Tomo Medved: Imamo 200 mil. kn više u ministarstvu, nego lani

6

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je za središnji HRT-ov Dnevnik da nisu točne tvrdnje onih koji kažu da za nove mjere ministarstva nema novaca.

Mi smo u proteklih godinu dana radili na osmišljavanju mjera, analizi stanja i danas smo predočili hrvatskoj javnosti naš prijedlog nacrta Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Sve mjere koje smo predvidjeli kroz niz novih rješenja su u potpunosti primjenjive. Za njih imamo osigurana financijska sredstva. Neke od njih su već u primjeni kao što su npr. preventivni medicinski pregledi koji su počeli početkom ove godine.

Tako da pozivam kritičare, da se sa svojim kritikama obrate ministarstvu branitelja. Mi smo s današnjim danom pokrenuli javnu raspravu. Očekujem sve pozitivne primjedbe, prijedloge, kritike i da se obrate Ministarstvu branitelja, rekao je ministar Medved.

Za 82.000 nezaposlenih branitelja imamo naknadu za nezaposlene. Ta je mjera bila nekada u Ministarstvu branitelja, a prebačena je u resor socijalne politike i mladih. Početkom godine pokrenuli smo preventivne medicinske preglede. Ove godine bit će 33.000 preventivnih medicinskih pregleda, a za to imamo 25 milijuna kuna, kazao je Medved i dodao: Želim podsjetiti našu javnost da već u ovoj godini imamo 200 milijuna kuna više nego što je to bilo lani.

 

facebook komentari

 • Alan B’Stard

  i neki bi rušili ovu Vladu!?
  Bravo Tomo!

 • Vladimir Dananić

  Ljudi ne razmišljaju dovoljno. Lako je biti destruktivan. Lako je zahtijevati sve odjednom. Rušitelji ne razmišljaju o tomu da kad bi ONI, nakon destrukcije, došli na položaje vlasti, da bi se OD NJIH zahtijevalo isto tako–sve odjednom. Naravno da to ne bi mogli učiniti, pa bi na kraju morali posegnuti za represijom, a ta bi represija onda zagadila sve one ideale zbog kojih su uništili ono predhodno. Tako se gubi sve. Ideali zbog kojih se ne izplati biti strpljiv nisu vrijedni ideali, jer nisu vrijedni strpljenja.

 • Sivooki

  Bilo ih je i ima ih puno.
  “Poslije mene – potop.”

 • Saga

  Poštovani, odličan komentar! 🙂

 • Dusko Besenic

  Odlično, a kakve komentare te pozitivne vijesti možemo vidjeti na HTV-u, državnom i javnom servisu?! Kao jedini ,,prikladni” komentar bivšeg ministra P.Matića….izrugujući, omalovažavajući i ciničan! Kao da komentira netko iz čopora koji su napadali Hrvatsku! Bez obzira na sve ,,slobode”, kao bivšeg državnog dužnosnika, kojega i dalje masno plaća ta država (za njih neželjena!), trebalo bi ga pozvati na obavijesni razgovor i objasniti mu neke stvari, a najprikladnije bi bilo da je to na način kako su takve ,,razgovore” obavljali u bivšoj državi! Trebao bi postojati propis koji bi onemogućavao daljnje plaćanje, takvih tipova, iz državnog proračuna, jer NITKO NA SVIJETU ne plaća nekoga tko radi protiv njega ili vrši propagandu u istom stilu!