Connect with us

Reagiranja

Totalitarni simboli – vrijeme za konačnu javnu raspravu i jasan zakon

Objavljeno

on

U znak potpore Damiru Markušu,svim prošlim i svim budućim optuženicima zbog isticanja ratne simbolike Domovinskog rata, mijenjam profilnu fb fotografiju u jednu od HOS-ovih udruga.

damir markus kutina 58Javnim isticanjem iste simbolike koju je istaknuo i Damir Markuš pozivam nadležne institucije da procesuiraju sve koji tu simboliku ističu, ukoliko je ona protuzakonita.

U jedno sam siguran, ovo je trenutak kad će se neminovno morati otvoriti široka javna rasprava i kad će konačno morati biti pokrenut postupak donošenja konkretnog zakona kojim će se nedoumice razjasniti.

Javno, pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da znam i svjedok sam postrojavnja postrojbi ZNG RH pod pokličem Za dom spremni.
Dakle uz HOS i postrojbe ZNG RH su koristile taj pozdrav tijekom DR, kao duboko povijesni i obrambeni pozdrav. 

Ističem i slijedeće činjenice:

1.Ratna simbolika HOS-a je uredno registrirana i ozakonjena statutima i propisima udruga koje su odavno prošle proces registracije pri uredima državne uprave.
2. Zbog nejasnog reguliranja ove problematike u Hrvatskoj nesmetano rabe simboliku komunističkog totalitarnog režima pod čijim je znakovljem izvršena fašistička velikosrpska agresija na Hrvatsku.
3. Svaka loša konotacija predmetnog pozdrava Za dom spremni amnestirana je njegovim korištenjem u obrambenom, antifašističkom i antitotalitarnom DR.
4. Brisanje identiteta DR započelo je ukidanjem imena ZNG RH i nepotrebnim preimenovanjem u HV a nastavlja se jurišanjem na ime HOS-a.

Stoga, ukoliko postoji dosljednost pravnih struktura, radujem se optužnom pozivu i početku konačne ozbiljne javne rasprave. ZA DOM SPREMNI.

Željko Maršić-Zenga

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari