Pratite nas

Komentar

Treći, Judin poljubac nepristojnog gosta

Objavljeno

na

Ovo pišem netom nakon događaja, koji satak vremena nakon viđenog, na temelju dojma, impresija, percepcije, koja me nepogrješivo vodi u biližu i dalju zbilju “Bespuća hrvatske zbiljnosti”.

[ad id=”68099″]

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svojevrsnom dovikivanju s novinarima preko puta, s vrata svoje rezidencije, uspjela je uz svoj prepoznatljiv diplomatski osmjeh reći tek:”Ne, nismo se dogovorili”!

Predsjednik Srbije, deklarirani četnik, četnički vojvoda po tituli, sudionik razaranja Hrvatske, svjedok zločina u Antinu kad je mučki ubijeno i u kanal bačeno desetak nemoćnih staraca i starice, po nekim svjedocima iz Srbije i osobni egzekutor u tom zločinu, provoditelj srpskog Memoranduma SANU 2…… I ne samo to, nije u pitanju samo prošlost, jer taj opskurni lik nedavno je za vrijeme posjeta papi Franji, pred cijelom svjetskom novinarskom elitom mrtav hladan izjavio:”Stepinac je kriv za “milijon” ubijenih ljudi mahom Srba, jer nije učinio ništa da to spreči!”

Genetski kod velikosrpske dominacije, želje da Beograd bude “centar sveta” a srpski narod jedini “nebeski narod” slikovito je Nikolić pokazao u srijedu, ponovo pred cijelom svjetskom javnošću, nasrnuvši seksistički, nekulturno, seljoberski na našu Predjednicu doslovno je prisilivši na “treći Judin poljubac”.

Već vidim kako se oštre novinarska pera kojekakvih Lovrićki, Dežulovića, Tomića, Butkovića, a teško je i nabrojati sve  te likove, koji oštre pera, kako bi prolili “žutu” tintu na ovaj značajan međunarodni skup, obezvrijedili Predsjednicu i relativizirali ulogu Hrvatske   u ovim svjetkim mračnim vremenima. Već čujem kako se Banskim dvorima ori gromoglasan, ciničan smijeh Zorana Milanovića i njegove bratije uz podignuta tri prsta i s povikom: ” Bravo majstore Nikoliću!”

Četnik Nikolić, a to što kažem četnik, njemu je samo kompliment, prekršio je sva pravila diplomatske uljudbe. Njemu je to nevažno, jer on šalje poruku.

“Nikada se u Hrvatskoj neću ponašati uljudno, prijateljski, po protokolu, jer za mene Hrvatska ne postoji i nikada nije postojala”, očiti je stav Tomislava Nikolića. Njegov nasilnički, “treći Judin polubac”, potpuno je isti kao povijesni poljubac Jude kojim je Juda označio metu farizejskim mučiteljima i ubojicama Isusa Krista.

Nikolić je “sitnojudaški”, ali velikosrpski označio metu koja je sljedeća na redu u njegovim velikosrpskim aspiracijama, metu koja mu najviše smeta. Istovremeno ponizio je i Predsjednicu i sve institucije hrvatske države, javno i bez ustezanja. Četnik Nikolić jako dobro zna kakav je običaj u Hrvatskoj glede srdačne dobrodošlice, jako dobro zna kakva je uloga Predsjednice danas i jako dobro zna da je on ovdje samo jedan od marginalnih gostiju i ne može se pomiriti s tom činjenicom svoje beznačajnosti.

Politika koja želi doći na vlast u Hrvatskoj mora istinski krenuti tragom poruka predsjednika Tuđmana, poruka o “judinim škudima” poruka o “crnim, crvenim i žutim vragovima”!

Bez duboke svijesti o tim povijesnim upozorenjima “Treći Judin poljubac” odvest će nas ponovo do Golgote!

Kazimir Mikašek-Kazo / hrsvijet.net

facebook komentari

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari