Connect with us

Politički rentgen

Tresla se brda rodio se Tomislav Tomašević!

Published

on

….Tomislav Tomašević je izdanak kolijevke Rade Borić, Katarine Pejović, Sandre Benčić, Vilija Matule, Urše Raukar i mnogobrojnih Soroševih megafonista sa Cvjetnog trga i Varšavske koji su lijegali pod bagere braneći svojim životima mentalno komunističku vizuru Zagreba kojoj je Tomo Horvatinčić želio vizionarski ugraditi duh 21 stoljeća…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Zatresla su se ponovo zagrebačka brda, tresu se Zagrepčani, što od korone, što od potresa, osobito ovih zadnjih Sisačko-Zagrebačkih koji su nas podsjetili da je strah objektivna činjenica koja živi u nama i oko nas i upozorava nas da ne možemo biti bezbrižni u ovoj suznoj ljudskoj dolini.

U tom komplotu potresnih prirodnih tragedija rodio se „mali miš“ Tomislav Tomašević i dok još nije ni progledao, šalje nam megalomanske poruke svog novog mesijanskog ambicionizma. On je taj koji će spasiti Zagreb, metropolu, a s time valjda i naciju od svih prošlih i budućih pošasti.

Tomislav Tomašević je izdanak kolijevke Rade Borić, Katarine Pejović, Sandre Benčić, Vilija Matule, Urše Raukar i mnogobrojnih Soroševih megafonista sa Cvjetnog trga i Varšavske koji su lijegali pod bagere braneći svojim životima mentalno komunističku vizuru Zagreba, a kojoj je Tomo Horvatinčić želio vizionarski ugraditi duh 21 stoljeća. I dok su od potresa ničice padali simboli Titoizma, velebnom poslovnom centru na Cvjetnom trgu, sa „Semiramidinim visećim vrtovima“ na krovu, nije pala dlaka s glave i upravo zbog tog građevinskog uspjeha Tomo Horvatinčić je pretvoren u „ustaškog“ monstruma.

Skupe nekretnine koje su bile u pravoslavnom vlasništvu, sa izvornim židovskim vlasničkim porijeklom koje je Tito Židovima „pošteno“ oduzeo i dao u ruke Blajburškim egzekutorima, Horvatinčić je još skuplje otkupio plaćavši ih trostruko i zatim ih pretvorio u neku novu zagrebačku priču koju Soroševi plaćenici ne žele i ne znaju pročitati, jer su po prirodi, u svom neojugoslavenskom sljepilu totalno nepismeni.

Oni se zovu „Možemo“, a istina je da su jedno veliko „NEmožemo“! Horvatinčić im je oduzeo Titov poklon kao igračku u Varšavskoj i taj zločin narušavanja Titoističke vizure Zagreba Horvatinčiću se ne oprašta!

S njegovim brutalnim medijskim progonom apsolutno nema nikakve sveze morska prometna nesreća koja se mogla dogoditi svakom hiperaktivnom ili normalnom biću na kugli zemaljskoj.

Tomislav Tomašević je egzemplarni izdanak modusa operandi iz Soroševe kuhinje u kojoj se po poznatom receptu skuha dominantna meta, izmisli se mrskog neprijatelja i onda se na tom sukobu uz pomoć plaćeničkih medija gradi egzibicionistički ambicionizam koji bi valjda trebao biti melem na ranu ranjenom Zagrebu. Milan Bandić, za razliku od Tome Horvatinčića je Tomaševićeva legitimna meta, ogromna je, meta je za koju se činilo da ju ovaj put ne možeš promašiti? I dok svi već vide Bandićev kraj i otvorili su šampanjac stvari imaju potpuno drugo lice i naličje. Iznenada se Tomašević, valjda pred naletom savjetničkih genijalaca, sjetio odbaciti Titoističke i mentalno komunističke pelene koje mu je mijenjala Rada Borić i preko noći se odrekao Radničke fronte i SDP-a. I ne samo to! Taj bijeg od vlastitog svjetonazorskog identiteta učinio je „Soroševca“ zapravo još većim malim mišem koji time potpuno gubi svoju vjerodostojnost i konzistentnost u želji da osvoji metropolu.

Nema šanse za drugi krug, koji je rezerviran za HDZ-ovog kandidata! Svi iole pametni SDP-ovci u prvom krugu će dati glas Bandiću, jer nisu baš tolike budale da će još više jačati Tomaševića kao izravnog konkurenta koji im je na parlamentarnim izborima uzeo preko 8% tradicionalnih glasača doživjevši povijesni izborni debakl?

Tomašević je sam sebe pretvorio u Bandićevu metu i Milanovog asa iz lijevog rukava pa od skrivenog medijskog favorita postaje pravi autsajder.

Sve što je Tomašević odbacio, po prirodi stvari, ako ne u prvom onda u drugom krugu, prelit će se u Bandićevo dvorište. Pa neće valjda Rada Borić i Dolores Ibaruri La Pasionarija (čitaj Katarina Pejović) u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba glasovati za „ustaški“ HDZ? Bandić ne odbacuje nikoga već marljivo skuplja sve mrvice sa političkog stola i upravo zbog takvog načina političkog promišljanja ima privilegiju boriti se za sedmi mandat gradonačelnika metropole.

Milan Bandić ima i drugog velikog asa u desnom rukavu. Pogađate, to je Miroslav Škoro koji je trajno zadužen za razbijanje HDZ-ovog biračkog tijela i on se sigurno neće preko noći zaljubiti u Andreja Plenkovića. Kako je Škoro razbio Kolindu Grabar Kitarović i ekspresno poslao Milanovića na Pantovčak, isto to, preslikano, moglo bi se dogoditi i u ovoj lokalnoj priči. Uostalom Milan Bandić i Miroslav Škoro su iz istog hercegovačkog sokaka!? Geni, geni, kameni! Nevjerojatno je kako se Škori posrećilo pa mu padaju dionice u džep, kao žlica u med?

Andrej Plenković je najavio da u pohod na Zagreb ide s najjačom, reprezentativnom ekipom i to je jedina moguća pragmatična odluka s obzirom na rejting i ugled koji HDZ trenutno ima. Za razliku od SDP-a koji nema kandidata za Zagreb, a kamoli za predsjednika Vlade!? Bez obzira koga će istaknutu Plenković, bio to Damir Vanđelić, Otto Barić mlađi, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ili netko četvrti, realno je očekivati da će biti aktivirani svi resursi i HDZ bi objektivno mogao sa svojim kandidatom ući u drugi krug bitke za Zagreb.

To bi već samo po sebi već bio ogroman uspjeh u odnosu na sušni povijesni period u kojemu je HDZ Zagreb mogao samo sanjati. Ulazak u drugi krug bitke za Zagreb HDZ-u osiguralo stabilan politički rejting.

Od imena o kojima se za sada špekulira, po mom mišljenju Gordan Jandroković ima najveće šanse. Na parlamentarnim izborima je preferencijalno pomeo Mostovce i Škoriste, a s obzirom da bi se kandidirao s institucionalno jake pozicije u kojoj je medijski jako vidljiv to bi mu svakako bila velika komparativna prednost.

Dakle, u drugom krugu bitke za metropolu objektivno možemo očekivati sraz Bandića i HDZ-ovog kandidata. Bandić je u prednosti. Ima desnog asa u rukavu Miroslava Škoru i još jednog skrivenog, a to je Most, koji s Troskotom nemaju šanse za drugi krug! „Buljisti“ podjednako „vole“ Plenkovića, ili još jače nego Škoro? Milan pred sobom ima samo jedan cilj i jednu slatku brigu i tome cilju će se maksimalno posvetiti. Sedmi puta osvojiti Zagreb i s tim uspjehom zaokružiti svoju političku priču, dok Andrej Plenković osim bitke za Zagreb ima more drugih velikih briga na unutarnjem i vanjskopolitičkom planu što će mu svakako remetiti koncentraciju. Ujedinjena koalicija od krajnje ljevice do krajnje desnice koja neumorno juriša na Plenkovićevu glavu 24 sata dnevno, svakako će pripomoći Bandiću koji im je apsolutno draži od mrskog Andreja Plenkovića. Milan Bandić ima sjajnu infrastrukturu, premrežen je u medijima, povezan je s različitim interesnim skupinama i ima ogromne financijske resurse kakve nema nitko!

Usporedno s bitkom za Zagreb, vodit će se percepcijska bitka za obnovu Zagreba i postavljat će se pitanje tko je dao veći obol obnovi Zagreba? Plenković ili Bandić? Na kraju, čini se, Zagreb će obnoviti zajednički Bandić i HDZ pa će vjerojatno zajednički i nadalje zajedno jahati? Sve to mogao bi kapitalizirati stari-novi gradonačelnik metropole Milan Bandić kojemu se i ovaj puta čudesno slažu karte na političkom stolu? Ako bude zdrav, slobodan i ako „bude svoj“ kao šest puta do sada?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari