Connect with us

Herceg Bosna

Treba zaštititi povijesne istine o HR HB!

Objavljeno

on

Bio je Hrvatski Narodni Sabor, deset dana poslije, moramo reći, nismo iznenađeni niti bijednom reakcijom na isti! Hrvatski Narodni Sabor treba hrvatskom narodu u BiH i ovaj čas se nećemo baviti analizom HNS-a jer se želimo zadržati na ocijeni da je ponuđena Deklaracija odlična i da nismo zadovoljni odjekom i komentarima na nju, poglavito na onaj dio koji se odnosi na “Zaštitu istine o Domovinskom ratu!”

Taj dio Deklaracije je bio nužan i kvalitetan je, ako mu pridodamo i govor dr. Zelenike, mislimo da je sve rečeno što nas muči, a treba napraviti u zaštiti povijesne istine o Hrvatskoj Republici Herceg Bosni, HVO-u i Domovinskom ratu. Da sada ne pitamo zašto se spavalo 20 godina, mislimo da je Deklaracija obuhvatila sve, a deset dana iza zasjedanja HNS-a opet, na tu temu, šutnja. Šutnja izabranih i odgovornih političara, ili .., ili je to bilo samo kratko slučajno buđenje nacionalne svijesti. Naša analiza potvrđuje svu aktualnost navoda iz Deklaracije i potrebu za promptno reagiranje svih izabranih dužnosnika iz reda hrvatskog naroda u BiH.

Gospodo hrvatski dužnosnici, najprije bi vas upozorili da dobro provjerite tko radi u organima tužiteljstva BiH, kako su i od koga na te dužnosti birani! Koje su im namjere?

jnarezervistNa temelju do sada podignutih optužnica, usuđujemo se tvrditi : “Diskriminacija HVO-a sa optužbom za organizirane zločine koje žele podići na razinu udruženog zločinačkog pothvata, koji treba diskriminirati i osuditi cijeli hrvatski narod!”

Iskrivljujući istinu u optužnicama se navodi : “U vremenskom periodu od aprila 1992. godine do jula 1993. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) i Vojne policije HVO Livno usmjerenog protiv civilnog srpskog stanovništva općine Livno, …  učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu koji je započeo sa realizacijom u aprilu 1992.godine, čiji članovi su bili zapovjedništvo i pripadnici Vojne policije HVO općine Livno,…”, a onda da bi svoju neistinu o ratu podebljali, naoružane rezerviste (uhvaćeni su sa mitraljezima, automatima, zoljama, bacačima, sredstvima veze i enormnom količinom streljiva i bombi), ostavljene da djeluju po dubini bojišnice iza leđa obrambenim snagama HVO-a, te i takve proglašavaju “srpskim civilima” i svjedocima optužbi i tužiteljstva!Trebamo li uopće postavljati pitanje, “tko je počeo rat” i to ne 1992, nego 1991.godine.

Kako se tretira  napad na selo Ravno, koje su to postrojbe i od kuda su 1991.godine došle, naoružane do zuba, na teritorij tadašnje Republike Bosne i Hercegovine? Znamo li tko je 1990.godine zapovjedio razoružavanje postrojbi Teritorijalne obrane u BiH, znamo li gdje i kod koga je završilo to naoružanje? Znamo li tko je u rujnu 1991.godine naoružao u općini Livno “srpsko civilno stanovništvo”  i u svim općinama  BiH?

Znamo li, pitamo li se od kuda 18.rujna 1991.godine u Mostaru Užički i Nikšički korpus TO?

Naravno da znamo! Lažno, nemoralno i tendenciozno od tužiteljstva! Gospodo, nitko vam ne osporava pravo da ustvrdite okolnosti ratnih zločina, imate svu našu potporu za izvođenje pred lice pravde istinskih zločinaca, ali generaliziranje krivnje i svođenje iste pod zapovjednu odgovornost i udruženi zločinački pothvat, koji pak za cilj ima nametanje političke odgovornosti, gospodo to je igranje sa cijelim narodom i vrijeđanje istog! Gospodo političari, vi svi koji se kunete u moral, a poglavito vi iz reda hrvatskog naroda, na ovo morate reagirati. Kako? Ne sumnjamo da znate. Samo bi zamolili da to bude odmah, stoji u priopćenju Udruge Zavjet kojeg potpisuje predsjednik Branko Stanić.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari