Connect with us

Kolumne

Tomislav Stipić: „Čika Spasoje“ spašava Milorada Pupovca

Objavljeno

on

Aleksandar Vučić doći će na inauguraciju izabrane državne poglavarice Kolinde Grabar Kitarović?!

Patka ili ne, sama najava zagolicava maštu. Iako se 15. veljače obilježava Dan državnosti Republike Srbije (zbog toga ne može doći vojvoda Nikolić, predsjednik Republike Srbije), Vučiću očito ne smeta biti na dva mjesta, u Beogradu i Zagrebu, dva glavna grada dvije najvažnije republike pokojne Jugoslavije.

Odmah po objavi kako će Vučić nazočiti inauguraciji, iz njegovog ureda došao je i dodatak kako on stiže u Zagreb dati potporu Miloradu Pupovcu. Odmah sam se zabrinuo! Pa što je Miloradu? Milorade, jesi dobro, upita me unutarnji glas. Kane mi suzica.

Pred očima mi Milorad i njegova dva velika oka, čeznutljivo gleda prema istoku, toj velikoj i nikad prežaljenoj majčici Srbiji. Trpi Milorad velike udarce u ustaškoj Hrvatskoj, povampirene ustaše žele se napiti krvi jadnog Milorada i sunarodnjaka mu, pale se pravoslavne bogomolje, srpska manjina nema tri zastupnika u Saboru, ne dobiva velike dotacije od države, novcem poreznih obveznika ne tiskaju se Novosti, nerijetko ukrašene ustaškim poglavnikom Franjom Tuđmanom. Jadan Milorad i svi njegovi.

Omililo se Miloradu primati u audijencije razne znane i neznane srpske junake iz prekodrinskih i prečanskih krajeva. Nema veze što u prošlosti Pupovcu „lepše beše“ razgovarati s Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem, nego šešeljevcem Vučićem. No vremena se mijenjaju. Vučić je sad fin, uglađen gospodin. Nema više veze sa Šešeljom. Osim što mu želi dobro zdravlje. I tu i tamo mu kliče iz dragosti. Kao neki dan u srcu Belgije.

Pupovac ne bira. Kao onomad kad ga je drugar po soju Ivo Josipović nazvao etnobiznismenom jer Pupovčeve novine objaviše kako Josipović ima svoje prstiće umočene u ZAMP-ovski pekmezić. Ali u višem interesu i etnobiznis i prstići u ZAMP-iću padoše u vodu. Badava. Miloradov kandidat u Hrvatskoj nije pobijedio.

vuciccJadan Milorad, napadaju ga i slijeva i zdesna, a on bijedan ne zna zbog čega. On više u Hrvatskoj nema svog predsjednika, vremena nostalgije za socijalizmom polako odlaze s političkog glumišta (kao relikt ostaju još na daskama riječkog HNK pod ravnanjem velikog borca protiv fašizma kojemu nagradu dodijeliše upravo Milorad i njegovi), morat će skamenjeno gledati lentu kao izraz časti hrvatskog predsjednika, svečanu gardu koja će Milorada ponovno podsjetiti na Bljesak i Oluju.

Milorad Pupovac je ugrožen čovjek i pripadnik ugroženog naroda. Njega i njegove ugrožavaju pozicije i novac koji dobivaju od hrvatske države. Oni ne bi rado živjeli u Hrvatskoj, niti bili njezini građani, kuna ih podsjeća na ustaški danak u krvi. Oni nisu materijalisti i brigu izražavaju jedino za svoj poharani i osiromašeni narod od sjeverne Dalmacije, preko Like i Banovine, Korduna i istočne Slavonije. Milorad i njegovi svaki dan su na terenu i od svojih ustiju dođu i otkinu nekoj baki i dedi koje eto, ustaše poštediše u Oluji.

Jadan Milorad. Totalno ga shvaćam. Inauguraciju nove predsjednice i nazočnost njegovog pravog predsjednika vlade iskoristit će kako bi ga upoznao s ugroženošću srpskog naroda u Hrvatskoj. To je zapravo i pravi razlog Vučićeva dolaska. Što se ima inaugurirati hrvatska predsjednica? Inaugurirajmo novu metodologiju poznate krilatice „Srbi svi i svuda“. To je plan koji će možda na ispaćeno Miloradovo lice izvući toliko željeni osmijeh.

Tomislav Stipić

 [ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari