Connect with us

Trenuci opuštanja: Djeca iz poplavljenih područja ljetuju na Čiovu

Published

on

Djecu iz poplavljenih slavonskih sela koja ljetuju u kampu na Čiovu, primili su danas župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja i solinski gradonačelnik Blaženko Boban.

MORE-IB1Ukupno 42 srednjoškolaca iz Gunje, Posavskih Podgajaca, Drenovaca, Račinovaca i Rajeva Sela borave ovoga tjedna u kampu Volak na Čiovu, zahvaljujući vršnjacima iz Solina, koji su se u njihovu korist odrekli ovogodišnjeg ljetovanja. Dolazak djece iz Slavonije organizirali su u suradnji s Crvenim križem vlasnici kampa grad Solina i općine Klis, Dugopolje i Muć.

“Htjeli smo da djeca maknu misli od katastrofe koja je pogodila Slavoniju i prenesu lijepe uspomene. Imaju priliku ne samo uživati u moru i suncu već i razgledati Trogir, Kaštela, Solin i Salonu te Split. U ovu akciju smo uložili 100 tisuća kuna. Županija je pomogla i na samom početku katastrofe, a volonteri u poplavljenim mjestima još kuhaju 900 obroka dnevno. Tamo su bile i ekipe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koje su obavljale deratizaciju i dezinsekciju svih stambenih i gospodarskih objekata. Planiramo odvojiti novih 700 tisuća kuna koje ćemo uložiti u obnovu nekog javnog objekta”, kazao je župan Ževrnja podsjetivši da je iz ovih krajeva put Slavonije otišlo ukupno 20 šlepera razne vrste pomoći za stradale.

HINA

Solinski gradonačelnik Blaženko Boban je napomenuo kako su solinska djeca imala želju svojim vršnjacima omogućiti sedam bezbrižnih dana na moru. “Grad Solin je već za Slavoniju kupio isušivače prostora, a danas ćemo na sjednici Gradskog vijeća donijeti i odluku o saniranju jednog javnog objekta na poplavljenom području. O tome koji će to biti objekt dogovorit ćemo se s tamošnjim nadležnim institucijama”, rekao je.

“Želim zahvaliti svima na svakoj toploj riječi, na svakoj upućenoj donaciji i bilo kojem drugom postupku dobre namjere. Hvala u ime svih nas iz istočne Slavonije”, kazala je Đurđica Stjepanović, jedna od pet voditeljica koje su s djecom stigle u Dalmaciju.

Antonela Jokić, koja je živjela u poplavom uništenoj Gunji, rekla je novinarima kako im je u kampu lijepo. “Kada se vratim stanovat ću u Županji, jedna je gospođa našoj obitelji dala besplatno svoju kuću da u njoj živimo”, dodala je.

“Došli smo u ponedjeljak. Lijepo nam je tu. Nakon doručka ovisno o vremenu idemo na plažu. Kada je kiša ostajemo u kampu i družimo se. U Gunji su mi ostali roditelji i sestra koji sređuju našu poplavljenu kuću. Trenutno stanujemo u Županji”, kazao je novinarima srednjoškolac Marko Tomić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari