Pratite nas

Najave

Tribina o odnosu prema iseljeništvu i epidemiji iseljavanja iz Hrvatske

Objavljeno

na

Hrvatska-dijasporaNedavno osnovan “Forum hrvatskih integracija” organizira Tribinu o institucionalnom odnosu Republike Hrvatske prema hrvatskom iseljeništvu i Hrvatima izvan RH.

Tribina će biti održana u crkvi “Sveta Mati Slobode”, ulica don Petra Šimića 1, Jarun, Zagreb, u petak 13. veljače 2015. nakon sv. mise za branitelje i Domovinu, koja počinje u 19.00 sati.

Na tribini će govoriti: Don Damir Stojić, Prof. dr. sc. Josip Jurčević, Mr. sc. Antun Babić, Tuga Tarle, prof., te poseban gost: Paul Prescott, novinar i fotograf.

Teme:
Odnos institucija prema iseljeništvu i Hrvatima izvan Hrvatske
Osobna iskustva iseljenika i povratnika
U Hrvatskoj se može izvrsno živjeti – zašto ostajem u Hrvatskoj?
Hrvatska ima nevjerojatan potencijal

“Mrzio sam Hrvatsku, a sada ne postoji zemlja gdje bih radije bio!”
Paul Prescott, francusko-engleski novinar koji živi u Hrvatskoj

Osim predavača, očekuje se da će na tribini biti nazočne ugledne osobe iz vjerskog, političkog, gospodarskog i kulturnog života u Hrvatskoj. Prema najavama, na tribini će biti nazočan i značajan broj hrvatskih povratnika iz iseljeništva, svih profila.

Osim kontinuirano negativnog odnosa hrvatske službene politike i hrvatskih državnih institucija prema izvandomovinskim Hrvatima, na tribini će naročito biti upozoreno na zastrašujuću epidemiju iseljevanja Hrvatica i Hrvata, i drugih građana Republike Hrvatske, u zadnjih nekoliko godina.

To masovno isljevanje iz Hrvatske već sada predstavlja najveću dugoročnu opasnost ne samo za gospodarski oporavak nego i opstanak samostalne hrvatske države, tj. demografsko preživljavanje hrvatskoga naroda.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem

Objavljeno

na

Objavio

Veteran hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslav Krsnik promovirat će svoju novu knjigu „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem“ u srijedu 13. prosinca u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Zagrebu, Bogovićevan 1, s početkom u 18 sati.

Knjiga na 140 stranica donosi političke biografije političara i javnih osoba koji se svojim djelovanjem, a posebice u organizacijama pod njihovim utjecajem, zalažu za novi tip jugoslavenstva.

Uz autora knjigu će predstaviti admiral Davor Domazet Loš, bivši politički emigrant Nikola Štedul i komentator portala Hrvatskog kulturnog vijeća Marko Ljubić.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari