Pratite nas

Hrvatska

Trenutak istine: Kujundžić u drugom krugu neće podržati Kolindu (Video)

Objavljeno

na

Kujundžić je otvorio sumnju da radi u službi kandidata ljevice, kao Trojanski konj u strateškom savezu s Ivom Josipovićem

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku odbio je podržati HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, dođe li do drugog kruga predsjedničkih izbora.

Na upit novinarke u Osijeku, hoće li podržati Kolindu, ako on ne prođe u drugi krug, Kujundžić je odgovorio:

”Sporedno pitanje, ja ću u prvom krugu pobijediti jer Kolinda i Josipović nemaju šanse, oni su lutke na koncu, navođene dvjema elitama i oni nemaju šanse u hrvatskom narodu nositi se sa mnom”, rekao je Kujundžić.

Ovime je dodatno otvorio sumnju da zapravo radi u službi kandidata ljevice, kao svojevrsni Trojanski konj u strateškom savezu s Ivom Josipovićem. Bitno je to ponajviše zbog dijela političkih romantičara s desnog krila biračkog tijela, koji računaju s pretpostavkom da će Kujundžić u drugom krugu podržati svjetonazorski im bliskog kandidata, Kolindu Grabar-Kitarović.

Naime, među biračima desno od centra postoji prijepor o tome što će se događati s glasovima desnice, ne pobijedi li nijedan kandidat u prvom krugu, i dogodi li se drugi krug. Jedan dio tih birača s pravom je smatrao da će se na kraju ipak većina desnice svrstati na stranu Kolinde Grabar-Kitarović. No drugi dio već duže vrijeme strahuje da Kujundžić računa na razbijanje biračkog tijela s centra na desno, kako bi Josipoviću omogućio ulazak u drugi krug.

Kujundžićev odgovor iz Osijeka prvi put je javnosti dao do znanja da Kujundžić nema namjeru ni u kojoj opciji podržati Kolindu Grabar-Kitarović, što očito ukazuje da su oni koji su sumnjali u njegovo desno opredjeljenje, ipak bili u pravu. (mc/direktno.hr)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Zvonimir Troskot: Unatoč opstrukcijama do nedjelje smo prikupili 205 tisuća potpisa

Objavljeno

na

Objavio

Foto: fah

Koordinator Građanske inicijative “Narod odlučuje” Zvonimir Troskot, koja je pokrenula prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o izmjenama izbornog sustava, izvijestio je u utorak da je, unatoč opstrukcijama, do nedjelje prikupila 205.000 potpisa, da skupljaju 25.000 potpisa dnevno te vjeruju da će do kraja tjedna imati dovoljno potpisa.

Ustvrdio je da je inicijativa pogodila u neuralgični živac lažne hrvatske politike. Imenovao je pritom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (BM 365 – stranka rada i solidarnosti), riječkog Vojka Obersnela (SDP) i osječkog Ivicu Vrkića (HDZ i partneri) te zaključio “da su se hrvatski političari odijelili od hrvatskih građana”.

Svjedočimo da se od prvih dana opstruira njihovo građansko pravo po pitanju referenduma, a i vidljivo je da se hrvatski političari boje građana, dodao je.

Želimo im poručiti da građani RH mogu i žele birati one koji će ih zastupati u Hrvatskom saboru, naglasio je te ih pozvao da podrže ovu inicijativu.

“Unatoč svim lažima, manipulacijama i opstrukcijama, zaključno s nedjeljom 20. svibnja prikupili smo 205 tisuća potpisa, prikupljamo oko 25 tisuća dnevno i prema našim procjenama danas ćemo imati oko 250 tisuća potpisa”, izvijestio je.

Iznio je i niz kritika na račun saborskih zastupnika iz redova manjina kazavši da neki već 26 godina sjede u Saboru bez rezultata i postignuća za svoje manjine i pritom, kako je ocijenio, besramno trguju.

Naglasio je i kako 80 posto pripadnika nacionalnih manjina glasa na izborima za opće liste i odbio kritike da bi njihov prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva diskriminirao manjine te da su se oko toga konzultirali s ustavnim stručnjacima.

(Hina)

Zvonimir Troskot: Uspjet ćemo, narod je uz nas (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Otkriveno spomen obilježje masovne grobnice žrtava iz Domovinskoga rata

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Spomen obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata otkriveno je u utorak u selu Dragović kad Pakraca u Požeško-slavonskoj županiji.

Obilježje kod mjesnog groblja podignuto je u spomen na civilne žrtve rata, braću Petra i Vendelina Sabu te Vendelinovu suprugu Alojziju, pripadnike mađarske i talijanske nacionalne manjine ubijene neutvrđenoga datuma 1991. godine

Spomen obilježje otkrio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i član obitelji ekshumiranih Petar Szabo, uz nazočnost izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Ante Deura, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Đakića i saborskoga zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicza.

„Obitelj Sabo su žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku, a ovo je primjer da u vrijeme obrane naše suverenosti nisu stradavali samo hrvatski branitelji”, rekao je ministar Medved dodavši kako su ih ubijali ili odvozili u logore, gdje su ih mučili i ubijali.

Naglasio je kako je jedan od tih logora je i logor Bučje iz kojega se još traže 24 žrtve. Otkrivanjem ovog 78. obilježja, obilježavamo 124 mjesta masovnih grobnica u Hrvatskoj“, napomenuo je naglasivši kako je odnos prema žrtvama ispit savjesti svakoga od nas.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josip Đakić istaknuo je potrebu za rasvjetljavanjem svih zločina i privođenjem pravdi onih koji su zločine činili bez obzira jesu li abolirani ili ne.

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur poručio je kako se s ovakvih mjesta moraju slati poruke mira kako se zlo ne bi ponovilo.

Predsjednik Gradskoga vijeća Miroslav Ivančić podsjetio je kako je Pakrac bio četvrto mjesto po razrušenosti u Domovinskom ratu, ali i jedini među njima koji nije bio okupiran. “Ljudi su ovdje ubijani na pragovima svojih kuća, odvođeni u logore gdje su mučeni i ubijani bez obzira na dob, spol i zanimanje, samo zato to što su bili Hrvati ili su voljeli Hrvatsku”, rekao je dodavši kako Pakrac ima mnoga mjesta gdje se moramo pokloniti civilnim stradalnicima.

Ivančić je izrazio nadu kako se spomen na žrtve neće prepustiti stihiji.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati