Connect with us

Komentar

Treći, Judin poljubac nepristojnog gosta

Objavljeno

-

Ovo pišem netom nakon događaja, koji satak vremena nakon viđenog, na temelju dojma, impresija, percepcije, koja me nepogrješivo vodi u biližu i dalju zbilju “Bespuća hrvatske zbiljnosti”.

[ad id=”68099″]

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svojevrsnom dovikivanju s novinarima preko puta, s vrata svoje rezidencije, uspjela je uz svoj prepoznatljiv diplomatski osmjeh reći tek:”Ne, nismo se dogovorili”!

Predsjednik Srbije, deklarirani četnik, četnički vojvoda po tituli, sudionik razaranja Hrvatske, svjedok zločina u Antinu kad je mučki ubijeno i u kanal bačeno desetak nemoćnih staraca i starice, po nekim svjedocima iz Srbije i osobni egzekutor u tom zločinu, provoditelj srpskog Memoranduma SANU 2…… I ne samo to, nije u pitanju samo prošlost, jer taj opskurni lik nedavno je za vrijeme posjeta papi Franji, pred cijelom svjetskom novinarskom elitom mrtav hladan izjavio:”Stepinac je kriv za “milijon” ubijenih ljudi mahom Srba, jer nije učinio ništa da to spreči!”

Genetski kod velikosrpske dominacije, želje da Beograd bude “centar sveta” a srpski narod jedini “nebeski narod” slikovito je Nikolić pokazao u srijedu, ponovo pred cijelom svjetskom javnošću, nasrnuvši seksistički, nekulturno, seljoberski na našu Predjednicu doslovno je prisilivši na “treći Judin poljubac”.

Već vidim kako se oštre novinarska pera kojekakvih Lovrićki, Dežulovića, Tomića, Butkovića, a teško je i nabrojati sve  te likove, koji oštre pera, kako bi prolili “žutu” tintu na ovaj značajan međunarodni skup, obezvrijedili Predsjednicu i relativizirali ulogu Hrvatske   u ovim svjetkim mračnim vremenima. Već čujem kako se Banskim dvorima ori gromoglasan, ciničan smijeh Zorana Milanovića i njegove bratije uz podignuta tri prsta i s povikom: ” Bravo majstore Nikoliću!”

Četnik Nikolić, a to što kažem četnik, njemu je samo kompliment, prekršio je sva pravila diplomatske uljudbe. Njemu je to nevažno, jer on šalje poruku.

“Nikada se u Hrvatskoj neću ponašati uljudno, prijateljski, po protokolu, jer za mene Hrvatska ne postoji i nikada nije postojala”, očiti je stav Tomislava Nikolića. Njegov nasilnički, “treći Judin polubac”, potpuno je isti kao povijesni poljubac Jude kojim je Juda označio metu farizejskim mučiteljima i ubojicama Isusa Krista.

Nikolić je “sitnojudaški”, ali velikosrpski označio metu koja je sljedeća na redu u njegovim velikosrpskim aspiracijama, metu koja mu najviše smeta. Istovremeno ponizio je i Predsjednicu i sve institucije hrvatske države, javno i bez ustezanja. Četnik Nikolić jako dobro zna kakav je običaj u Hrvatskoj glede srdačne dobrodošlice, jako dobro zna kakva je uloga Predsjednice danas i jako dobro zna da je on ovdje samo jedan od marginalnih gostiju i ne može se pomiriti s tom činjenicom svoje beznačajnosti.

Politika koja želi doći na vlast u Hrvatskoj mora istinski krenuti tragom poruka predsjednika Tuđmana, poruka o “judinim škudima” poruka o “crnim, crvenim i žutim vragovima”!

Bez duboke svijesti o tim povijesnim upozorenjima “Treći Judin poljubac” odvest će nas ponovo do Golgote!

Kazimir Mikašek-Kazo / hrsvijet.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari