Pratite nas

Reagiranja

Tonino Picula: Razočaran sam podrškom Vesne Pusić obitelji Slobodana Miloševića

Objavljeno

na

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu žestoku su se obrušili na ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić jer je podržala odluku Europske unije o odmrzavanju imovine obitelji Slobodana Miloševića. Najoštrije je reagirao SDP-ov Tonino Picula:

“Ako je Hrvatska mogla biti protiv odluke o zabrani upotrebe plastičnih vrećica, u ovom je slučaju doista morala barem izdvojiti svoje mišljenje, ako ne biti protiv, upravo zato jer smo optužili Srbiju za genocid a presuda se očekuje u veljači,” razočaran je  Picula.

Tonino_Picula_[1]“Odluka Europskog vijeća o ukidanju sankcija obitelji Milošević nije smjela biti temeljena na humanitarnim razlozima, svakako ne na političkim, a dvojbena je i njezina međunarodno pravna utemeljenost jer je protiv Mirjane Marković Milošević u Srbiji još na snazi Interpolova tjeralica”, kaže Picula.

Podsjetimo, hrvatski predstavnici u Vijeću Europe glasali su da se ukinu sankcije Mirjani Marković Milošević i njenoj djeci, u Vijeću EU-a odluka je donesena jednoglasno, iako je postojala mogućnost ulaganja veta jer je u Vijeću Europe potreban konsenzus svih članica.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija pravdaju se da je riječ o “administrativnoj proceduri u kojoj nema rasprave”, naglašavajući da tom odlukom Miloševićeva krivnja za agresiju na Hrvatsku nije promijenila.

Reagirala je i Ruža Tomašić:

Ljubav-na-prvi-pogrom_ca_large[1]“Ne možemo šutke prihvaćati sve iz EU ili iz Srbije. Ako ne možemo promijeniti neku odluku, možemo se barem protiv nje pobuniti. Zašto bi se Hrvatska morala složiti s odlukom koja je još jedan dokaz da se Srbiji popušta u puno stvari, pa i kad to ide u prilog onima koji ovih dana u Srbiji govore da se kriminal i zločini isplate. Već samo iz tog razloga, bila je to pogrešna odluka na koju je Hrvatska morala reagirati”, poručila je Ruža Tomašić.

Odmrzavanje imovine obitelji Slobodana Miloševića javnost u Srbiji upravo je tako komentirala: “Odluka Vijeća EU potvrđuje da se zločin isplati!”

Miloševićeva supruga Mirjana Marković, i njihova djeca Marko i Marija, tvrde da se sva njihova imovina nalazi u Srbiji te da nemaju, niti su ikad imali, imovinu u zemljama Europske unije.

Mediji u Srbiji ne vjeruju Miloševićevoj supruzi koja tvrdi da u Moskvi živi od mirovine. Njenu imovinu procjenjuju između  četiri i čak 14 milijardi dolara. Navode da je dio iznijela u Rusiju a dio na račune u grčkim i ciparskim bankama.

(Marko Marković/Maxportal.hr)

>>Pusić odšutjela ukidanje sankcija protiv Miloševićeve obitelji!

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari