Pratite nas

Hrvatska

Tri neobvezujuće ponude za monetizaciju autocesta?

Objavljeno

na

Danas istječe rok za neobvezujuće ponude za monetizaciju autocesta. U javnosti se nagađa o trima ponudama na taj natječaj. Navodno je riječ o konzorciju koji vodi investicijska banka Goldman Sachs, austrijskom Strabagu i australskom Macquarieju. U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture ne žele komentirati takve spekulacije, a za 12 sati najavili su priopćenje.

Podsjećamo da je inicijativa ‘Ne damo naše autoceste’ prikupila malo manje od pola milijuna potpisa protiv monetizacije te traži raspisivanje referenduma jer smatra da bi ona nanijela štetu od 80 milijardi kuna. Inicijativa je Ustavnom sudu predala zahtjev da do objave rezultata referenduma Vladi i Ministarstvu prometa zabrani da poduzimaju daljnje mjere u postupku monetizacije. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će, ako ne bude monetizacije, Vlada morati dignuti cijenu goriva za 40 lipa.

Ponuđačima koji su iskazali interes za sudjelovanje na natječaju za monetizaciju, 24. rujna ove godine poslan je nacrt koncesijskog ugovora. Njihove ponude bit će pregledane i analizirane, a zatim slijedi poziv ponuđačima na pregovore. Obvezujuće ponude trebale bi biti zaprimljene krajem siječnja, a odluka o koncesionaru donesena u proljeće iduće godine. Ministar Hajdaš Dončić više je puta izjavljivao kako će Vlada od monetizacije odustati jedino ako ponude ne budu zadovoljavajuće, a to su one manje od 2,5 milijardi eura.

Sveukupna glavnica kreditnoga duga Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ), čiji se najveći dio namjerava pokriti monetizacijom, iznosi 4,3 milijarde eura, pokazuju podaci o planu dospijeća i otplate dugova HAC-a i ARZ-a. Od toga dug HAC-a je 3,3 milijarde eura, s posljednjom uplatom koja dospijeva 2031., a ARZ-a jedna milijarda eura, s posljednjom uplatom 2034.
Prema modelu koji je prihvatila Vlada, monetizacija javnoga duga Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb provela bi se dodjelom koncesije za upravljanje i održavanje autocesta (1024 kilometra) na rok od 30 do 50 godina, uz jednokratnu koncesijsku naknadu od 2,4 do 3,2 milijarde eura, ovisno o trajanju koncesije.

hrt/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari