Connect with us

Vijesti

Tomo Medved novi je ministar branitelja

Objavljeno

on

Imamo ministra branitelja. To je general Tomo Medved – rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković na presici u Banskim dvorima.

[ad id=”93788″]

Čast mi je da imamo branitelja ovakvog kalibra. Bit ćemo partneri – dodao je.

Čestitam i dobrodošli u tim – rekao je Orešković.

Medved je rekao da je cijeli život posvetio domovini.

Sve iskustvo koje sam stekao ja ću usmjeriti u rad Ministarstva hrvatskih branitelja kako bismo otvorili novo poglavlje u radu Ministarsva. Za početak, nužno je formiranje snažnog tima, postavljanje organizacije rada Ministarstva tako da može odgovoriti svim izazovima. Jedno od osnovnih pitanja jest poslati poruku braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata, poruku poštovanja, sigurnosti, da njihov doprinos i žrtva u ratu nisu zaboravljeni i da će im Ministarstvo biti dostupno, da će imati u Ministarstvu sugovornika, da će kroz organizaciju rada Ministarstva moći sudjelovati u kreiranju poliitke vođenja i upravljanja tog ministarstva – rekao je Medved.

Medved se poslijepodne u Vladi sastao s premijerom, nakon čega je po izlasku najavio skorašnju konfereciju za novinare s premijerom. Na pitanje je li on sudjelovao na braniteljskim prosvjedima na Markovom trgu, odgovorio je da jeste.

Jesam, ako se sjećate, jedan se penjao na krov, a ja sam bio onaj koji ga je skidao – pojasnio je Medved.

[ad id=”93788″]

“Zahvaljujem predsjedniku Vlade na potpori i Domoljubnoj koaliciji na prijedlogu. Cijeli svoj život posvetio sam domovini. Moj ratni put imali ste priliku vidjeti ili imate priliku u mom životopisu. Posvetit ću se Ministarstvu branitelja kako bi otvorili novi put. Treba postaviti organizaciju rada ministarstva da može odgovoriti svim pitanjima. Treba braniteljima poslati poruku poštovanja i sigurnosti da njihova žrtva nije zaboravljena i da će im ministarstvo biti dostupno, da će imati sugovornika i da će moći sudjelovati u kreiranju politike tog ministarstva. Zahtjevnost tog resora nije moguća bez cjelokupne potpore Vlade, stoga sam predsjednika Vlade danas zamolio za tu potporu. Poznato vam je da je niz potreba branitelja raspoređeno i na druga ministarstva, stoga ću zahtijevati ujedinjeni zakon. Predložit ćemo donošenje nacionalne strategije za očuvanje zdravlja branitelja. To su samo neka od pitanja. Tu su i nestali branitelji, pronalaženje njihovih tijela. Dobrom organizacijom spremnih osoba, bit ćemo u stanju odgovoriti na sve izazove”, rekao je Medved.

Uslijedila su pitanja novinara.

Jeste li izabrali Medveda samo zato što je član HDZ-a, ima li podršku Mosta?

“Ima stopostotnu podršku Vlade. Bio sam spor, ali izabrali smo najkvalitetniju osobu. To nema veze što je gospodin iz HDZ-a, nego kvaliteta koju gospodin Medved ima, to što je prepoznao probleme koje ćemo zajedno početi rješavati”, rekao je Orešković.

U tijeku je rasprava o državnom proračunu, možete li ga komentirati?

“Imao sam putem medija priliku vidjeti ga, vidio sam da su u pitanju određena smanjenja, ali to nije umanjenje. Prepoznat ćemo je li u nekim konkretnim stavkama došlo do odstupanja. Imamo u 2016. neke nove obveze, riječ je o žrtvama silovanja, pa je potrebno napraviti detaljnu analizu i reagirati”, rekao je Medved.

Rekli ste da je Medved bio najkvalitetniji, zašto je kvalitetniji od Brkića?

“Imao sam se priliku naći i s gospodinom Brkićem. On je isto pošten branitelj, borio se za ovu državu. Sam je donio odluku, to je bila njegova odluka, situacija je vrlo jasna i sad smo dobili vrlo sposobnu i kvalitetnu osobu”, zaključio je Orešković.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari