Pratite nas

Najave

Predavanje : “Javni RTV servisi u postkomunističkim državama, slovenski primjer”

Objavljeno

na

Hrvatski novinari i publicisti imaju čast pozvati Vas na predavanje i razgovor na temu:

Javni RTV servisi u postkomunističkim državama, slovenski primjer u četvrtak, 24. studenog 2016. u 19 sati, u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/1.  Predavanje će održati Jože Možina (1968) i Tino Mamić (1972), slovenski povjesničari, publicisti i novinari, osnivači slovenskog Udruženja novinara i publicista (Združenje novinarjev in publicistov) i posvećeni borbi za slobodu medija u Sloveniji te stvarnom pluralizmu mišljenja. Ovim će se predavanjem hrvatskoj publici približiti stanje medija i javnog servisa u susjednoj državi, a nakon njega će publika moći postavljati pitanja gostima. Moderatorica će biti predsjednica HNiPa gđa. Katja Kušec.

Predavanje “Javni RTV servisi u postkomunističkim državama, slovenski primjer” održat će se na hrvatskom jeziku.

Gostovanje je ostvareno uz financijsku potporu Grada Zagreba i Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva.


Jože Možina (1968)

Slovenski novinar i publicist. Studirao je povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Nedavno je obranio doktorski rad s temom početka građanskog rata u Sloveniji. Više je puta pobjeđivao na izborima za studentski parlament, a u jednom je mandatu bio i studentski ministar kulture. Radio je kao novinar i voditelj na radiju Ognjišče i na državnoj televiziji na kojoj je četiri godine bio i ravnatelj.
Autor je niza nagrađivanih i gledanih dokumentarnih filmova o povijesti, ratu i politici, Dosje Slobodan Miloševič, Zločin ki ne zastara, Zamolčani – moč preživetja.. Za film Pedro Opeka, dobar prijatelj primio je više međunarodnih nagrada. Na festivalu ITN u Holllywoodu dobio je nagradu kao najbolji redatelj dokumentarnog filma. Dobitnik je najvećeg slovenskog kulturnog priznanja, Prešernove nagrade. Sa suprugom Katarinom i troje djece živi u Ljubljani.

Tino Mamić (1972)

Tino Mamić

Tino Mamić

Profesor povijesti i diplomirani novinar. Urednik je više omladinskih katoličkih revija i urednik regionalnog programa radija Ognjišče. Radio je u Luksemburgu za Službeni list EU i u Bruxellesu kao novinar za portal Europske komisije. Po povratku u Kopar bio je glavni urednik dnevnika Primorske novice. Na mjestu urednika zalaže se za potpuni pluralizam i protvnik je bilo kakvog oblika cenzure. Iako je unaprijedio novine i kvalitativno i kvantitativno uz porast prodaje, zbog neslaganja s političkim strukturama biva smijenjen s mjesta urednika, ali ostaje raditi u redakcijama vanjsle i unutarnje politike. Nakon odlaska iz novina osniva prvu agenciju za rodoslovlje. Nakon višegodišnje inicijative za osnivanjem demokratskog drštva novinara, ideja je ostvarena 2007. i od 2013. g. Mamić je predsjednik Udruženja novinar i publicista (Združenje novinarjev in publicistov (ZNP). Dobitnik je novinarskog priznanja Meško za razvoj medijskih sloboda. Sa suprugom i petero djece živi u Kopru.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem

Objavljeno

na

Objavio

Veteran hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslav Krsnik promovirat će svoju novu knjigu „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem“ u srijedu 13. prosinca u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Zagrebu, Bogovićevan 1, s početkom u 18 sati.

Knjiga na 140 stranica donosi političke biografije političara i javnih osoba koji se svojim djelovanjem, a posebice u organizacijama pod njihovim utjecajem, zalažu za novi tip jugoslavenstva.

Uz autora knjigu će predstaviti admiral Davor Domazet Loš, bivši politički emigrant Nikola Štedul i komentator portala Hrvatskog kulturnog vijeća Marko Ljubić.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari