Connect with us

Naši u svijetu

Tomislav Žigmanov izabran za novog predsjednika DSHV-a

Objavljeno

on

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, stranka čija je izborna platforma „HRvati ZAjedno“ odnijela uvjerljivu pobjedu na izborima za IV. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, na XV. redovitoj izbornoj skupštini, održanoj jučer u Tavankutu, za novog predsjednika izabrala je Tomislava Žigmanova.

„Zbog svega onoga što smo započeli, mjesto predsjednika DSHV-a zahtijeva da predsjednik mora biti predsjednik kontinuiteta! Prije svega, kontinuitet se ima odnositi na političku angažiranost za dostojanstvo Hrvata u Vojvodini i političko djelovanje za njihovu, to jest našu ravnopravnost.

Riječ je o vrijednostima koje se prepoznaju kao najvažnije u dosadašnjem političkom djelovanju DSHV-a. Nastaviti raditi na tome jest velika obveza koja podrazumijeva i stalnu zauzetost, posvećenost i odgovornost”, istaknuo je Žigmanov u svojoj izbornoj platformi Za dostojanstvo i ravnopravnost Hrvata u Vojvodini/Srbiji!

U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji skupštini je prisustvovala predsjednica HNV-a Jasna Vojnić, a osim članova i podupiratelja stranke prisutni su bili i vjerni prijatelji hrvatske zajednice specijalna izaslanica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića gospođa Zdravka Bušić, potpredsjednica HDZ-a i saborska zastupnica HDZ-a te osječko-baranjski župan i drugi potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Anušić.

Podsjetimo, Žigmanovu je ovo drugi mandat u vođenju stranke, a za predsjednika DSHV-a prvi put je izabran u listopadu 2015. godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari