Connect with us

Magazin

Treba li hrvatska politika zauzeti radikalniji stav prema antidaytonskom djelovanju sarajevske politike

Objavljeno

-

U emisiji Fokus RTV Herceg Bosne o važnosti predstojećih izbora i potrebi što masovnijeg odziva Hrvata govorili su Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH, Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara BiH te politolog Ivan Pepić.

Središnja poruka emisije je bila kako su ovi izbori od povijesne važnosti ne samo za BiH i Hrvate u BiH, nego i za Republiku Hrvatsku te ukupnu hrvatsku naciju. Naglašeno je kako u slučaju izbacivanja Hrvata iz struktura vlasti u BiH u pitanje dolazi čak i teritorijalni integritet same Republike Hrvatske.

Sugovornici Jurice Gudelja, urednika i voditelja Fokusa, analizirali su i međunarodne okolnosti istaknuvši kako danas u svijetu postoje sile koje žele očuvati Daytonski mirovni sporazum, poput SAD-a, Velike Britanije i Izraela te one koje podržavaju pretvaranje BiH u unitarnu državu pod bošnjačkom dominacijom poput Turske, Njemačke i Irana. To znači da Njemačka uz islamske autokratske i teokratske režime podržava rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Istaknuto je kako se samo masovnom izlaznošću Hrvati mogu obraniti od ponovnog otimanja hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH ali i spuštanja fenomena Komšić na niže razine vlasti.

Diskusija se vodila i oko tog treba li hrvatska politika zauzeti radikalniji stav prema antidaytonskom djelovanju sarajevske politike.

Opširnije u videu RTVHB.

Sprema se rušenje Hrvata u FBiH. Bošnjačke elite žele 6 ‘svojih’ izaslanika u Klubu Hrvata

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari