Connect with us

Komentar

Tomo Medved: Hrvatska naglašava istinu a Srbija je ta koja uporno pokušava vršiti reviziju povijesti

Objavljeno

on

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je u ponedjeljak za ocjenu premijerke Srbije Ane Brnabić, po kojoj se u Hrvatskoj događa zastrašujuća revizija povijesti, da je Srbija ta koja stalno pokušava revidirati povijest te kako je pokušaj ulaska 11 pripadnika Vojske Srbije u Hrvatsku ružna provokacija na koju su hrvatske službe dobro reagirale.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić rekla je u nedjelju kako je u Hrvatskoj na djelu revizija povijesti koja je zastrašujuća za Srbiju, regiju i cijelu Europu, a najnoviju srbijansku provokaciju sa slanjem vojnika s odorama na obilježavanje jasenovačkih srpskih žrtava ocijenila je legitimnim ponašanjem. “Ta revizija povijesti koja se dešava u Hrvatskoj je zastrašujuća i ne samo za Srbiju i regiju već za cijelu Europu, i to je problem koji nadilazi Srbiju, to je problem EU”, rekla je Brnabić.

Tomo Medved rekao je za Hinu da se više ne želi upuštati u raspravu. “Više nemam namjeru ulaziti u analizu i komentirati po stoti put. Moramo voditi računa i koliko komentiramo nešto, koliko te stalne provokacije zavrjeđuju komentiranje. Ako se nešto dogodi, odreagiramo, i to je to”, rekao je Medved i dodao kako je, “naravno, riječ o provokaciji”. “Srbija stalno pokušava vršiti reviziju povijesti”, rekao je i ponovio kako je pokušaj ulaska 11 pripadnika Vojske Srbije u Hrvatsku “ružna provokacija Srbije na koju su hrvatske službe dobro reagirale i spriječile ju”.

“Hrvatska naglašava istinu, povijest temeljenu na činjenicama, Hrvatska je branila domovinu i obranila ju je od velikosrpske agresije. Danas smo članica Europske unije i NATO-saveza, moderna zemlja, orijentirani smo k gospodarskom razvitku i boljoj budućnosti, a Srbija ima unutarnjih problema i neka se njima bavi”, rekao je Medved za N1.

Ministar Medved bio je u Gospiću na obilježavanju 26. godišnjice vojnoredarstvene akcije “Medački džep”. (Hina)

 

Predsjednica: Pokušaji provokacije Srbije opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srbijanske politike

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari