Connect with us

Politika

TOMISLAV KARAMARKO: Milanovića još nisam učlanio u HDZ s obzirom na njegove promjene raspoloženja

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u subotu za medije da na jučerašnjim pregovorima između Mosta, HDZ-a i SDP-a nije bilo riječi o podjelama mjesta u tripartitnoj vladi, dodavši da su o tome razgovarali samo na nekakvoj principijelnoj razini i iznosili možebitne probleme.

[ad id=”68099″]

Pitanje o sedam traženja koja je Most objavio na svojoj Facebook stranici.

“Mi smo to malo prorađivali, nastavit ćemo oko 17 sati, a imat ćemo jasne stavove kada dođemo tamo. Dogovoreno je kako nećemo davati izjave, mislim kako je korektno da najprije oni doznaju od nas što mislimo o pojedinim točkama, a onda javnost.”

Što generalno mislite o svemu tome skupa?

“Uvijek kažem da o trodijelnoj vladi možemo razgovarati i kako me netko o tome mora uvjeriti kako je to dobro, jer ja imam užasnu skepsu prema dobrom funkcioniranju trodijelne vlade. Nitko u cijeloj to situaciji nije višak, svi koji imaju neku energiju za reforme su dobrodošli.”

Kakav je dojam na vas ostavio gospodin Milanović, postoji li neka njegova volja za suradnjom s HDZ-om?

“Nisam ga jučer još učlanio u HDZ, s obzirom na njegove promjene raspoloženja. Odlučili smo i danas ići na sastanke, pa ćemo vidjeti kako će to ići.”

Imali ste sinoć jednog nepozvanog gosta na sastanku?

“Nisam pratio kako su kolege iz Mosta koncipirale poziv, meni je to bila jedna dosta simpatična situacija.”

Smatrate li da bi Božo Petrov bio dobar izbor za mandatara?

“Mi ćemo danas to sve skupa tamo reći, nije red da dajem izjave ako smo se tako dogovorili. Most je malo čudno postavio upitnike. Ja ih razumijem, očito je i njima dosta cijele ove situacije, iako ja preferiram razgovor i diskusiju, taman potrošili i više vremena. Opcija novih izbora je uvijek realna. Mi smo do sada izbjegavali tu opciju zato što su ljudi zasićeni i traže novu efikasnu vladu koja će provesti reforme i početi rješavati njihove životne probleme. Uostalom, novi će izbori koštati 120 do 13 milijuna kuna, a naš proračun nije toliko bogat da bismo se mogli razbacivati milijunima. Ako će to biti opcija, mi smo spremni.”

Božo Petrov je sinoć rekao da očekuje kako ćete se sve dogovoriti u roku 24 sata.

“Vidjet ćemo kako će to ići, znate, jedno je kad nešto kažete, a drugo je kad počne razgovor i diskusija, nikada ne znate u kojem smjeru će se to okrenuti i u kojem će smjeru to otići. Ja se nadam da će se nešto znati. O imenima mandatara ne bih, kada bi me pitali tko će igrati centra u KK Zagreb, o tome bismo mogli pričati, o ovome ne.”

Što mislite o drugom roku Bože Petrova kada je rekao kako idemo na nove izbore ukoliko se ne dogovorite do utorka?

“Nemojmo robovati vremenskoj granici od večeras. Ako ima vremena do utorka, onda o nekim stvarima treba još razmisliti, možda će biti nekih zanimljivih prijedloga pa ćemo se morati i sutra nalaziti. Mislim da će Predsjednica krenuti u raspisivanje novih izbora, poslije utorka, a neće biti četvrtog kruga konzultacija.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari