‘Treba razbiti mrežu komunističkih tehnomenadžera koji su promijenili košulje i rade protiv Hrvatske’

  0

  Predsjednik HSP-a procjenjuje kako se afera o izvlačenju 38 milijuna kuna iz HAC-a otkrila u ovom trenutku radi stvaranja ozračja, u kojem će se moći obaviti njihova prodaja.

  Predsjednik HSP-a Daniel Srb danas je u Osijeku zatražio raspisivanje prijevremenih izbora i stvaranje ‘tehničke vlade spasa’, kako bi se hrvatski nacionalni interesi zaštitili od daljnje prodaje i uništavanja. Zbog niza posljednjih korupcijskih afera u Hrvatskim autocestama (HAC) i Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) Srb je na konferenciji za novinare pročitao proglas u kojem, uz ostalo, HSP traži ostavku predsjednika HGK Nadana Vidoševića i kompletnog vodstva HGK, zaustavljanje svake daljnje privatizacije državnih i javnih tvrtki te provjeru poslova svih velikih državnih tvrtki i institucija.

  Dodao je kako HSP traži “donošenje zakona u lustraciji menadžerskih struktura, kako bi se razbila mreža bivših komunističkih tehnomenadžera, koji su promijenili košulje, i nastavili raditi protiv interesa hrvatskog naroda”.

  Predsjednik HSP-a procjenjuje kako se afera o izvlačenju 38 milijuna kuna iz HAC-a otkrila u ovom trenutku radi stvaranja ozračja, u kojem će se moći obaviti njihova prodaja.

  Također smatra da se skretanjem medijske pozornosti na afere i kriminal u HAC-u želi stvoriti nezainteresiranost građana prema najavljenoj monetizaciji Hrvatskih autocesta, kako bi se taj proces proveo u što mirnijem ozračju.

  Komentirajući nedavni posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Srbiji predsjednik HSP-a ocijenio je da taj posjet Hrvatskoj nije donio nikakve koristi, ali je drugoj strani pružio priliku da ponovno postavlja svoje zahtjeve, među kojima i zahtjeve različitih udruga Srba koji su napustili Hrvatsku, a koji, uz ostalo, traže naknadu za nesudjelovanje u procesu privatizacije u Hrvatskoj.

  Dodao je kako Hrvatska treba od Srbije tražiti da Hrvati u Vojvodini imaju identična prava kao Srbi u Hrvatskoj, a dok se to ne ispuni ne pristajati na razgovore o bilo kakvim zahtjevima udruga Srba, koji su napustili Hrvatsku.

  facebook komentari