Connect with us

Intervju

Tomislav Karamarko: Afera je izmišljena u funkciji destabilizacije i mene i HDZ-a

Objavljeno

on

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je u intervjuu za Dnevnik Nove tv odgovarao na pitanja o sukobu interesa u slučaju Konzultantica.

[ad id=”93788″]

Kaže kako je njegova tada nevjenčana supruga Ana radila poslove marketinga i PR-a. Također, podsjetio je da je ugovor napravljen prije nego što je postao predsjednik HDZ-a, a prekinut prije nego je ušao u Vladu.

“Arbitražni postupak je počeo 2014. Prema tome, teško je biti Nostradamus, sve to predvidjeti, pa predvidjeti da će netko od toga raditi nekakvu priču bilo je praktički nemoguće. Afera je izmišljena u funkciji destabilizacije i mene i HDZ-a”, rekao je Karamarko.

“Koliko neistinitih tvrdnji u samom pitanju. Godine 2012. supruga je potpisala ugovor, prije nego što sam bio predsjednik HDZ-a, a to je prekinuto prije nego što sam ušao u Vladu. Moja supruga nije radila za INA-MOL, druge dvije firme su u pitanju”.

“Sam sam rekao i dragovoljno to sad radim, želim se izuzeti iz toga. Danas je počeo rad Povjerenstva za sukob interesa, znam da nisam u sukobu interesa i dok to Povjerenstvo ne završi ja neću pričati o problemima Ine i MOL-a.  Izuzet ću se iz tog procesa. Imam pravo izraziti svoje mišljenje koje je u interesu Hrvatske”.

Rekao je kako svatko svojim govorom utječe na javnost i procese, ali odlučuje zdrav razum, većina u Saboru te da ne vidi u čemu je problem.

“Ja sam rekao jednu stvar, gledajte 2014. je počela arbitraža. Neki kažu da ako izgubimo, ne daj Bože, da bi nas to moglo koštati milijarde kuna. Prema tome, mene samo zanima kako bi nakon jednog takvog financijskog udara mi krpali proračun, sljedeće godine i one godine iza. Ja o tome razmišljam. Ja razmišljam o skupim troškovima odvjetničke kuće koja zastupa Hrvatsku. To je pitanje skrbi o nacionalnim interesima, a ne nešto drugo. Arbitraža ide dalje. Mi smo i neki dan podržali da arbitraža ide dalje, pitanje je može li se ona zaustaviti. Molimo Boga da je dobijemo”, rekao je Karamarko.

“Izuzeo sam se iz svega, ali bi slučaj INA-MOL trebala biti javna priča od trenutka kada je Račan prodao firmu. Treba biti javno sve što se radilo u Milanovićevoj vladi, a ne paušalno suditi”, rekao je Karamarko.

Tvrdi kako nije lobirao u Finskoj za energetski posao ruske tvrtke.

“Ma dajte molim Vas! Ajmo biti malo ozbiljni. Je li ovo emisija za viceve ili je ovo ozbiljan Dnevnik? Šalim se. Naravno da to nije istina. Pa kakve su to priče? Nije istina. Bio sam pozvan na gospodarski forum i to je bila moja uloga, slušao sam fina predavanja.”

Očekujete li da će na stranu SDP-a stati Most?

“Most čeka rješenje Povjerenstva i nakon toga će odlučiti. Taj zahtjev za opoziv je smiješan jer ide od onih koji su urušavali sustav u državi. Vrlo neozbiljno i neodgovorno da se ide preko moje obitelji preko paušalnih ocjena.”

Slučaj Žužula

“Bitna razlika, tamo je postojao slučaj, a ovdje ga nema. Imali smo slučaj u prošloj vladi s Ljubljanskom bankom, to ćete vi znati. Danas se izmišlja afera, a to nisu bile tada afere. Zar privatna tvrtka ne smije imati poslove s drugim tvrtkama. Zar je plasiranje pašteta ugrožavanje nacionalnog interesa? Kako je ovo poticaj za male poduzetnike? Nanosi se šteta maloj firmi od koje živi šest obitelji.”

Jeste li mogli ovo spriječiti da ste odmah rekli?

“Da kažem supruga je nekad radila s tim i tim tvrtkama? Moram li otkriti sve klijente? Nemam pravo na to niti je profesionalno.”

Objasnio je kako je Vlada  stabilna, da su stigle pozitivne reakcije EK te da prijevremeni izbori nikako nisu rješenje jer se za to nema niti vremena niti novaca.

Je li vam neugodno gledati kada ne možete skupiti kvorum?

“Nije dobro niti ugodno i održao sam govor i sutra ćemo takve stvari riješavati.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari