Connect with us

Politika

Tramišak: Nisam dobila konkretan razlog za smjenu, aktivirat ću mandat u Saboru

Objavljeno

-

Foto: Hina

Nataša Tramišak, koju je premijer Plenković u srijedu razriješio s dužnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, izjavila je kako nije dobila konkretan razlog za smjenu, ocijenivši da je ostavila pozitiva trag u Ministarstvu i najavila da će aktivirati mandat u Saboru.

Tramišak je održala konferenciji za novinare večeras u Ministarstvu nakon tiskovne konferencije premijera Andreja Plenkovića na kojoj je izvijestio da je nakon obavljenih konzultacija, sastanka parlamentarne većine i razgovora s Ivanom Paladinom i Natašom Tramišak odlučio ih razriješiti dužnosti ministara, a na njihova mjesta predložiti Branka bačića i Šimu Erlića.

Rekla je kako želi da novi ministri nastave raditi za boljitak Republike Hrvatske.

Zahvalila je svim svojim suradnicima u Ministarstvu i Vladu, a kaže kako od premijera nije dobila adekvatan odgovor zašto je smijenjena. Istaknula je da se u svom radu vodila time da napravim najbolje u svom resoru.

“Okvir rada mi je bio program koji je donio HDZ. Zahvaljujem svima. Drago mi je da smo uspjeli napraviti značajne pomake u radu Ministarstva, podigli rezultate u povlačenju sredstava iz EU-a”, izjavila je novinarima Tramišak dodajući kako joj nije bio problem raditi za dobrobit građana i države te da to planirala nastaviti i dalje.

“Premijer me ne vidi u svom timu, ne znam iz kojih razloga”, dodala je.

Nakon smjene, Tramišak će, kaže, aktivirati svoj mandat u Saboru. “Odlazim dignute glave, ostavila sam dobre rezultate i zahvaljujem svima koji su mi poslali poruke podrške”, kazala je bivša ministrica.

U Saboru će “raditi u interesu države i građana”, odgovorila je na pitanje hoće li podržavati rad Vlade. “HDZ kao najveća stranka i vodeća stranka drži snažnu i stabilnu većinu. (…) Moja lojalnost je prema biračima, državi i ja ću glasati sukladno tome. Sve što smatram da Vlada radi u interesu građana ću podržavati”, dodala je.

Na novinarsko potanje podsjetila je kako je u “Ministarstvu zatekla dvije istrage, jedna je završila dizanjem optužnice prošli tjedan. Istraga se intenzivirala kad je počeo s radom Ured europskog tužitelja. Ja nisam puno komunicirala o tome, istrage su uvijek tajne. Bez obzira na to, trudili smo se raditi svoj posao bez obzira na otežane okolnosti”, rekla je Tramišak. Zahvalila se svim djelatnicima Ministarstva koji su bez obzira na to radili najbolje što su znali.

Premijer Plenković je ranije večeras na konferenciji za novinare ponovio kako je povjerenje najvažnije. “Što se tiče ministrice Tramišak, ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, ali predsjednik Vlade ima pravo birati svoje suradnike i funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike”, naglasio je Plenković. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari