Pratite nas

Pregled

Tomo Medved: Svakim sam danom sve ponosniji na suradnju braniteljskih udruga

Objavljeno

na

Foto: MORH / M. Čobanović

Obilježavanje Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana branitelja Karlovačke županije završilo je podjelom zahvalnica braniteljskim i stradalničkim udrugama, pokaznim vježbama Vojno-obavještajne satnije Hrvatske kopnene vojske i tehničko taktičkim zborom, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je zadovoljstvo suradnjom braniteljskih udruga.

“Svakim sam danom sve ponosniji na suradnju braniteljskih udruga”, rekao je ministar Medved i doda okako “prema hrvatskim braniteljima gradimo onakav odnos kakav treba biti, kakav zaslužuju”. Podsjetio je na riječi ratnog načelnika Glavnog stožera generala Janka Bobeka, koji je smatrao da će Hrvatska proći ili pasti ispit na odnosu prema hrvatskim veteranima, braniteljima Domovinskog rata.

General bojnik Siniša Jurković zahvalio je veteranima na, kako je istaknuo, vrijednostima koje su ugradili u hrvatsku domovinu, ističući kako te vrijednosti obvezuju HKov i Hrvatsku vojsku u cijelosti da nastave izgrađivati Hrvatsku.

Župan Damir Jelić posebnom vrijednošću smatra zajedništvo veterana i mlade vojske. Braniteljima je zahvalio što su, kako je rekao, omogućili ostvarenje hrvatskoga tisućljetnog sna za slobodom i državnom samostalnošću.

Predsjednik Udruge “Grom” Josip Slačanin izrazio je zadovoljstvo zbog humanitarnoga značaja braniteljskog okupljanja i pomoći Udruzi za djecu oboljelu od malignih bolesti “Jak kao Jakov”.

Ministar Medved rekao je za Hinu u vezi s pravom prvenstva pri zapošljavanju hrvatskih branitelja po novom Zakonu o hrvatskim braniteljima da se dosadašnje pravo prvenstva pri istim stečenim uvjetima nije odnosilo na vodeća mjesta, a sada se ono odnosi i na njih, ali pod jednakim uvjetima.

“To konkretno znači da osoba koja se poziva na zakon mora udovoljavati i svim drugim uvjetima kao i protukandidati”, istaknuo je Medved i podsjetio da zakon sadržava i druge važne mjere, među kojima je i ona za osposobljavanje ili prekvalifikaciju hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida ili djece poginulih, umrlih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Naglasio je kako su za tu mjeru osigurali 130 milijuna kuna kako bi omogućili pripremu za njihovo novo zanimanje. “Cilj nam je uključivanje što većega broja nezaposlenih branitelja na tržište rada”, istaknuo je ministar i dodao kako sada traje zaprimanje zahtjeva.

Napomenuo je kako je uspostavljena koordinacija Ministarstva hrvatskih branitelja s uredima državne uprave po svim županijama. “Oni imaju temeljita saznanja o pravima, mogućnostima i mjerama te zaprimaju braniteljske zahtjeve i donose rješenja u prvom stupnju”, poručio je ministar Medved.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Milan Kujundžić: Radi se o orkestriranom napadu!

Objavljeno

na

Objavio

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je stavio svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese temeljem činjenica, a ne medijskog linča.

Na konferenciji za novinare se ispričao na krivo ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da se radi o “nomotehničkim greškama”.

Istaknuo je da se radi o orkestriranim napadima na njega pojedinačnih interesnih skupina.

Ranije danas ministar se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, a jedan sastanak su već održali u subotu, nakon čega je iz Vlade priopćeno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je prethodno u petak poručio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog afere u kojoj se našao zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je najavio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Pauk digao auto Anke Mrak Taritaš dok je gostovala na televiziji (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš (Glas) u utorak je gostovala u emisiji Z1 televizije kad joj je voditelj rekao da joj pauk diže automobil ispred zgrade televizije.

Voditelju su iz režije, u trenutku dok, kako se čini, emisija još nije započela, javili da pauk diže sivi Mercedes, što je on prenio gostima u studiju, na što je Mrak Taritaš odmah skočila i pitala može li se snimanje zaustaviti jer je to njezin auto. Izašla je potom iz studija.

Za 24 sata je rekla da joj nije jasno kako joj pauk može dignuti automobil parkiran na javnoj površini, u dvorištu Z1 televizije, gdje su bili parkirani i brojni drugi automobili.

Bilo je auta ispred i iza mog vozila, ali eto baš su moj odlučili uzeti. Djelatnik mi je rekao da je dobio telefonski poziv da mora dignuti baš taj auto. Sve mi je bilo jasno. Imam parkirnu kartu i nikad nisam imala problema s tim. Auto sam premjestila i sve je bilo u redu.

Drugi automobili su ostali tamo gdje sam ja bila parkirala, rekla je Anka Mrak Taritaš za 24 sata.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari