Connect with us

Politika

Tražimo ostavke ODGOVORNIH, te istragu o poslovanju HSS-a…

Objavljeno

-

Odbor Osječko-čepinske podžupanijske organizacije  i asocijacije HSS-a Osječko-baranjske županije uputili su otvoreno pismo članstvu, simpatizerima i Kreši Beljaku, predsjedniku HSS-a

 Tražimo ostavke ODGOVORNIH, te istragu o poslovanju HSS-a…

Nakon što se Bruno Zorić, predsjednik GO HSS-a Osijek oglušio na inicijativu 9 članova Gradskog odbora Osijek kojom ga pozivaju da podnese ostavku na dužnost predsjednika GO Osijek i obmanjivanja javnosti da je GO HSS Osijek pružio podršku Kreši Beljaku, reagirala je i Podžupanijska organizacija Osječko – Čepinska i asocijacije HSS-a  OBŽ: Organizacija mladih i Organizacija branitelja“ Hrvatski sokol“

Osječko-čepinsku podžupanijsku organizaciju HSS-a čine slijedeće gradske i općinske organizacije: Osijek, Čepin,  Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Vladislavci, Vuka i Šodolovci.

Napominjemo da sve navedene organizacije unutar Podžupanijske organizacije HSS-a Osječko-čepinske i asocijacije unutar županijskog HSS-a OBŽ podržavaju rad i djelovanje predsjednika  Zvonka Pongraca i u više navrata izrazili su nezadovoljstvo vođenjem i djelovanjem HSS-a  pod vođenjem Kreše Beljaka.

Jedina i prava istina u svemu tome je da je Krešo Beljak u više navrata vitlao kandžijom, počevši od prvih suspenzija sad već bivših članova i drugih, dok je od sadašnjih članova HSS-a u više navrata tražio ostavku pa i od našeg, sada suspendiranog predsjednika Pongraca.

Što će se dogoditi nakon suspenzije predsjednika Pongraca i tijela stranke Županijske organizacije, u ovom trenutku ne možemo točno predvidjeti, ali slutimo da bi se mogla dogoditi ista situacija kao i kod svih do sada suspendiranih organizacija HSS-a na području Hrvatske „totalno uništenje“.

Većina članova u Osječko-čepinskoj podžupaniji HSS-a smatra  da  K. Beljak stranku vodi u posve u krivom smjeru /ultra ljevičarskom/ pri čemu ga Slavonija uopće ne zanima. HSS je centralizirao, kumulirao vlast u svojim rukama i manipulacijama izvan stranačkih tijela osigurao vlast na čelu najstarije hrvatske stranke. Zapravo, oteo je stranku članstvu HSS-a i sasvim je jasno da se približava  samouništenje HSS-a.

U zadnjih nekoliko dana na sve načine pokušava pokazati da HSS u Slavoniji postoji i aktivno radi. Pokušava pronaći  sebi lojalne ljude kako bi se organizirali i došli na Glavnu skupštinu koja se održava 9. veljače 2019. u Jastrebarskom.  Bez obzira što ne bi imali pravo glasa budući da nisu legalno izabrani kao delegati, time se pokušava prikazati ‘bratstvo i jedinstvo’ u HSS-u.

Upozoravamo članstvo HSS-a i javnost da ne nasjedaju na takve provokacije i da ne dopuste da se njima manipulira.

Od samog dolaska na čelo HSS-a odnosi između naše organizacije, predsjednika Pongraca i Beljaka su vidno narušeni o čemu je javnost izvještena.  Zadnji čin suspendiranja svih tijela HSS-a OBŽ dovelo je u pitanje naše strpljenje jer sa svojim autokratskim ponašanjem Krešo Beljak nas sprječava u političkom djelovanju.

  1. Podžupanijska organizacija HSS-a Osječko-čepinska traži ostavke Brune Zorića i  Kreše Beljaka, te od institucija RH da naprave istragu o poslovanju HSS-a.
  2. Kao i sve organizacije HSS-a sa područja OBŽ ograđujemo se od svih dosadašnjih izjava i to tražimo i od središnjice HSS-a jer smatramo da osobni animoziteti i stavovi predsjednika Beljaka nisu i ne bi trebali biti stavovi HSS-a. HSS je lučonoša borbe za obitelj, domovinu, vjeru, kulturu i prosperitet , stranka koja ima duboke korijene u hrvatskom narodu, a ovakvim izjavama definitivno uništava ugled i temelje na kojima je stasala po nauku braće Radića.
  3. Kako je predsjednik Beljak bio u prošlim predsjedničkim izborima protiv predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i kršio odluke Glavnog odbora, te javno podržavao Ivu Josipovića,  mi podržavamo odluke Glavnog odbora za Euro parlamentarne izbore ali se ograđujemo od rezultata koji će Amsterdamska koalicija dobiti u Slavoniji i Baranji. Moramo napomenuti da nas je u zadnjem obilasku predsjednik Beljak lažno informirao o stanju unutar Amsterdamske koalicije, a to je da će se navedena koalicija zvati HSS i partneri i da će Vesna Pusić biti umirovljena i to ubrzo.
  1. Ne želimo ići na Glavnu skupštinu /09.02.2019./ u Jastrebarsko u svojstvu gosta kako nam nameće Beljak i šutjeti, nego želimo biti delegati sa pravom glasa što nam je i obaveza.

 

Vjera u Boga i seljačka sloga!

za odbor  PŽO HSS-a Osječko-Čepinske

Josip Žuljević

-Josip Žuljević predsjednik OO HSS-a Vladislavci
-Dražen Tonkovac, predsjednik  OO HSS-a Čepin
-Alen Lordan, predsjednik i OO HSS-a Šodolovci
-Danijel Đakalović, predsjednik i OO HSS-a Vuka
-Ivan Pavlović, predsjednik i OO HSS-a Ernestinovo
-Nenad Šinko, predsjednik i OO HSS-a Antunovac
-Damir Buljević, predsjednik organizacije H. branitelja OBŽ  i tajnik Gradske organizacije Osijek
-Toni Grcić, predsjednik mladeži Osječko baranjske županije

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas