Connect with us

Pregled

Tonči Tadić u Budnici: Zadnje što vam treba nakon nuklearne eksplozije je jod

Objavljeno

-

U novoj Budnici, nuklearni fizičar i bivši beskompromisni saborski zastupnik HSP-a dr. sc. Tonči Tadić detaljno je objasnio i obrazložio čitav niz nepoznanica i enigmi o nukleranom oružju.

S obzirom da je rat u Ukrajini u fokus ponovno milijardama ljudi doveo strašnu moć oružja kojim raspolaže sudionica rata Rusija, ali i nekolicina drugih država, Tadić je objasnio razliku između taktičkog i strateškog nuklearnog arsenala, detaljno objasnio način djelovanja interkontinentalnih projektila s nuklearnim bojevim glavama i razloge zbog kojih ih neke nuklearne zemlje nemaju, zatim posljedice eksplozija u različitim promjerima od epicentra, mogućnost zaštite i posljedice nakon eksplozije.

“Zadnje što će ljudima trebati nakon eksplozije atomske bombe je jod!” – rekao je Tonči Tadić na pitanje o psihološkoj histeriji vezanoj za jod u ljekarnama.

U emisiji je detaljno objašnjena opasnost od posljedica konvencionalnog udara na nuklearne reaktore u elektranama na primjeru Zaporižja, načinu gašenja reaktora i protokolima koji se primjenjuju u neposrednoj ratnoj opasnosti.

Gledatelji će čuti razloge zbog kojih terorističke skupine i najveći broj država ne mogu razviti nuklearno oružje, razliku između uranske i plutonijske bombe, objašnjenja o snazi nuklearnih bombi te razlozima zbog kojih je Ukrajina uz jamstva Rusije, SAD-a i UK-a prepustila svoj nuklearni arsenal Rusiji.

Kako zaustaviti Putina jedno je od pitanja? Blefira li Putin nuklearnom prijetnjom ili ne?

Na pitanja, koja uz svakodnevnicu opterećuju gotovo svakog današnjeg čovjeka, gledatelji Budnice su dobili krajnje ozbiljne, stručne i znalačke odgovore kojima se može potpuno vjerovati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari