Pratite nas

Politički rentgen

Tražili ste sučeljavanje, a dobili ste Kolindu Grabar Kitarović!

Objavljeno

na

Zadnjih dana cijela se nacija potpomognuta antikolindovskim mainstreamom digla na zadnje noge kako bi ju omalovažili, ismijali i učinili kukavicom, jer se eto boji sučeljavanja sa Škorom, Milanovićem i ostalim legitimnim predsjedničkim kandidatima. Svi predsjednički kandidati prikupili su dovoljan broj potpisa i svaki od njih se ima pravo nadati prolazu u drugi krug, a konačno i osvojiti Pantovčak i potpuno je legitimno da je predsjednica kao uvjet svog pojavljivanja na sučeljavanju tražila nazočnost svih kandidata, jer sve drugo bi bilo nedemokratsko omalovažavanje.

Ono što su tražili Škoro i Milanović, da se sučele samo tri navodna favorita, kako bi svoje favorizirane pozicije dvojice protiv jedne još više učvrstili, bila bi prava blasfemija i potpuna degradacija ostalih kandidata.

Majstori gebelsovskog agitpropa izvadili su iz konteksta osječkog nastupa Kolinde Grabar Kitarović njene pretjerane emocije, a iz poznate desničarske kuhinje iz koje inicijalno izlaze sve brutalnosti ponovo je krenula lavina trolanja o njenoj neuračunjivosti. I nitko da se zapita, kako pretjerane emocije jedne emocionalne Hrvatice mogu naštetiti Hrvatskoj, osobito ako se radi o emocijama u kontekstu predsjedničkih izbora kada je apsolutno populistički sve legitimno. Kada Putin jaše polugol konja kao da reklamira Old Spice, kada se hrva s medvjedom ili kada u zaleđenoj rijeci lovi štuke onda je to ok, simpatično, ali kada Kolinda Grabar Kitarović zagrli „našeg Lukicu“ planetarno poznatog vatrenog onda je to svjetska sramota!?

U tom tempiranom ozračju liječenja vlastitih kompleksa manje vrijednosti tražili su njeno pojavljivanje na sučeljavanju i mnogi su sladostrasno sjedili pred TV ekranima čekajući konačan slom Kolinde, isto onako kako su čekali da sudac Meron Gotovini kaže kriv si. I već su bile spremne naslovnice tipa „Konačan pad Kolinde“, već su bile spremne nove ankete u kojima Kolinda Grabar Kitarović pada na treće ili četvrto mjesto, a u željeno im finale ulaze Milanović i Škoro.

Gospodo drugovi, udboljevičari i udbodesničari! Ono što ste tražili to ste i dobili! Tražili ste sučeljavanje, a dobili ste Kolindu Grabar Kitarović i možete pisati jedino da vam se ne sviđa boja njenog nježno plavog kompleta, frizura ili potpetice na cipelama!

Pjevač Škoro je bio totalno zakinut! Ovi zločesti HRT-ovci su ga stavili zadnjeg, jedanaestog, pa dok je on došao na red mogao je samo ponavljati k’o papagaj što je rekla većina kandidata. Ništa suvislo, ništa novo i Škoro je doista sličio liku iz Baretove pjesme „Gdje je nestao čovjek“? Škoro se ponovo, bez da ga itko pita, već po ne znam koji put odlučio kazati da će mu sigurno ukrasti izbore. Nego, kako se zovu oni likovi koji se patološki boje lopova? Kako se zovu oni koji unaprijed traže alibi za siguran poraz?

Jer iz njegovog stožera od pouzdanog izvora dolaze dramatične vijesti da je Škoro u ovom toliko željenom sučeljavanju definitivno izgubio drugi krug. Stekao se dojam da je Škoro htio nestati i pobjeći od ove neizvjesnosti, isto onako kako je pobjegao od neizvjesnosti Domovinskog rata. Činilo se da mu je cijelo vrijeme kroz glavu prolazila pjesma legendarnog Bebeka; „Što je meni ovo trebalo“?

Da sam ja bio na njegovom mjestu zapjevao bih svom napaćenom narodu kojemu su oteli Hrvatsku pjesmu „Sude mi“, u kojoj se prepoznao i Ratko Mladić i ne bi više beknuo ni jednu riječ! Jer pjevanje mu puno bolje ide!? Ali pravo je pitanje tko je Škori oteo Hrvatsku? Nije li se on u takvoj otetoj Hrvatskoj silno obogatio zahvaljujući zapravo onima po kojima danas dere?

Anto Đapić kao suvereni orator, homopoliticus koji ima svoje svjetonazorske i programske temelje ukorijenjene u HOS-u, Domovinskom ratu i kršćanskim tradicijama, govorio je sve ono što su Škorini desni obožavatelji htjeli čuti i ako im danas nije kristalno jasno da su promašili kandidata neće im biti jasno nikada.

Antu Đapića iz stranke DESNO, slučajno su po abecedi postavili s desne strana Kolinde Grabar Kitarović tako da oni koji tvrde da je Anto Đapić njen trojanski konj u Škorinom biračkom tijelu sada imaju evidentan dokaz da je tome tako i mogu DIP-u prijaviti urotu protiv Škore. Eto, urotila se Kolinda i Đapić protiv Škore, eto Đapić govori ono što ona kao žena i aktualna predsjednica ne smije kazati, eto Kolinda je Đapićeva HOS-ovka, ustaša za domspremna, samo to vješto skriva!?

Što se mene tiče, programski je to jako dobar tandem za budućnost Hrvatske, pod uvjetom da i Kolinda Grabar Kitarović prepozna da je izmjena izbornog zakona po Đapićevom modelu ključ za sve hrvatske probleme. Osim toga, svi bi kao Đapić trebali prepoznati da je Tito ispod plašta antifašizma zapravo učinio najveći genocid nad Hrvatskim narodom i jednostavno bode uši tvrdnja da je Tito kao antifašista imao i pozitivnih strana. Kada bi se Tito našao pred sudovima, nikakav antifašizam kao olakotna okolnost mu ne bi pomogao da ne dobije sto doživotnih kazni ili štrik oko vrata.

Kada je Zoran Milanović počeo drčno braniti Titovog udbaškog ubojicu Perkovića i svoj lex specialis mogli smo samo kazati laku noć Hrvatska, laku noć normalnoj pameti i „ljubim te u karakter“!

A tek kada je „povampirila“ Dalija Orešković- Letica, autorica izmišljene afere Konzultantica pomoću koje je i gradila svoju predsjedničku kandidaturu, činilo se da je od jala i ljubomore spremna na fizički obračun s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Vrla pravnica, katolkinja, koja je protiv vjeronauka u školama pa njena djeca ne pohode vjeronauk, zaboravila je da joj je isforsirani slučaj Konzultantica s kojim je srušila jednu Vladu pao na Ustavnom sudu!

Ivan Pernar je bio neprepoznatljiv, osobito kada je shvatio da nema u blizini redara koji bi ga nosili sa HRT-a pa je odustao od svog redovitog performansa kojim je u Hrvatskom saboru uveseljavao naciju. Inače pristojni liberal Dejan Kovač će pak biti zapamćen po hrabrosti kako se seljački, muško-šovinistički dere na predsjednicu zato što je pred sobom imala papir na koji je zapisivala podsjetnik za replike. Jer svi su imali nekakve papire. Od simpatičnog Nedjeljka Babića nisam zapamtio ni jednu riječ osim činjenice da je 4 x 4 šesnaest. Drugarica Katarina Peović iliti Dolores Ibarruri- La Pasionaria, Titova genijalka, sve koji ne misle kao ona optužila je da su lopovi i fašisti, a Mislav Kolakušić je htio divaniti samo o pravosuđu pa mu nisu dali. Dario Juričan je još jednom duhovito dokazao da je neokrunjeni kralj nove korupcije u Hrvatskoj.

Sve u svemu, deset protiv jedne nije uspjelo, a oni koji su silno željeli sučeljavanje zbog toga da deset protiv jedne uspije, dobili su zapravo kompetentnu Kolindu Grabar Kitarović još pet godina na Pantovčaku!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politički rentgen

COVID-19 drastično mijenja odnos političkih snaga u Hrvatskoj!

Objavljeno

na

Kada je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića doživio pravi statistički brodolom nakon neočekivanih rezultata na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu, a osobito gubitkom predsjedničkih izbora njihove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, mnogi analitičari predviđali su totalni slom te stranke i neminovni gubitak nadolazećih parlamentarnih izbora.

Upornim medijskim agitpropom i s lijeve i s desne strane, stvorena je javna percepcija  da je Andrej Plenković  luzer, veleizdajnik, korumpirani birokrat koji vodi Hrvatsku u pogrješnom smjeru i mnogi su priželjkivali njegov politički kraj već na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. HDZ-ov rejting naglo je padao, a SDP-ov je analogno tome rastao bez obzira što Davor Bernardić i uže vodstvo SDP-a za Hrvatsku nisu učinili baš ništa konkretno da se izvuku s povijesnog dna političke popularnosti. Činjenica je da nam je predsjednika Republike Hrvatske SDP-ovca Zorana Milanovića, u svojevrsnom urotničkom trileru izabrala intelektualno i politološki podkapacitirana hrvatska „desnica“ uz svesrdnu pomoć mainstream medija, pjevača Miroslava Škore i HDZ-ovih crnih labuda, kao što je i činjenica da Davor Bernardić pobjedi Zorana Milanovića nije dao baš nikakav doprinos. Naprotiv, Davor Bernardić je identificiran kao nesposoban političar i komunikacijski dibidus koji Milanoviću može samo silno naštetiti, pa je zbog toga bio praktički potpuno isključen iz njegove predizborne kampanje. Dozvolili  su mu govoriti tek u pobjedničkoj izbornoj noći! I lijevi i desni, u apsurdnoj „velikoj koaliciji“ legitimno su se urotili protiv Andreja Plenkovića i HDZ-a misleći da će rušenjem Kolinde Grabar Kitarović konačno srušiti predsjednika HDZ-a i predsjednika Hrvatske vlade, što bi neminovno dovelo do pada Vlade i prijevremenih parlamentarnih izbora.

Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, dobivši ogromnu potporu članstava HDZ-a da i nadalje vodi stranku i državu, pokazalo se da je Andrej Plenković dominantan i vrlo sposoban političar, da je političar sa stotinu života, o čemu sam već pisao, sviđalo se to nekome ili ne!?

Njegova unutarstranačka oporba, alternativa, iz današnje perspektive čini se bila je samo legitimni demokratski ukras na tim izborima i sada je pred njima vrijeme odlučiti o vlastitim političkim sudbinama.  Oni koji dubinski poznaju odnos snaga unutar HDZ-a, oni koji ne žive u iluzijama o nestanku HDZ-a s političke scene u Hrvatskoj, mogli su lako predvidjeti baš takav razvoj događaja, a oni koji su se usudili razmišljati u futuru pogodili su da je ponovni izbor Andreja Plenkovića za čelnika HDZ-a i nastavak njegovog obnašanja dužnosti predsjednika Hrvatske vlade trenutno najbolje rješenje za Republiku Hrvatsku. Sve do trenutka dok netko tko je ozbiljniji, stručniji ili kompetentniji racionalno i utemeljeno Hrvatskoj ne ponudi nešta što je bolje!?

Da je kojim slučajem Andrej Plenković izgubio unutarstranačke izbore, kristalno je jasno da bi došlo do raskida vladajuće koalicije i pada Vlade i da bi Hrvatska ušla u vode potpune političke nesigurnosti i neizvjesnosti. Ni oporbena ljevica ni takozvana desnica ne znaju i ne mogu ponuditi ništa bolje i kada bi trebali birati između Davora Bernardića, Miroslava Škore i Andreja Plenkovića,  nameće se jedini logičan izbor, osobito danas kada su nas kao atomska bomba pogodile nepogode izazvane COVIDOM-19 i razornim potresom u Zagrebu i okolici. Možemo li uopće zamisliti što bi se događalo na našoj javnoj sceni da nam se usred ove razorne krize, onako usput, vodi još i prljava predizborna kampanja za parlamentarne izbore, da se iskopaju stare ratne sjekire, da ponovo ožive ustaše i partizani, „jugoslaveni“ i „endehaovci“? Ne bi se znalo ni tko pije ni tko plaća!? U ovoj recentnoj situaciji, kada je COVID-19 pomeo s javne scene izmišljene svjetonazorske sukobe, čak je i Nino Raspudić zavapio; vratite nam ustaše i partizane da opet sve bude normalno!

Virus COVID-19, osim što će bez skrupula usmrtiti ili silno naštetiti onima koji ga ne žele doživjeti ozbiljno, čini se ima  nadnaravnu moć utjecati na sociološke i politološke fenomene i već danas je stubokom promijenio odnos političkih snaga u Republici Hrvatskoj. Posrnuli HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića u ovom političkom, korona „blitz kriegu“ preuzeo je vodstvo na svim ljestvicama popularnosti, zahvaljujući u prvom redu činjenici da vox populi nevjerojatnom većinom od čak 90% misli da se Nacionalni stožer civilne zaštite pod kapom Vlade Republike Hrvatske perfektno nosi s ovom zastrašujućom krizom. Gospođa Alemka Markotić, znanstvenica i vjernica postala je heroina nacije, ministar Davor Božinović je junak s dječjih crteža, a ministar Vili Beroš, izvorni HDZ-ovac s Jaruna, na ljestvici popularnosti zauzeo je prvo mjesto na kojemu dugo dugo nije imao privilegiju biti nitko iz te stranke. Imenovao ih je Andrej Plenković i gotovo je sigurno da će taj tim uz pomoć discipliniranog i razumnog  hrvatskog naroda u dogledno vrijeme izvojštiti pobjedu nad ovom opakom bolešću što će neminovno značiti novi uzlet HDZ-ovog rejtinga.

Na lijevom i desnom političkom spektru u Republici Hrvatskoj događaju se istovremeno istovjetni procesi. Od svih stranaka, strančica i pokreta, po zadnjem ispitivanju javnog mnijenja još jedino pokret Miroslava Škore prelazi izborni prag, no međutim i njemu nakon sjajnog (ne)uspjeha na predsjedničkim izborima popularnost trendovski pada. Veliki pad popularnosti doživjeli su Hrvatski suverenisti i čini se da se njihovih 8,5% koje su zaslužili na izborima za europski parlament gotovo potpuno prelilo u Škorino dvorište. Hrvatski suverenisti nisu znali kapitalizirati taj veliki rezultat i umjesto da su na tome gradili svoj vlastiti politički rast i identitet sve su to poklonili Miroslavu Škori svojom bezrezervnom podrškom u strategiji nepametnog rušenja Kolinde Grabar Kitarović. Njihova politička budućnost danas ovisi o dobroj volji Miroslava Škore i htjeli to ili ne morat će pjevati kako pjevač svira! Projiciranim rastom HDZ-ove popularnosti i jedni i drugi će gubiti glasače koji će se prirodno vratiti u bazen HDZ-a odakle zapravo i dolaze. Gotovo je sigurno da će Miroslav Škoro svoju političku, estradnu i ekonomsku budućnost tražiti u koalicijskom savezu s Andrejom Plenkovićem, a kako doznajemo iz povjerljivih izvora već sada se u tom pravcu vode preliminarni razgovori i šalju signali na nižim razinama. Ne treba smetnuti s uma da je upravo Miroslav Škoro u kampanji na predsjedničkim izborima tvrdio da je on autentični HDZ-ov predsjednički kandidat!? Konzervativci, pravaši, blok Zlatka Hasanbegovića i Nezavisni za Hrvatsku u ovom ratu na desnici za svaki glas, čini se nemaju gotovo nikakve šanse za politički rast i opstanak, osim ako se bezrezervno ne stave na raspolaganje Miroslavu Škori? Ako se dogodi takav oblik ujedinjenja na desnom političkom spektru što će zahtijevati silnu pregovaračku energiju, a osobito  zatomljivanje vlastitih ega, ponovo ćemo imati već viđeno!? Novi „Savez za Hrvatsku“ po ne znam koji put?

Na ljevici ništa novo. Mislim da bi u ovoj situaciji u kojoj se danas nalazimo, a ni inače, malo tko u Republici Hrvatskoj bio osobito sretan da našim sudbinama upravljaju Davor Bernardić, Krešo Beljak, Anka Mrak Taritaš i njihov najagilniji glasnogovornik Ranko Ostojić. Davor Bernardić u direktnom sučeljavanju s Plenkovićem na predstojećim parlamentarnim izborima nema baš nikakve šanse! Predsjednik SDP-a je zapravo najveći uteg cijeloj ljevici koja ni sama ne zna što će s njim?

Ono što je bitno, HDZ i Andrej Plenković u ovoj situaciji danas i sutra nemaju pravo pogriješiti osobito zbog silnog povjerenja hrvatskih državljana koji su im svoje sudbine s povjerenjem dali u ruke. Situacija jednostavno nalaže nužno duboke strukturne reforme, revitalizaciju poljoprivredne proizvodnje, racionalizaciju i digitalizaciju javne uprave, jačanje izvoza i smanjivanje uvoza vitalnih prehrambenih proizvoda. Razumno je očekivati da će zahvaljujući političkom instinktu, HDZ ovu krizu znati kapitalizirati za opće dobro Republike Hrvatske, i ako se to dogodi zasigurno će rezultirati njihovim političkim rastom i još većom potporom biračkog tijela. U takvom ozračju i oni desni, zakleti protivnici koalicije s Plenkovićevim HDZ-om mogli bi svoju zakletvu prekršiti isto onako kako je Božo Petrov dva puta prekršio ovjeren javno bilježnički dokument! Jer u politici se kaže da samo budale nikada ne mijenjaju mišljenje.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politički rentgen

HRT-ovo sučeljavanje kao vrhunac verbalnog nasilja, ili ‘kuda idu divlje svinje’?!

Objavljeno

na

S osobitim gađenjem sam se prisilio odgledati još jedno sučeljavanje klasičnog uličnog štemera Zorana Milanovića s jednom damom svjetskih gabarita, državnicom i još uvijek aktualnom predsjednicom Republike Hrvatske.

Zoran Milanović je zapravo u ovom nastupu stavio šlag na tortu brutalne agende koja se već pet godina valja protiv Kolinde Grabar Kitarović iz poznatih centara moći, što me asocira na naslov „kuda idu divlje svinje“?

Milanović se upregao do krajnjih granica dokazati da je Kolinda Grabar Kitarović glupa, nepismena, pokvarena, a da stvar bude još radikalnija optužio ju je verbalno i neverbalno za čisti lopovluk bez ijednog i najmanjeg dokaza. Jer ako je u njenoj blizini sticajem okolnosti jednom bio Ivo Sanader, pa onda u drugom slučaju Milan Bandić i ako su oni optuženi zbog bilo kakvih dokazanih ili nedokazanih suspektnih radnji, to je za Milanovića krunski dokaz da je i ona lopov.

A s istim tim Sanaderom i s istim Milanom Bandićem u sličnom vremenskom kontekstu je i Milanović prisno surađivao i nije bio lopov?

Milanović je ponikao u inkubatoru MVP sa Zrinjevca pod palicom Mate Granića i Ive Sanadera i upravo HDZ-u i njima ima zahvaliti za svoj politički uspon koji po svojim ljudskim osobinama, po marljivosti i poštenju uopće nije zaslužio. U životu nikada nije ništa radio osim konzultantskih poslova nakon katastrofalnog premijerskog mandata, a te poslove danas taji pravdajući se klauzulama o tajnosti? Kakvi su to tajni poslovi o kojima se u Hrvatskoj ne smije ništa znati od čovjeka koji bi sutra trebao biti predsjednik države?

Dok je Kolinda Grabar Kitarović zahvaljujući svom znanju, stupnju obrazovanja i otvorenim ambicijama, apsolutno javno i transparentno stavljajući svoju biografiju na stol ostvarila međunarodnu karijeru napustivši Hrvatsku prije vremena otkrivanja Sanaderove hobotnice što je krunski dokaz da u tim suspekcijama nije sudjelovala, Milanović je upravo u toj balkanskoj krčmi gradio svoje politike i to uvijek u pravilu na konfrontaciji lopova s poštenima, ustaša s antifašistima, te na jasno izraženim i namjerno poticanim svjetonazorskim razlikama, a danas glumata velikog „zajedničara“?

Sve te eskapade „zajedničara“ tijekom hrvanja u blatu mirno su promatrali voditelji ovog sramotnog talk showa dopuštajući agresivcu neograničeno prekoračenje vremena bez makar i jednog upozorenja kojim bi u samom začetku prekinuli to verbalno nasilje.

Milanović je u pravilu uvijek kada nije imao valjanih argumenata svoje političke protivnike pretvarao u lopove, pa tako ispada da su svi lopovi osim njega, da su svi glupi osim njega, da su svi politički nepismeni osim njega u maniri razornog makijavelizma i autokratske diktature. Sve Milanovićeve loše ljudske osobine koje bi mogli nabrajati u nedogled Milanović je obranaški pretvorio u lavinu seksističkih frazetina bez ikakvog smisla.
Glede optuženih aktera za pronevjeru novca u VSOA-i svakom normalnom čovjeku s ispodprosječnom inteligencijom je kristalno jasno da okrivljenici u tom slučaju ne smiju i ne mogu otići u zasluženu mirovinu, jer je vjerojatno nisu pošteno zaslužili i da moraju biti pod suspenzijom dok se pravosudni slučaj ne okonča.

Dakle ne možeš imati generalsku mirovinu, činove i odličja kada postoji osnovana sumnja da si počinio teško kazneno djelo za koje ćeš biti vjerojatno pravomoćno osuđen. Generalskom mirovinom Milanovićev kamerad Kotromanović je nepravomoćno osuđene obavještajce zapravo nagradio za možebitni lopovluk i teško kršenje dužnosti u zaštiti nacionalne sigurnosti. I umjesto da Milanović optuži njih, on nevjerojatnim spinom i hrabrošću optužuje predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da je baš ona ta opasnost za nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske?

To je ništa drugo nego tihi državni udar, to je javno blaćenje i rušenje institucije predsjednice Republike Hrvatske i ako Milanović ima dokaze za te tvrdnje pod hitno bi trebalo tražiti sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost!
Nakon možebitne pravomoćne presude vinovnicima VSOA-e slijedi jedino moguće, a to je nečastan otpust, što znači gubitak činova i gubitak generalske mirovine uz vraćanje opljačkanog novca! Milanović dokazuje ne dokazivo i sve to garnira nizom verbalnih uvrjeda na granici seksizma, a voditelji zatvaraju oči kao da žele još više krvi u tom prljavom ringu.

Čini se da se „horda divljih svinja“ osobito uznemirila kada je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović najavila da će nakon predsjedničkih izbora poslati Ured za nacionalnu sigurnost radi kontrole indikativnih suspekcija kojih dokazano ima što se očituje u curenju povjerljivih dokumenata u medije. Apsolutno je protuzakonit bilo kakav kontakt djelatnika obavještajnog sustava s medijima koji se koriste tajnim informacijama radi klasičnog medijskog reketa u obračunu s pojedincima i političkim grupacijama. Predsjednica je izgleda dotakla osinje gnijezdo i to je jedan važan razlog što je kod Milanovića došlo do erupcije bijesa?

Milanović je radikalno još jednom najavio što nas zapravo čeka ako Hrvatska bude imala tu nesreću da on preuzme Pantovčak. Čekaju nas novi razdori, nove podjele, novi pakao u kojem smo se pekli četiri godine za vrijeme njegove vladavine. Svi MI ćemo biti lopovi, ustaše, klerofašisti, crnomantijaši, branitelji koji smrde, a samo će ONI biti pošteni. Čuvajmo se onih ljudi koji za sebe tvrde da su pošteni i najpošteniji, kao i onih koji se bubaju u prsa tvrdeći da su baš oni najveći domoljubi.
Milanovićev suludi pokušaj da evidentno marljivu i poštenu predsjednicu Republike Hrvatske, protiv koje se nitko osim njega nije usudio otvarati pitanja njene korupcije i lopovluka, jer nema ni jednog makar i najmanjeg dokaza ni indicije za njene grijehe toga tipa, zapravo nam govori što nam se to normalno sprema od velikog poštenjaka s karakterom Zorana Milanovića? „Kuda idu divlje svinje“?

Hrvatska će 05.01.2020. dobiti ono što od Boga zaslužujemo, a svi oni koji prešutno toleriraju zlo koje nam nudi Zoran Milanović ostat će usamljeni na političkoj margini i odgovorni ako nas Bog zbog njihove šutnje kazni Milanovićevim paklom!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari