Connect with us

Magazin

Tonči Tadić: Svi znaju da je Tereza pjevala Macronu, a rijetki što piše u sporazumu

Objavljeno

-

U večerašnjoj Budnici gostovao je po mnogima jedan od najboljih zastupnika u Hrvatskom Saboru, zastupnik HSP-a, nuklearni fizičar dr. sc. Tonči Tadić, viši znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković.

Tadić je govorio o suverenističkim politikama, o suvremenom nacionalizmu, o današnjoj desnici, o stereotipima ljevice i desnice kada su ekologija, priroda, energija u pitanju, o izazovima s kojima je suočena današnja Europa i pogotovo Hrvatska, o ulozi hrvatske znanosti u golemim europskim projektima, o inicijativama i znanstvenim organizacijama u kojima on sudjeluje u ime Hrvatske.

Zanimljivo je čuti njegovo mišljenje o raširenoj odbojnosti prema nuklearnoj energiji ☢, o njemačkoj odluci o zatvaranju nuklearki i Merkeličinu populizmu, o kontradikciji favoriziranja zemnog plina i smanjivanja emisije CO2, te o hrvatsko-francuskoj strateškoj suradnji koja je uspostavljena pri posjeti Macrona Zagrebu. Zašto Europa ulaže 15 milijardi EUR-a u fuzijski reaktor i o čemu se radi?

Zanimljiv je također Tadićev stav o stvarnoj vrijednosti Hrvatske u svijetu i o razlozima kroničnog nepovjerenja koje se promiče u Hrvatskoj.
“Problem je kad je glavna vijest da je Tereza pjevala Macronu, a nikoga u javnosti ne zanima što smo potpisali” rekao je Tonči Tadić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari