Connect with us

Iz Svijeta

Trgovački brod pogođen projektilom zapadno od jemenske obale

Objavljeno

-

Trgovački brod izvijestio je da ga je pogodio projektil, te da je pretrpio štetu 140 kilometara zapadno od jemenskog lučkog grada al Hudaydaha, priopćili su u petak Organizacija Ujedinjenog Kraljevstva za pomorske trgovačke operacije (UKMTO) i britanska zaštitarska tvrtka Ambrey.

“Plovilo je pretrpjelo određenu štetu. Posada je sigurna i plovilo nastavlja prema sljedećoj luci”, objavio je UKMTO. Ambrey je također izvijestio da je brod pretrpio štetu i da nema ozlijeđenih.

UKMTO je rekao da je drugi brod, 93 km jugozapadno od al Hudaydaha, prijavio projektile koji su letjeli iznad broda i eksplodirali u daljini.

“Zapovjednik je izvijestio da dva projektila lete iznad broda i čuo je dva glasna praska u daljini. Plovilo je izvijestilo da nema štete i da je posada sigurna. Plovilo nastavlja prema sljedećoj luci pristajanja”, rečeno je.

Kasno u četvrtak, američka vojska je priopćila da su hutisti ispalili dvije protubrodske balističke rakete iz Jemena prema Adenskom zaljevu i dvije rakete prema Crvenom moru, ali nije bilo izvješća o ozlijeđenima ili šteti na američkim ili koalicijskim brodovima.

Središnje zapovjedništvo američke vojske priopćilo je da je uništilo devet protubrodskih projektila i dvije bespilotne letjelice u područjima pod kontrolom hutista u Jemenu.

Hutisti su od sredine studenog više puta lansirali bespilotne letjelice i projektile na međunarodne komercijalne brodove u Adenskom zaljevu, rekavši da djeluju u znak solidarnosti s Palestincima protiv izraelskih vojnih akcija u Gazi. Njihovi napadi na Crvenom moru prekinuli su globalni transport, prisiljavajući tvrtke na dulja i skuplja putovanja oko južne Afrike.

Sjedinjene Države i Britanija izvele su napade na ciljeve hutista kao odgovor. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari