Connect with us

BiH

Tomislavgrad: Obilježena 29. obljetnica utemeljenja HVO-a

Objavljeno

on

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred središnjeg spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu danas je obilježena je 29. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 16. obljetnica utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH.

Svijeće su zapalili i vijence položili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, predstavnici općine Tomislavgrad, predstavnici Oružanih snaga BiH i Udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Prigodnu molitvu ispred spomen obilježja kao i svetu misu za poginule i umrle pripadnike HVO-a u spomen bazilici u Tomislavgradu predvodio je vojni kapelan, fra Mario Ostojić. ”Žrtva naših branitelja neće biti uzaludna jedino ako bude plodova u nama, a to su mir i opraštanje”, kazao je fra Mario.

29. obljetnicu utemeljenje HVO-a i 16. obljetnicu utemeljena 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH organizirali su 1. pješačka pukovnija OS BiH, Vojni ordinarij BiH, općina Tomislavgrad i braniteljske udruge Hercegbosanske županije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari