, ostala bi 2-3 aviona, što je nedovoljno i za trenažu. Spominjala se i mogućnost nabave modalitetom 8+4. S obzirom na dinamiku isporuke, gradnje sustava i infrastrukture, te tijek obuke osoblja, ova opcija mogla bi biti prihvatljiva.

Tako bi se počelo plaćati prvih 8, a nekoliko godina kasnije preostala 4, no njihova isporuka ne bi smjela biti sporija od dinamike kojom bi posljednja 4 aviona ionako bila isporučena.

U ovoj varijanti je presudno da se ugovorom obuhvati svih 12 aviona i spriječi bilo kakvo odustajanje od druge serije u slučaju promjene političke klime, kako se ne bi reprizirala grozna odluka od prije 20 godina. No ipak se treba težiti nabavi svih 12 odjednom.

I jedno semantičko pitanje za kraj. Zašto se govori borbeni avion, a ne zrakoplov? Svaka je letjelica zrakoplov, a avion je specifična vrsta zrakoplova. Svi avioni su zrakoplovi, ali nisu svi zrakoplovi avioni, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek

Večeras me možete gledati na prvom programu HTV-a u Temi dana, odmah poslije Dnevnika, na temu napetosti u Hormuškom tjesnacu.

 

Bugarska kupuje američke borbene zrakoplove F-16 Block 70

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari