Pratite nas

Komentar

Treba li danas Hrvatskoj ljevica ?

Objavljeno

na

Možda će se nekima činiti neobičnim pitanje treba li Hrvatskoj ljevica kao zagovaratelj lijevih političkih ideja i provođenja tih ideja u život.

[ad id=”93788″]

Često se čuje tvrdnja da su ljevica i desnica dva plućna krila i da su nužne za razvoj demokracije. No, što je čovjeku uistinu potrebno, čovjek utvrđuje razumom. Naime, nepotrebne stvari, stvari koje nas opterećuju ili nam štete zbog bilo kojeg razloga, odbacujemo, poklanjamo ili jednostavno bacamo u kantu za smeće. I narod bi trebao razumno postupati i odbaciti ono što narodu šteti, što ga opterećuje, što ga truje, ubija, uništava, vodi na krivi put, ili jednostavno ne donosi nikakve ili zle plodove.

Iako smatram da je podjela na ljevicu i desnicu umjetna podjela, preko koje se vlada iz istih kuhinja, ipak je predmet mojeg promišljanja ovaj put ljevica, odnosno ono što se smatra ljevicom kod nas (a nije bitno drugačija situacija u svijetu). Sve naše sadašnje lijeve stranke su, zapravo, proizvodi Komunističke partije, Kominterne, SKJ/SKH, te su baštinici upravo te Partije. Središnja Partija proizišla iz SKJ/SKH je sadašnja Socijaldemokratska partija (SDP). Budući da povijest počinje, po nauku Partije, upravo onda kada je Partija osnovana, a puni smisao dobiva njezinim dolaskom na vlast, tako  povijest SDP-a počinje registracijom SDP-a u registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

Barem tako kaže današnja njihova doktrina. Partija se ponaša kao da nikada nije bila KPJ/KPH, SKJ/SKH. Ona unutar sebe brižno čuva tekovine KPJ/KPH, SKJ/SKH, potiče „tekovine socijalističke revolucije“, no javno to nikada ne ističe. Nikada nećete od njih čuti činjenicu da je SDP pravni, politički, duhovni i materijalni sljednik te Partije. Dakle Partija onda, Partija danas. Zar se u komunizmu nije ljude pitalo „jesi li u Partiji“. Isto je i danas. Interesantno, ni od predstavnika „desnice“ to ćete čuti vrlo rijetko ili nikako.
Neki će reći da se Partija promijenila. Ovo je sada hrvatska stranka. No, pogledajmo ta djela s gledišta temeljnih ljudskih prava nekada i sada.

Evo usporedbe:

– Partija nekada: „Nema boga, on je ljudska izmišljotina, religija je zlo, a Katolička Crkva glavni neprijatelj. Religija je privatna stvar i javno svjedočiti vjeru, a osobito vjerska uvjerenja u politici i javnom životu, je diskriminacija. Popovi su lopovi, a oni koji prakticiraju vjeru su zatucani, srednjovjekovni, klerofašisti, ustaše“.

– Parija danas: Isto!

– Partija nekada: Ljudski život je plod slučajnosti. Njega se može uništiti u majčinoj utrobi. Ljude se može nevine zatvoriti ako ugrožavaju naše vrijednosti. Montirani procesi i slanje na psihijatriju zbog političkih razloga je legitimna metoda. Hrvati izvan Hrvatske su neprijatelji i ne zaslužuju jednakost. Hercegovci su ustaše i treba ih koristiti radi podjele hrvatskog naroda. Srbi moraju biti privilegirani.

– Danas isto.

– Partija nekad: Jugoslavija je naš dom. Hrvatska država je, ma kakva bila, zločin. Svaki zločin nad Hrvatima je opravdan. Svaki zločin Hrvata moramo umnožiti i k tome dodati višestruke izmišljotine. Hrvati ne zaslužuju ni dostojan pokop. Ako su se borili za Hrvatsku državu, onda se neprijatelji Partije.

– Danas isto.

– Partija nekad: Roditelji su opasnost za djecu. Zato djecu treba preodgojiti.

– Danas isto.

Ovako bismo mogli nabrajati unedogled. Ništa se bitno nije promijenilo. Jedino što se promijenio državnopravni okvir pa Hrvatsku državu ne mogu srušiti jednim udarcem. Zato uporno stvaraju pretpostavke za konačni obračun. Zato je stvorena Documenta s preko 20 zaposlenih, zato je stvoren Zoran Pusić, zato su stvorene BaBe i ŽaBe koje krekeću i podrivaju državu i moral, zato su stvorena medijska carstva i njihove udarna pera (Jelena Lovrić, Ante Tomić, Mislav Bago, Predrag Lucić, Miljenko Jergović, Aco Stanković …). Zato je preuzeta kultura, stvorene nekakve mreže mladih i žena, zato se plete mreža regionalnih kulturnih i udrugarskih razmjena. Sve je samo s jednim ciljem i u duhu jedne Partije. Zato Partija čini sve da se povijest interpretira u skladu s njezinim naukom. Stepinac ne smije biti svet! Jasenovac mora ostati neupitan zločin! Kosti naših predaka mogu ostati razbacane kao životinjske po jamama i šumama Slovenije, Hrvatske, BiH … Zato Goldsteini i Jakovine imaju pravo na povijesnu istinu bez ikakvih znanstvenih metoda.

Naša je ljevica sama laž, laž i laž, pljačka, ubojstva, prijevare i izdaje. Ono što se predstavlja za ljevicu je opaka i opasna sekta, a ne normalna politička stranka!

Zar nekom narodu treba takva ljevica? Mi Hrvati drugačiju (ljevicu) ne poznajemo. Ljevica, svakom tko ne prihvati njezine dogme, jamči pakao. Zato takvu ljevicu treba slomiti. Njezin nauk treba izbaciti iz škole, iz javnog prostora, a njezinim udrugama i agenturama treba uskratiti sredstva. Protiv te i takve ljevice se trebaju upotrijebiti duhovna, intelektualna i materijalna sredstva kako bi ju se konačno slomilo ,a hrvatski narod oslobodilo od neprekinutog uznemiravanja i zločina. Zar nekom treba otrov u tijelu? Hrvatska ljevica je otrov u biću hrvatskog naroda! Hrvatska treba detoksikaciju od takve ljevice i njenog nauka.

Pitanje je tko će izvršiti detoksikaciju Hrvatske? Hoće li to htjeti i moći Orešković, Grabar-Kitarović, Karamarko, Petrov, Reiner i ostala ekipa koja dođe na vlast? Teško! Ako krenu u smjeru detoksikacije cijeli narod treba stati uz njih. Ako ostave ljevičarsku dogmu da hara Hrvatskom – jednostavno ih smatrati plućnim krilom Partije. U tom slučaju Hrvatska će trebati detoksikaciju i od njih. Već u roku od 2-3 mjeseca vidjet ćemo smjer. Ako krenu u tom smjeru sve narodne snage, duhovne, intelektualne i materijalne uprimo za uspjeh projekta. Ako zadrže smjer smatrajmo ih neprijateljima narodnih težnji. Nadam se i vjerujem u zaokret, no treba biti spreman i na drugačiji scenarij. Dosadašnje poruke su konfuzne i kontradiktorne. Ovaj put treba tražiti djela, a ne puko verbalno hrvatovanje ili desničarenje.

Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari