Connect with us

Iz Svijeta

Tri Palestinca ubijena u izraelskom napadu na Zapadnoj obali

Objavljeno

-

Foto: EPA

Tri palestinska borca ubijena su u noći na ponedjeljak na sjeveru okupirane Zapadne obale u napadu izraelske vojske, javlja agencija France Presse pozivajući se na palestinske izvore.

Palestinsko ministarstvo zdravstva u svom priopćenju navodi da su trojica muškaraca ubijenih hitcima iz vatrenog oružja u palestinskom izbjegličkom kampu u Nablusu Muhammad Abu Zaytun (32), Fathi Abu Rizk (30) i Abdullah Abu Hamdan (24).

Na upit AFP-a izraelska vojska nije dala komentar.

Brigade mučenika Al Akse, vojno krilo stranke Fataha palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, objavile su u priopćenju da su ubijeni njezini “borci”.

Zapadna obala je palestinski teritorij pod izraelskom okupacijom od 1967. Ondje žive gotovo tri milijuna Palestinaca i oko 490.000 Izraelaca koji su u naseljima što ih UN smatra nezakonitim po međunarodnom pravu.

Ove nove žrtve događaju se u prilikama zaoštravanja izraelsko-palestinskog sukoba od početka godine.

U ponedjeljak navečer je izraelski vojnik lakše ozlijeđen u naletu automobila u Huwari, na Zapadnoj obali, priopćila je vojska koja je rekla da je vozilo pobjeglo s mjesta događaja.

Od početka godine najmanje su 153 Palestinca, 20 Izraelaca, Ukrajinka i Talijan izgubili život u nasilju u vezi s izraelsko-palestinskim sukobom, po statistici AFP-a na temelju izraelskih i palestinskih službenih izvora.

Na palestinskoj strani statistika obuhvaća borce i civile, među kojima i maloljetnike, a na izraelskoj većinom civile, uključujući maloljetnike, te trojicu pripadnika arapske manjine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari