Connect with us

Komentar

Tomo Medved: Za Hrvatsku kao Tigar!

Published

on

ZA HRVATSKU KAO TIGAR

Na današnji dan slavimo 30. rođendan naše 1. gardijske brigade Tigrovi.

Povijest Tigrova počela je s vjerom u Hrvatsku i zato smo joj se stavili na raspolaganje, a naša odvažnost i zajedništvo ostvarili su nezamislivo i naizgled neostvarivo.

Našu smo povijest ispisivali od istočne i zapadne Slavonije, preko Banovine, Velebita i Južnog bojišta, sve do završnih oslobodilačkih operacija Bljeska i Oluje, a naš put je put hrabrosti i časti hrvatskih vojnika koji su pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vodili i dobili najteže bitke.

Dragi Tigrovi, dragi prijatelji, budimo ponosni što pripadamo naraštaju koji je imao povijesnu priliku sudjelovati u ostvarenju težnje hrvatskoga naroda.

Oznaku Tigrova ponosno je na odori nosilo 11000 pripadnika, a pod njom je za hrvatsku slobodu živote na Oltar domovine položilo 367 Tigrova, dok za šestoricom još uvijek tragamo. I dok slavimo, u srcu su nam upravo oni koji više nisu s nama. Ali s nama su njihove obitelji kojima i u ovoj prigodi tridesete obljetnice iskazujemo posebnu zahvalu.

Zbog naših prijatelja koji su dali živote za našu slobodu, zajednički cilj nam i danas treba biti da ideal ljubavi prema Hrvatskoj i zajedništvo iz Domovinskog rata prenesemo na našu djecu i unuke. Na one kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Hrvatsku, izgrađenu na žrtvi naših junaka, komentirao je Tomo Medved na facebooku.

Svim pripadnicima Tigrova, braći po oružju, čestitam 30. rođendan i pozdravljam vas našim pozdravom – Za Hrvatsku kao Tigar!

Na današnji dan 1990. – Osnovani legendarni Tigrovi

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari