Pratite nas

Trenuci opuštanja: Djeca iz poplavljenih područja ljetuju na Čiovu

Objavljeno

na

Djecu iz poplavljenih slavonskih sela koja ljetuju u kampu na Čiovu, primili su danas župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja i solinski gradonačelnik Blaženko Boban.

MORE-IB1Ukupno 42 srednjoškolaca iz Gunje, Posavskih Podgajaca, Drenovaca, Račinovaca i Rajeva Sela borave ovoga tjedna u kampu Volak na Čiovu, zahvaljujući vršnjacima iz Solina, koji su se u njihovu korist odrekli ovogodišnjeg ljetovanja. Dolazak djece iz Slavonije organizirali su u suradnji s Crvenim križem vlasnici kampa grad Solina i općine Klis, Dugopolje i Muć.

“Htjeli smo da djeca maknu misli od katastrofe koja je pogodila Slavoniju i prenesu lijepe uspomene. Imaju priliku ne samo uživati u moru i suncu već i razgledati Trogir, Kaštela, Solin i Salonu te Split. U ovu akciju smo uložili 100 tisuća kuna. Županija je pomogla i na samom početku katastrofe, a volonteri u poplavljenim mjestima još kuhaju 900 obroka dnevno. Tamo su bile i ekipe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koje su obavljale deratizaciju i dezinsekciju svih stambenih i gospodarskih objekata. Planiramo odvojiti novih 700 tisuća kuna koje ćemo uložiti u obnovu nekog javnog objekta”, kazao je župan Ževrnja podsjetivši da je iz ovih krajeva put Slavonije otišlo ukupno 20 šlepera razne vrste pomoći za stradale.

HINA

Solinski gradonačelnik Blaženko Boban je napomenuo kako su solinska djeca imala želju svojim vršnjacima omogućiti sedam bezbrižnih dana na moru. “Grad Solin je već za Slavoniju kupio isušivače prostora, a danas ćemo na sjednici Gradskog vijeća donijeti i odluku o saniranju jednog javnog objekta na poplavljenom području. O tome koji će to biti objekt dogovorit ćemo se s tamošnjim nadležnim institucijama”, rekao je.

“Želim zahvaliti svima na svakoj toploj riječi, na svakoj upućenoj donaciji i bilo kojem drugom postupku dobre namjere. Hvala u ime svih nas iz istočne Slavonije”, kazala je Đurđica Stjepanović, jedna od pet voditeljica koje su s djecom stigle u Dalmaciju.

Antonela Jokić, koja je živjela u poplavom uništenoj Gunji, rekla je novinarima kako im je u kampu lijepo. “Kada se vratim stanovat ću u Županji, jedna je gospođa našoj obitelji dala besplatno svoju kuću da u njoj živimo”, dodala je.

“Došli smo u ponedjeljak. Lijepo nam je tu. Nakon doručka ovisno o vremenu idemo na plažu. Kada je kiša ostajemo u kampu i družimo se. U Gunji su mi ostali roditelji i sestra koji sređuju našu poplavljenu kuću. Trenutno stanujemo u Županji”, kazao je novinarima srednjoškolac Marko Tomić.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Vlaho Orepić: Resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik Vlaho Orepić  nakon što je jučer istupio iz Mostova saborskog kluba, danas je preko facebooka uputio poruku Boži Petrovu i Nikoli Grmoji.

“Dragi ljudi, Žao mi je što su g. Petrov i g. Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u MOST-u, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika, i glavnog odbora MOST-a.

Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju.

Ne želim sudjelovati u “popularnom” političkom komuniciranju, na kojem, nažalost, i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije “druge” strane. Ni jedna odgovorna politika ne može se zasnivati na “SLUČAJNIM” a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojima se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom. Kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima samo je bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu. Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka na tom je tragu!”

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari