Connect with us

Događaji

Tribina ‘Opstojnost Hrvata u BiH’: Hrvati pozvani da glasuju za Borjanu Krišto

Objavljeno

-

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić je rekao kako treba učiniti sve što je moguće da se na izborima u BiH 2. listopada Bojana Krišto izabere za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

“Želimo ovakvim tribinama mobilizirati i Hrvate u Hrvatskoj koji su došli iz BiH da glasuju za Borjanu Krišto kako bi ona ušla u Predsjedništvo BiH.
Glavna tajnica HDZ BiH Miljana Glamuzina je rekla da na području Splitsko-dalmatinske županije živi 21.000 Hrvata iz Srednje Bosne i 15. 000 iz Zapadno-hercegovačke i Herceg-bosanske županije s pravom glasa na izborima 2. listopada u BiH.

“Moramo ih potaknuti da izađu na izbore i glasuju za Borjanu Krišto”, rekla je Glamuzina.

Europarlamentarka Željan Zovko (HDZ) je istaknula kako se iz bošnjačkog miljea priprema da se dio bošnjačkih glasova usmjeri na Željka Komšića kao što je to učinjeno i na posljednjim izborima kada je, po njenim riječima, Islamska zajednica BiH organizirala glasove za Komšića.

“Oni mobiliziraju ogroman broj glasača da ponovno pokažu koliko su moćni i utjecajni da bi se glasovalo za Komšića i zadao udarac Hrvatima”, kazala je Zovko.

Politički tajnik HDZ-a i dopredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader je pozvao Hrvate iz BiH koji žive u Dalmaciji da se mobiliziraju i u što većem broju izađu na izbore 2. listopada, a poziv da glasuju za Borjanu Krišto uputio je i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Tribinu u Solinu organizirala je udruga Benedikt.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari