Connect with us

BiH

Tomislavgrad: Završeno markiranje ‘Staza Gospi Sinjskoj’

Objavljeno

-

Planinarsko društvo “Orlova stina” Tomislavgrad završila je markiranje dijela “Staza Gospi Sinjskoj” u dužini od 35 km, na dionici od Bobanove benzinske crpke iznad naselja Mokronoga do Graničnog prijelaza Prisika.

Prema riječima člana Planinarskog društva “Orlova stina” Bože Radoša ,drugi dio staze od Bobanove benzinske crpke koja se nalazi u tomislavgradskoj općini do Šćita u Rami obilježavanje rade članovi Hrvatskog planinarskog društva “Ravašnica” iz Rame.

Markiranje staze s tomislavgradske strane trajala su četiri dana.

Prema Radoševim riječima, ova etapa je bila dosta zahtjevna jer prolazi kroz različita područja koja su zahtijevala dosta fizičkog rada, a ne samo stavljanje oznaka.

staza gospi sinjskoj 2

Na ovoj etapi staza prolazi: planinom, naseljima, livadom, poljem, šumom, uz jezero te jednim kraćim dijelom i samim magistralnim putem.

“Za svaku ovu cjelinu trebalo je oznaku prilagoditi tako da se na vrijeme može vidjeti uz poštivanje strogih uputa o oznakama”, istaknuo je Radoš.

Kako objašnjava, svaka se oznaka mora na vrijeme uočiti kako bi se izbjegla bilo kakva mogućnost silaska sa staze.

Sada očekuju pripadnike HGSS iz Splita da prođe ovim dijelom staze da im ukažu na eventualne pogreške kako bi se na vrijeme otklonile.

Naime, projekt “Staza Gospi Sinjskoj” financira Europska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina.

Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 558.031 eura , od čega se 302.964 eura odnosi na aktivnosti partnera u Republici Hrvatskoj, a 255.066 eura na aktivnosti partnera u BiH.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari