Pratite nas

Pregled

Tomo Medved: Jedinstveni zakon o braniteljima priveden je kraju

Objavljeno

na

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je u četvrtak da je jedinstveni zakon o braniteljima priveden kraju te da se provodi posljednje usklađivanje s resornim ministarstvima, a svoj rad u prvih sto dana Vlade, iako nije želio dati konkretnu ocjenu, opisao je kao intenzivan i uspješan.

“Intenzivno, radno i uspješno. Radi se o nizu aktivnosti koje ste mogli pratiti u zadnjih sto dana. U ministarstvu smo intenzivno radili, priveli smo kraju naš jedinstveni zakon o braniteljima za koji provodimo posljednje usklađivanje s resornim ministarstvima.

Proveli smo pilot projekt preventivnih medicinskih pregleda na području Vukovarsko-srijemske županije za koji u ovoj godini krećemo na području cijele Hrvatske, u svim županijskim bolnicama”, kazao je Medved novinarima uoči početka sjednice Vlade na upit da ocjeni svoj rad u prvih sto dana Vlade.

Naveo je da je za to osigurano dovoljno financijskih sredstava te istaknuo da je pokrenut niz mjera za intenzivno stambeno zbrinjavanje te još niz konkretnih aktivnosti od životnog značaja za braniteljsku populaciju.

Složio se s novinarskom tvrdnjom da se radi o nastavku onoga što se i prije radilo.

“Nastavili smo ono što se prije radilo. Posebno smo pozornost posvetili omogućavanju kroz proračunska sredstva za što sam zahvalan premijeru, Vladi i Saboru.

Imamo osigurana sredstva koja podržavaju sve te ranije aktivnosti i mjere.

Zadovoljni smo i nastavljamo intenzivno realizirati sve te mjere koje smo dosad kroz administrativnu pripremu pripremali. Sada krećemo u praksi kako smo planirali”, kazao je Medved.
Nije želio dati ocjenu za svoj rad, poručivši neka o njegovom radu sudi populacija o kojoj skrbi. “Njima prepuštam tu ocjenu”, dodao je.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Željka Mitrović Jurić: Moje je djetinjstvo zaključano u 1991.

Objavljeno

na

Objavio

Fotografija uplakane djevojčice u plavom kaputiću obišla je svijet: “Moje je djetinjstvo zaključano u 1991.”

Fotografija Željke Mitrović Jurić, uplakane djevojčice u plavom kaputiću koja je iz Vukovara potjerana 1991. godine obišla je svijet.

Tada šestogodišnju Željku Mitrović Jurić i njezinih četvero sestara i braće te majku srpski su okupatori nakon pada Vukovara odveli u logor u Srijemsku Mitrovicu, odakle su poslije prebačeni u Zagreb. U Zagrebu su kao prognanici živjeli više od deset godina, dok se kao povratnici nisu vratili u Vukovar.

Željka koja je danas majka osmogodišnje djevojčice napisala je knjigu pjesama “ Moja rijeka suza“ koju je predstavila u InMagazinu Nove TV gdje je gostovao i njezin brat Antonio Okreša s tamburaškim sastavom Allegro.

Tom se prilikom prisjetila što je proživljavala prije 26 godina.

„Taj period mog života je jako težak, moje djetinjstvo je ostalo zaključano u 91. Godini. Danas sam majka djevojčice od 8 godina kojoj je teško objasniti zašto sam ja tada plakala i zašto nemam druge fotografije iz svoga djetinjstva“, kaže Željka.

Ističe kako se u tim trenucima osjećala ljubav, zajedništvo i vjera u Boga

„Za vrijeme Domovinskog rata nisam bila u skloništu, već smo cijeli rat proveli u zgradi gdje su nas obilazili mnogi branitelji. Donosili su nam slatkiše i igrali se s nama tako da mi nismo osjećali taj strah rata.

“Imali smo zaštitu i branitelje te smo znali da će nas oni sačuvati“, kaže Željka.

Na naslovnici Željkine knjige nalazi se njezina osmogodišnja kći u istom kaputiću kojeg je i ona nosila prije 26 godina.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Don Damir Stojić: Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju

Objavljeno

na

Objavio

“Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju. Isusa koji je trpio odbačenost, nepravdu i patnju u krvi i suzama, s teškim križem na leđima, na kojem raspet umire.

Ponovno isto proživljava gledajući Vukovar, kojeg razaraju neprijatelji zbog kojih slane suze teku po Njegovim otvorenim, krvavim ranama. O kako to boli! Bože oprosti im jer ne znaju što čine! On je tu, suosjeća. Raspet je s njim. Gleda u nebo i vapi Bogu. Ispod križa evo Majke tješiteljice s glavom polegnutom na zemlju natopljenu suzama i rukama sklopljenim u molitvu. Opet osjeća onu istu bol u srcu.
Svršeno je!
Došao je kraj patnjama, početak novog života. Grad mrtvih postaje gradom živih s novim domom na nebu.

O sveti Vukovaru, hvala ti što si dao svoj život za mene i ostatak Hrvatske. Neka ova ilustracija bude moj mali znak velike zahvalnosti ljudima koji su stradali u ratu i njihovim obiteljima.
Blagoslovile vas Božje ruke i ruke naše nebeske Majke.”

Don Damir Stojić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari